Takaterassin kuumakallet (ja arvonta, joka pyöräyttää kesän käyntiin)

IMG_6552

Kaupallinen yhteistyö Asennemedian ja Lidl Grillimaisterin kanssa

Kesäisin induktioliesi saa huilata, kun keittiö siirtyy takaterassille kaasugrillin ääreen. Tänä kesänä terassilla vietetään aikaa varmasti entistäkin innokkaammin, nyt kun piha alkaa olla siistissä kunnossa. Eivät aiempien vuosien savikasat ja rikkaruohot ole meitä itseämme haitanneet, mutta tunnustan, että tuttavien kutsumista kylään se on kyllä rajoittanut. Nyt siihen tulee muutos. Lähiviikoiksi onkin jo tiedossa kahdet grillikemut emännöitäväksi, ja taidan tietää, mistä käyn hakemassa kokkailuni: Lidl on koonnut Grillimaisteri-tuotevalikoimansa alle kaiken, mitä kesäkokkaaja tarvitsee. Itseäni ilahduttivat erityisesti monet nopeat ja herkulliset ratkaisut, joiden ansiosta grillaushetken valmistelu ei vie koko päivää, mutta samaan syssyyn pistin merkille, että Lidlin altaista näytti löytyvän tarpeet myös pitempiin illanistujaisiin.

IMG_6611

IMG_6647

Nopeutta arvostaa etenkin silloin, kun nälkäinen jälkikasvu pyörii ympärillä. Vesimeloni sammuttaa pahimman nälän sillä aikaa, kun Grillimaisterin broilerin minuuttileikkeiden pintaan hierotaan RUB kuivamarinadi. Itse tykkään grillailla broilerin lisäksi kasviksia: maissia, ananasta tai kesäkurpitsaa. Kuvissa häärivän grillimestarin oma herkku on porsaan sisäfile, joka löytyi Grillimaisteri-sarjasta myös marinoimattomana ja sai grillissä pintaansa kaunista väriä ja makua Grillimaisterin marinadipullosta.

IMG_6704

IMG_6502

IMG_6576

IMG_6529

IMG_6581

IMG_6604

Valmiit lisukkeet ovat toinen nopean grillihetken pelastaja: valitsin Grillimaisterin valikoimasta rapeita raastesalaatteja. Voisin kuvitella, että nämä olisi kätevä napata mukaan myös kesämökille, jos haluaa vältellä työtä ja tiskiä. Näin kotioloissa pyöräytin kaveriksi vielä vihreän salaatin kesäsipulilla, kirsikkatomaateilla ja pinjansiemenillä.

Homejuustotäytteiset herkkusienet pekonikuorella taitavat olla jo grilliklassikko. Kukahan tämänkin reseptin on kehittänyt ja mahtaako häntä harmittaa, ettei ole saanut nimeään julkisuuteen? Tarkoitan, että kaikki tietävät avokadopasta-Hannan, mutta tunteeko kukaan pekonisieni-Perttiä?

IMG_6694

IMG_6699

IMG_6492

IMG_6704

IMG_6655

Uusien perunoiden kylkeen kuuluu ehdottomasti voi – tällä kertaa lohkoin joukkoon Grillimaisterin yrttimaustevoita.

IMG_6713

Yhteinen kesäloma pyörähtää mukavasti käyntiin grillailuhetken parissa perheen ja ystävien kanssa. Mitä teillä laitetaan grilliin tirisemään? Arvonta on päättynyt. Jaa vinkkisi ja kokemuksesi kommenttiboksissa maanantaihin 27.6. mennessä ja osallistut Grillimaisteri-tuotepaketin (arvo 70 e) arvontaan! Jätäthän kommenttisi yhteydessä sähköpostiosoitteesi (ei näy muille), jotta voittajaan voidaan ottaa suoraan yhteyttä.

Hei, ja mun kesäloma alkaa huomenna!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Meillä grillissä perinteisesti pihvejä ja kasviksia useimmiten.

    Hyvää kesälomaa !

