Olohuoneen kevennetty ilme

IMG_5381

IMG_5388

IMG_5387

IMG_5372

Olohuone koki hiljattain muutoksen, kun saimme vihdoin sohvat yläkerran aulaan. Samalla TV-taso vempeleineen siirtyi ylös. Ajatuksena on, että yläkerrassa olisi arkisempi oleskelutila leikkimistä, TV:n katselua ja pelaamista varten ja alakerrassa seesteisempi olotila. Kuvitelmissani alakerran olohuone on paikka, jossa äiti voi lukea sisustuslehteä sohvalla ilman, että ensin tarvitsee raivata pois pikkuautojen ja leikkilentokoneiden armeijaa. Käytännössä lelut tuntuvat valuvan vähän kerrallaan valkoisille nahkasohville. Muutaman kerran viikossa hermostun, keräilen ne koriin ja kannan takaisin ylös.

TV:n tilalla on nyt puinen taso, joka on peräisin mieheni taitavista käsistä. Sen päällä anopin keramiikkaveistos saa arvoisensa paikan. Toinen uusi tulokas huoneessa on Hanna Korvelan Duetto-matto, josta olin haaveillut jo pitkään. Tarkempaa juttua näistä molemmista tulossa myöhemmin omissa postauksissaan.

Minulle oli todella tärkeää, että TV saatiin pois alakerrasta. Se oli hyvä esimerkki siitä, miten väliaikaisratkaisut pyrkivät muodostumaan pysyviksi. TV-taso kannettiin muuttopäivänä olohuoneen seinustalle, eikä se liikahtanut siitä yli vuoteen, vaikka alusta asti oli selvää, että haluamme TV:n yläkertaan. Alakerrassa on sitä paitsi koko ajan ollut toinenkin TV keittiössä, mistä on aiheutunut kaikenlaista harmia – esimerkiksi se, että molemmat televisiot aukesivat yhtä aikaa kaukosäädintä käytettäessä.

Nyt kun musta ruutu ja maton tummat raidat ovat poissa, olohuoneen ilme on keväisen keveä. Vai mitä tuumaatte? Onko ilme liiankin vaalea?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.