Mattolöytö kuusen alle

IMG_0676

Eipä ole enää monta viikkoa siihen, kun saa kantaa joulukuusen sisään! Tuomme sen hyvissä ajoin ennen aattoa, jotta saamme nauttia siitä mahdollisimman pitkään. Mies ehdottelee joka vuosi muovisen kuusen hankintaa, mutta minun on saatava aito, tuoksuva kuusi. Siihen liittyy itse puun hankinnan lisäksi muutama valmistelu, joita ei kannata jättää viime tinkaan. Ensinnäkin valosarja. Minulla tuntuu olevan joka vuosi sen kanssa ongelmia. Milloin kynttilät eivät toimi, milloin niitä on liian vähän, milloin kaupoista on kaikki kuusen valosarjat myyty loppuun. Sitten kuusenjalka. Missä se on, onko se ehjä, onko se kunnossa? Ja matto kuusen alle. Meillä lattialle on levitelty aiempina jouluina tonttukuvioinen punaruskea juuttikangasmatto, jota olen inhonnut sydämeni kyllyydestä. Siispä en aikaillut, kun näin Plantagenissa tämän sievän kuusenalusmaton. Materiaali on vettä pelkäämätöntä keinokuituhuopaa, jossa on niukat mutta kauniit laserleikkauskoristelut. Hinta jäi alle 15 euron – kiva löytö, sanoisin.

IMG_0683 IMG_0692

Jes, täällä alkoi juuri sataa lunta! Toivottavasti saadaan kaunis valkoinen kerros maisemaa valaisemaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  • Ne ovat Iittalan Sarjaton-sarjaa. Ostin ne jouluna 2012, viime vuonna oli myynnissä palloja hieman eri kuviolla. Tuleekohan tänä vuonna jokin uusi?

  • Jes, niin pitää. Meille mahtuu kotiin vähän isompikin kuusi, mutta valoja pitää sellaisessa olla tarpeeksi. Pitää ehkä minunkin mennä hankkimaan kolmas sarja…

 • Vinkki: ko. mattoa myytiin myös jokunen vuosi sitten Kodin Ykkösessä. Meiltä löytyy myös 🙂

 • Hieno! Täällä on ollut sama ongelma. Huomenna on pakko lähteä kauppaan heti aamusta, joten kiitos vinkistä ja peukut pystyyn, että niitä sieltä löytyy.:) Kivaa viikonloppua!

  • Ferm Livingillä on ihania kuusenalusmattoja, sopisivat teille varmasti hyvin. Näkisin että tässä on kuitenkin plussaa hintansa lisäksi tuo materiaalin vedenkestävyys ja -hylkivyys. Meillä ainakin tahtoo kuusen kastelussa saattua ”vahinkoja” 😀

 • Kiitos vinkistä! Tosi tyylikkään näköinen vaihtoehto!

  Vaatesuunnittelua opiskeleva siskoni muuten valmistaa vastaavasta materiaalista upeita asusteita, joista kirjoitin blogissani hetki sitten. Blogin löytää osoitteesta villakoiriajakissankarvaa.blogspot.fi ja juttu asusteista otsikolla ”Nuori suunnittelijalupaus”. Näitä on jo nähty Voice Kids -ohjelmassa Mira Luotin päällä (isompi uniikkiversio kaulakorusta) ja Anne Kukkohovilla Hämeenlinnan Marks&Spencers -kaupan avajaisissa (oranssit korvakorut). Mitäs sinä tykkäät?

 • Meillä jäi sama matto ostoskoriin, se on ihana! 🙂 Oikeanlaisen ja kohtuuhintaisen maton löytäminen on ollut tähän asti ikuisuuskysymys (mahdottomuus)…

  • Todellakin. Kaikenlaista tavaraa on maailma pullollaan, mutta löytöjä ovat ne, kun löytää jotain kaunista ja käytännöllistä kohtuulliseen hintaan.