Wien ja Schönbrunnin puistot

Palasimme tänään pieneltä viikonloppureissulta. Kyseessä oli ensimmäinen ulkomaanmatkamme nelihenkisenä perheenä ja kohteena oli Wien, jonne lentää vain muutaman tunnin ja josta löytyy meille tuttu majapaikka. Vaikka lasten kanssa liikkuminen vaatiikin vähän erityisjärjestelyjä (ja välillä tuntuu, että loman jälkeen tarvitsee toisen mokoman toipumiseen), tekee niin hyvää lähteä hetkeksi pois tutuista ympyröistä ja päästää mieli aivan uusille raiteille. Mukana reissussa olivat myös vanhempani, jotka tarjosivat sekä hyvää seuraa ja että auttavat kätensä.

Tämän postauksen kuvat ovat kantakaupungin tuntumassa sijaitsevan Schönbrunnin linnan puutarhasta. Kuten kuvista käy ilmi, Wienissä oli aika samannäköistä kuin meillä Suomessa tällä hetkellä ja vain hitusen lämpimämpää. Lähtöpäivänä eli tänään tuli jo vähän luntakin.

Kuvassa taustalla näkyy linnan vastapäiselle mäelle rakennettu paviljonki, jossa olemme jollain kesäisemmällä Wienin reissulla käyneet kahvilla. Onkohan kahvila auki näin talvipuolella? Meillä oli työnnettävänä reilu 20 kiloa jälkeläisiä tuplarattaissa, joten emme lähteneet kokeilemaan. Tuo mäki on oikeasti aika jyrkkä ja korkea, vaikka kuvasta sitä ei välttämättä hahmotakaan.

Puistosta löytyy mitä upeimpia veistoksia ja monumentteja, istutuksia, yhtenään vaihtuvia lehtikujia ja salaisia sopukoita, oikea pensaslabyrintti ja eläintarha. Paikalliset puolestaan hyödyntävät puistoa lenkkeilypaikkanaan. Parhaimmillaan maisemat olisivat tietysti kesällä mutta näin marraskuussakin ihailtavaa on yllin kyllin.

Iltapäivä alkoi jo hämärtää, kun päädyimme puiston kulmalla olevaan ravintolaan syömään. Wienissä oli varsin jouluinen tunnelma, postailen lisää kuvia lähipäivinä!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Wien on kyllä niin kaunis kaupunki!
    Mä olen ollut siellä joitain vuosia sitten uutena vuotena silloisen poikaystävän kanssa ja se oli niin kauniiksi koristeltu – joulutunnelmaa riittii vielä sinnekin asti. Pääsimme vielä Filharmonikkojen uuden vuoden konserttiinkin sekä asuimme erään tutun hillittömän kokoisessa kodissa Wienin keskustassa. Se oli upea ja erilainen reissu se. Tuolla linnalla menimme käymään myös, mutta mekin pyörimme vain siinä pihalla.:)

    • Wau, olen elänyt siinä uskossa, että sinne uuden vuoden konserttiin pääsee suunnilleen vain, jos esi-isät ovat aikanaan omistaneet kantiskortin tms. Haluatko kertoa, miten saitte liput? Ei niitä varmaan tuntia ennen pysty kuitenkaan kassalta noutamaan:D Oli varmasti upea elämys.

    • No ne liput oli juuri tämän wieniläisen professorin, jonka luona asuimme. Hän oli reissussa, niin ei itse päässyt.:) Siellä me sitten istuttiin kaikkien diplomaattien yms vierellä ja nuorennettiin yleisön keski-ikää varmaan 20 vuodella. Hihii!