Porkkalan puolukat

IMG_9010

Sain tänään hienon ajatuksen viedä juniorit pienelle syysretkelle lähiseudun puolukkametsään. Pakkasin pojat autoon mutta pääsin tuskin ensimmäiseen risteykseen, kun takapenkillä kävi jo uninen tuhina. Hiljaisesta hetkestä lumoutuneena lähdin ajamaan kehätietä länteen. Tuhina takapenkillä jatkui, joten jatkoin kehätien päästä Kirkkonummen suuntaan. Kun näin kyltin Porkkalanniemi – Porkkala Udd, tuumasin että siinäpä paikka, joka on vielä näkemättä. Ajoin niin pitkälle kuin julkista tietä Porkkalassa riitti. Niemellä on kauniita maisemia, kahviloita ja maaseutupuoti, joten täytyy palata joskus ajan kanssa. Perillä kävimme jaloittelemassa myös metsäreissullamme, mutta Porkkalan puolukat olivat sen verran niukat, että saalista jouduttiin ryydittämään lähikaupan antimilla.

IMG_9007 IMG_8974

Puolukoista syntyi piiras, jossa makea kinuski taittaa puolukoiden happamuutta. Pohja on digestive-pohja, jota ei tarvitse edes paistaa:

200 g digestivekeksejä murskattuna
75 g voita

Sekoita massaksi ja painele tiukasti vuokaan. Leivinpaperi vuoan pohjalla estää taikinan tarttumisen vuokaan. Nosta jääkaappiin (tai hetkeksi pakastimeen) jäähtymään samalla, kun valmistat täytteen.

Täytteeksi puolukoita ja kinuski:

3 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Keitä seosta miedolla lämmöllä sekoittaen 10-15 minuuttia. Älä keitä toffeeksi asti, riittää että seos sakenee. Kaada kinuski puolukoiden päälle ja nosta piirakka jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Tänään alkoi muuten meidän perheessä pieni syysloma – ensimmäinen yhteinen lomamme sitten viime joulun, jee! Arvaatte varmaan, että ohjelmassa on mm. autotallin rakentamista mutta onneksi jotain muutakin, siitä lisää myöhemmin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.