  • Pihvejä, makkaraa, maissia ja halloumia tai jotain vastaavaa grillijuustoa. Nämä ovat meidän perheen vakkarisuosikit. Pitäisikin enemmän testata uutuusjuttuja, mutta kun nuo em. on niin hyväksi todettu, ettei halua pettyä. 😊

  • Makkaraa ja erilaisia pihvejä. Lisäksi ananasta, tomaattisiivuja ja halloumia. Nämä on yleisimmät, toki joskus muutakin kuten pekonihampparit.

  • Meidän herkku on ribsit! Myös erilaiset kasvisnyytit (folion sisällä) ovat suosiossa. Ihanaa kesää!

  • Meillä grillataan kanaa, kaikenlaisia nyyttejä homejuuston kera, maissia, halloumia, perunoita (edellispäivän ylijääneistä keitetyistä perunoista tulee hyviä grillattuna). Ja makkaraa tietty, olen itse kunnon jauhomakkaran ystävä. 🙂

  • Ihan samat herkut kuin teillä! Porsaan sisäfile ja kana ovat suosikkeja. Lisäksi harrastelemme erilaisia raakamakkaroita. Kasviksista suosituin on maissi, kun otetaan lastenkin mielipiteet huomioon 🙂 Eilen ostin kokeeksi grillinektariineja. Niitä pitäisi testata vaikka heti tänään!

  • Parsasta on tullut uusi grillilempparini, lisäksi mukaan menee vihanneksia, ribsejä ja pulled porkia.

  • Meillä grillataan paljon kalaa muurikalla! Ja lidlistä kokonainen nieriäkin on ollut grillissä.. Lisäksi kasviksia grillailen siinä muurikalla, ihania pikkuporkkanoita ka kesäkurpitsaa ja halloumia.. Vaikka en muuten hirveästi lihaa syö, niin miehen valmistamat ribsit (ensin keitetty, sitten valeltu makeansuolaisella kastikkeella ja lopuksi grillattu) ovat aina iham tajuttoman hyviä!! Nopeat lisukkeet ovatkin tarpeen!

  • Mulle kalaa, grillijuustoa, sieniä ja kasviksia, mies grillailee pihvejä, kanaa, harvemmin makkaraa. Lisäksi vihersalaattia ja punajuuri- tai perunasalaattia.

  • Tässäpä muutamia takuuvarmoja, meidän perheen suosikkeja: lohifilettä foliossa, kasvisnyyttejä joihin laitan pestyjä ja lohkottuja uusia perunoita, uusia porkkana paloja, uutta sipulia, suolaa ja voita, hiukan tilliä. Kokoliha makkaroita vaikkapa juusto tai savupekoni makuina, kyllä ihana broilerin ohuita leikkeitäkin on mukava grillata.

  • Grillikylkeä grillaan siten, että keitän sen ensin kypsäksi ja sitten grillaan ja siinä sivelen grillauskastiketta molemmin puolin, on hyvää. Possunpihvejä ja täytettyjä jumboherkkusieniä teemme myös.

  • Possunvartaita grillataan aika usein, possupihvejä, makkaraa ja maissia. LIDL.sta saa hyviä grillimaisteri tuotteita aina näin kesällä, samalla salaatit ja muut kastikkeet.

  • Makkara on se helpoin juttu, seuraksi kasvisnyyttejä, uusia perunoita. Porsaan sisäfile on suurta herkkua. Ja seuraksi aina salaatteja, nams.

  • Kanaa, kasviksia, makkaraa ja halloumia. Kylkeen uusia perunoita ja salaattia 🙂

  • Makkaraa, lihaa ja kasvisnyyttejä.Herkkusienipallerot ovat myös ihan Must! Kauniit astiat sinulla,ovatkohan Amforan upeaa tuotantoa?Ihanaa ja rentouttavaa lomaa!

  • Tänä juhannuksena mahtaa olla grillissä noita samoja sinihomejuustopekonisieniä ja flank steak, halloumia, kasviksia ja ehdottomasti kylkeen uudet siikli perunat 🙂 Täytyypä kokeilla tuota grillimaisterin yrttivoita!

  • Meidän grillissä tirisee usein naudan sisäfile, joka on isännän ykkössuosikki. Pihveille on yleensä kaverina folionyytissä kasviksia: kesäkurpitsaa, tomaattia, punasipulia, kevätsipulia, ananasta jne…

  • Banaania suklaaviillolla on vaan pakko saada muutaman kerran kesässä grillistä!

