Helsingistä itään

IMG_3411Keskiviikkopäivän pakkasauringossa käänsin auton nokan itään kohti Sipoota ja Gumbostrand Konst & Formia. Syy visiitilleni oli tänään perjantaina avautunut ryhmänäyttely Taidetta tilassa, joka varmasti kiinnostaa jokaista kodinsisustajaa. Näyttelyssä taiteilijoiden työt tuodaan esille Kirsi Valantin sisustamissa kodinomaisissa miljöissä, jolloin katsoja voi helpommin kuvitella teokset myös osaksi omaa kotiaan.

En ollut aiemmin liikkunut tällä suunnalla, mutta ihastuin heti rauhalliseen pikkutiehen, joka kiemurteli ensin lumisen metsän halki ja kulki sen jälkeen tovin meren rannassa. Gumbostrand Konst & Form on inspiroiva kokonaisuus, joka sijaitsee vanhassa Hartwall Oy:n tehdasmiljöössä. Vertailukohta löytyy Fiskarsin suunnalta, mutta nyt lähdetäänkin Helsingistä itään, eikä ajomatkakaan ole kuin kolmasosan siitä mitä Raaseporiin. Paikka tarjoaa vaihtuvien taide-elämysten lisäksi viihtyisiä hetkiä bistron puolella ja shopin, joka on täynnä skandinaavisia design-ihanuuksia.

Tänne täytyy palata uudelleen ajan kanssa. Kenties tulemme jonain sunnuntaina brunssille (joka on kuulemma niin suosittu, että pöytä kannattaa varata etukäteen).

gum

IMG_3422 IMG_3441

IMG_3445 IMG_3453

IMG_3460 IMG_3464

IMG_3334

Kirjoitan ajatuksiani näyttelystä toisessa postauksessa – tässä kuitenkin pientä esimakua keskiviikon kuvasaldosta. Moni varmaan blogin perusteella tunnistaakin pöydällä ja tasolla olevat veistokset, jotka ovat anoppini Päivi Rintaniemen teoksia.

Mukavaa viikonloppua – onko Gumbostrand teille tuttu paikka?

keskustelu

 1. 1.24.16
  by kaisla said:

  Näyttää todella käymisen arvoiselta paikalta. Täytynee yhdistää joskus Helsingin matkaan. Kiitos vinkistä!

  • 1.24.16
   lisbet said:

   Toivottavasti pääset käymään joskus, vaikkei ihan vieressä olekaan!