Terästä välitilassa

Keittiön välitila sai hiljattain uuden ilmeen teräslevystä. Aiemmin kirjoittelin, että keittiön maalipintaisen seinän suojaksi suunniteltiin lasilevyä ensiasuntomme tapaan, mutta päätimmekin kokeilla jotain uutta ja tilaan asennettiin ruostumattomat teräslevyt. Teräs löytyi edullisesti romurautana, joten kynnys kokeiluun oli pieni. Alareunassa kulkee kapea teräksinen L-lista, yläreuna on listaton.

Teräslevy särkee keittiön kokovalkoista ilmettä, mitä joku voi pitää hyvänä, joku huonona asiana. Oma silmäni alkaa jo teräspintaan tottua ja löytyyhän sitä muualtakin keittiöstä, mm. kodinkoneista ja sokkeleista. Mietinnän alla ovat vielä nuo valkoiset pistorasiat. Ehdottomasti parhaat olisivat metallinväriset rasiat, mutta vain siinä tapauksessa, että ne oikeasti mätsäisivät taustaansa eivätkä näyttäisi yhtään muovisilta.

Näin projektit hiljalleen edistyvät. Tänään olen meilaillut tarjouspyyntöjä rullaverhoista olohuoneen yläikkunoihin. Kevätaurinko lämmittää päivisin niin tehokkaasti, etten edes uskalla kuvitella tilannetta kesähelteillä! Sauna valmistuu vähitellen, mutta ensilöylyihin on vielä matkaa.

Olen laatinut listan asioista, jotka pitäisi hankkia/remontoida/rakentaa/hoidella pois päiväjärjestyksestä, jotta voisin kutsua kotia jollain tasolla valmiiksi. Listalla on 86 kohtaa. Kaikki eivät ole tosin samanarvoisia, vaan tehtävien laajuus vaihtelee välillä ”hankkiudu eroon VHS-kaseteista” ja ”rakenna autotalli”. Nyt kun viimeinen raskauskolmannes on pyörähtämässä käyntiin, pesänrakennusvietti nostaa vahvasti päätään. Viime raskaudessakin järkkäilin ja siivoilin kotia loppumetreille asti kuin pieni eläin. Turhauttaa, kun kaikkia 86 asiaa ei ole mahdollista hoitaa saman tien!

Toisaalta ymmärrän, kuinka helpolla olemme päässeet, kun uusi koti oli muuttovalmis. Vaikka kadehdin edelleen teitä kaikkia oman kodin rakentajia tai remontoijia, olisi se vain iso projekti… hieman enemmän kuin 86 kohtaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • Meillä on keittiössä Stala taso ja välitilanlevy terästä. Hoidettavuudesta tykkään, kiiltävä kylmyys välillä mietityttää.
  Teillä näyttää olevan valkoinen taso ja ilmeisesti siksi näyttää tosi kivalta.
  Mukava että sait edullisesti omasi. En huomannut valkoisia pistokkeita, nyt kun mainitsit, niin metalliset olisi kivat.

  • Kaikkein paras olisi, jos pistokkeet eivät olisi tuossa levyssä ollenkaan. Mutta se ei taas ollut meidän päätettävissämme.

 • Todella onnistunut valinta – Hyvän särmän antaa keittiölle.
  Ja nuo valkoiset rasiat eivät ole lainkaan pahat, mielestäni jopa paremmat kuin melkein oikean teräksen väriset. Antaa hyvällä tavalla rosoa ja rentoutta.

  t. arkkitehti 🙂