  • Nykyisin on kaupassa niin paljon vaikka mitä ”lajitelmia”, niitä kokeillaan, löytyy jokaiselle jotain mieluista. Eli kaikkea mahdollista grillataan; makkaraa, kanaa, pihviä, filettä, erilaisia vartaita, kasviksia jne

  • Suosikit ovat ehdottomasti täytetyt herkusienet ja itse tehty perunasalaatti.

  • Perusjuttuja yleensä grillaillaan, eli makkaraa, pihviä ja kasviksia. Uudet perunat ja salaatti. Muuta ei tarvita. 🙂

  • Meillä grillataan yleensä kana- ja kasvisvartaita sekä lohta foliopaperissa.

  • Meillä ei oikein osata grillata muuta kuin sipulia, bataattia, kesäkurpitsaa, makkaraa ja pihvejä! Ihana arvonta! 🙂

  • Ihan vesi herahtaa kielelle kaikista grilliherkuista lukiessa! Meillä grillaussuosikkeja on mm. tuorejuustotäytteiset kesäkurpitsat, raakamakkarat ja ribsit.

  • Nam, nam! Lohi ja kesäkurpitsa sekä herkkusienet ovat grilliherkkujani.

    Ihanaa kesää ja lomaa!

  • Meillä grillataan pääosin kalaa, kanaa ja kasviksia. Niitä tulossa tänäkin Juhannuksena! 🙂

  • Meillä nuo pekonisienet kans hitti, sit tehdään esim.ribsejä aasialaisilla twistillä, hodareita ja lohta tortillan sisällä 🙂

  • Grillissämme paistuu makkara,kana ja liha sekä gribsit. Eli perinteisillä pärjätään.

  • Meillä grillataan kasvisvartaita, halloumia ja soijanakkeja. Lisäksi raikasta salaattia ja uusia perunoita, nam! 🙂

  • Meillä grillataan enimmäkseen makkaraa, lisukkeeksi sitten uusia perunoita ja salaattia. Tuo arvonnan palkinto olisi kyllä mieluisa, tulisi ehkä vähän laajennettua tuota grillailurepertuaaria 🙂

  • Enimmäkseen lihaa ja makkaraa, salaattia ja kesäsipulia lisukkeeksi. Palkinto olisi tosi kiva ja tulisi tarpeeseen.

  • Perinteisesti makkaraa, pihvejä, maissia, täytettyjä paprikoita ja herkkusieniä pekonikääreellä =). Mukaan kivaan arvontaan!

  • Nyt juhannuksena grillattiin savustuspussissa lohifilettä uusien perunoiden ja raikkaan salaatin kaveriksi..lapsille lisäksi makkaraa. Joskus tehdään noita sieniä, kanaa, pihvejäkin – vähän fiiliksen mukaan. Grillaus kuuluu niin kesään!

  • Kasviksia, kasviksia ja taas kasviksia. Sipulia, tomaattia, kesäkurpitsaa, maissia, herkkusieniä jne. Kaikkea 🙂
    Lisukkeena lihaa tai kalaa 🙂

  • Lohta, kasviksia, pihvejä ja makkaraakin. Juhannuksena teimme hampurilaisia grillissä ja tuli oikein hyviä.

  • Grilliin laitetaan kokolihaa, maissia ja bratwurstia sekä lisukkeena raikkaita salaatteja – helppoa ja yksinkertaista, silti hyvää 🙂

  • Heippa,
    grillissä valmistunee yleensä lihaa, makkaraa, kasviksia tai hampurilaisia, riippuen grillauskerrasta ja -seurasta. Ihanaa kesää toivottelen ja kiitos tyylikkäästä blogistasi. Kommentointi minulta jää vaikka tarkasti seuraankin 🙂

  • Kasvisnyytit on parasta grillattavaa! Myös pihvit ja täytetyt paprikat ja tomaatit on meillä suosittuja grillattavia.

  • Broilerin filee itse marinoituna, paprika ja herkkusieni-pekoni-valkosipulituorejuusto-kombo ovat meidän perheen suosikkeja!