Alumiinia ja pellavaa

Oli jo aikakin täydentää kodin liinavaatevarastoa uusin kylpy- ja käsipyyhkein ja samalla pistää pois vanhoja pyyhkeitä sieltä kauhtuneimmasta päästä. Uudet ovat Lapuan kankureiden Avanto-malliston täyspellavaisia Lähde-pyyhkeitä. Uudistunutta saunaa varten hankin Kankureilta myös Polaris-laudeliinoja. Nyt kun saataisiin vielä ylälauteet paikoilleen ja päästäisiin toden teolla löylyttelemään! Nikkari on kuitenkin tällä hetkellä kiinni talon ulkotöissä ja lauteet saavat odotella syksyisempiä ilmoja…

Mitä muuten tehdä vanhoille pyyheliinoille? Jokunen vanha rätti lienee viisasta pitää jemmassa, mutta meillä ei edelleenkään ole yhtään ylimääräistä tilaa kaikkien varastointiin. UFFin ja vastaavien keräyslaatikoihin ei puhkikuluneita tekstiilejä voi tietenkään laittaa, mutta pääkaupunkiseudulla ei tietääkseni ole pysyvää lumpun vastaanottopistettäkään. Yllättävä ratkaisu löytyy H&M:ltä, joka on aloittanut käytetyn tekstiilin keräyksen liikkeissään ja tarjoilee vielä alennuskupongin kaupan päälle.

Löylykiulu ja -kauha ovat Saunian Pyörre-mallistoa. Alumiininen kiulu sopii saunaan hyvin, sillä samaa materiaalia löytyy mm. seinien valosyvennöksien listoista. Ensin ajattelin, että käsittelisin kiulun ja kauhan puuosat samalla vaalealla vahalla kuin lauteetkin, mutta oikeastaan puhdas puupinta näyttää kaiken vaaleuden keskellä aika mukavalta.

Olisipas ihana järjestää oikein kunnon saunailta: vastomista, spa-hoitoja ja päälle tietysti jääkylmää siideriä takaterassilla ihanassa heinäkuisessa illassa… ehkä ensi kesänä sitten. Nyt taidan valita oman sängyn.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Vanhoja pyyhkeitä yms. otetaan mielellään vastaan löytöeläintaloihin. Googlettamalla löytää parhaiten oman paikkakunnan löytöeläintalot. (:

  • Me kerran vietiin tänne autollinen rompetta.

    http://www.hesy.fi/kulkukolli.htm

    siellä toimii myös kirpputori, eli ottavat vastaan vaikka mitä.
    Vanhoilla lakanoilla, pyyhkeillä, peitoilla ja tyynyillä kun ei ole mitään ”järkevää” tekemistä, tuolla kaikki menee suoraan käyttöön.
    Kiittivät vielä kauniisti kun pääsin yhdellä oven avauksella isosta tavaramäärästä eroon.