Hei mutta sauna on valmis

IMG_6943IMG_6954IMG_6951IMG_6950IMG_6947
Kaiken keskeneräisyyden ohella on mukava todeta, että paljon on valmistakin, kuten keväällä valmistunut sauna. Lauteet ja seinät ovat siis valkoisella vahalla käsiteltyä tervaleppää. Ylin laude on irrallinen penkki ja sen pieni kaveri jalkarahi, joka toimii myös pikkuväen saunaistuimena. Inspiraatio ylälauteen malliin on haettu vuoden 2012 asuntomessujen Estelle-talon saunasta. Kiuas on Harvian Kivi ja sen ympärillä olevat turvakaiteet niinikään Harvian valmistamat.

Saunan kylpyhuoneen puoleinen seinä on kauttaaltaan lasia, mikä on kyllä tyylikkään näköinen ratkaisu muttei välttämättä kovin käytännöllinen. Kuivaamme lasin joka suihkukerran jälkeen lastalla, mutta esimerkiksi kiukaan taakse kertyy kyllä ajan mittaan pisararoiskeita ja kalkkia. Vaikkei tuollaiselle kiukaalle tietenkään voi vanhaan malliin heittää löylyä – sitä vain hienostuneesti lorotellaan kauhasta…

Alumiinilistojen takana piilottelee rivi led-valoja, mutta unohdin kokonaan ottaa kuvan saunasta tunnelmavalaistuksessaan. Toisemman kerran! Tilan aiempia vaiheita voit katsella sauna-tunnisteen alta.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

25 kommentti(a)

 1. 7.14.14
  Sanna said:

  Edelleenkin, kuten jo olen ennenkin huokaillut, i-ha-na!

 2. 7.14.14
  JohannaL said:

  Ihanat lauteet!

  • 7.15.14
   lisbet said:

   Kiitos, ne ovat taitavan mieheni käsialaa!

 3. 7.14.14
  Mrs.K. said:

  Hei, kiva raikas look teidän ”steam roomissa”, sillä se minulle tulee mieleen! Oikein tyylikästä 🙂

  • 7.15.14
   lisbet said:

   Haha, totta, vaalea väritys sen tekee!

 4. 7.14.14
  Tickler said:

  Onpas rauhallinen tunnelma saunassanne! Kiukaan suojakaiteista tuli mieleen Amfora :).

  • 7.15.14
   lisbet said:

   😀 Samaa ollaan miehen kanssa nyökkäilty. Eikä kiuas ole edes meidän itse valitsemamme, vaan se oli talossa valmiina. Täydellinen Tri-lautasen muoto!

 5. 7.14.14

  Todella kaunis ja ilmava sauna! Tuo puun sävy on ihana. Meilläkin on saunassa lasia ja sen puhdistaminen on onnistunut parhaiten höyrypesurilla. Samalla pesurilla saa laatat ja saumatkin puhtaaksi, suosittelen 🙂

  • 7.15.14
   lisbet said:

   Hyvä kun muistutit! Joku muukin vinkkasi minulle tuosta pesurista, mutta olin sen jo unohtanut. Kärcherin ikkunapesuria on kehuttu, saattaisin hankkia sellaisen.

   • 7.15.14

    Se ikkunapesurikin on kyllä tosi hyvä! Mutta jos kalkki on oikein tiukassa niin voi vaatia järeämpiä aseita 🙂

 6. 7.14.14
  Maaret said:

  Onpa kaunis ja ihanan raikas sauna! Meillä on samainen projekti meneillään paraikaa ja kysyisinkin, että millä olette laittaneet nuo suojat kiukaaseen kiinni?

 7. 7.14.14
  Vekarus said:

  On se vaan kaunis! Aurinkoisia päiviä!

 8. 7.15.14

  Oh! Vautsi mikä sauna! Ehkä hienoin näkemäni sauna ikinä! Ihanaa nähdä jotain erilaista ja innovatiivista saunojenkin saralla!

  • 7.16.14
   lisbet said:

   No voi kiitos, kiva kun tykkäät! Kiitos saunan rakentamisesta kuuluu siis miehelle, joten välitän terveiset sinne.

 9. 12.20.15
  Kirsi said:

  Löysin googlailemalla teidän ihanan saunanne ja piti ihan tulla kysymään, että kuinka monta kerrosta vahaa olette tuohon laittaneet? Itsellä on nimittäin tämä vahaushomma juuri menossa, mutta useammasta kerroksesta huolimatta lopputulos ei ole lähelläkään noin vaaleaa, vaikka käytössä onkin valkoinen Tikkurilan saunavaha. Materiaalina meillä on vaalea, käsittelemätön haapa, jonka pitäisi olla jo itsessään sen verran vaalea, että ei pitäisi olla mitään ongelmia saada siitä valkoista lopputulosta, mutta silti jokin mättää. Sen takia haluaisinkin tietää että onko teillä käytetty vaha minkä merkin valmistamaa (jos nyt saa mainostaa)? Meillä puu kuultaa paljon enemmän vahan alta kuin teidän saunassanne, vahan sekoittamisesta ja suht paksuista kerroksista huolimatta. Jännää miten pystyykin samalla aineella saamaan niin monen eri sävyisiä saunoja, mitä olen nyt googletellut :). Mutta ihana sauna teillä on :)! Oikein hyvää joulun odotusta!

  • 12.22.15
   lisbet said:

   Moi Kirsi, kiva että löysit blogini! Keksin useita syitä sille, miksei teillä lopputulos näytä vielä näin vaalealta. Ensinnäkin näitä kuvia on *pikkiriikkisen* käsitelty ja mm. valotusta lisätty. Todellisuudessa tervalepän väri näkyy hieman lauteiden läpi. Haapa on tosiaan vaaleampi ja kellertävämpi väriltään, joten voisi olettaa, että siihen riittäisi pienempikin määrä vahaa. Meidän sauna on käsitelty Bloomin puuvahalla – luulen kyllä että vahvuus on melko samanlainen Tikkurilan tuotteeseen nähden. Muistaakseni lauteet käsiteltiin ainakin kahdesti ennen asennusta ja vielä kerran asennuksen jälkeen, joten kerroksia on ainakin kolme, paikoin ehkä neljäkin. Suosittelen siis vielä reilusti useampaa kerrosta, kunnes lopputulos miellyttää.

   Hyvin vahatut lauteet on myös helpompi pitää puhtaana, mikä on valkoisen saunan kannalta tärkeää. Juuri eilen pyyhin lauteet joulua ajatellen, ja liat lähtivät varsin nätisti irti. Osaksi varmaan on kiittäminen runsasta vahausta.

   Hyvää joulua myös sinne!

 10. 6.28.16
  KATARIINA WALLENIUS said:

  Hei,
  Suunnittelen myös valkoista saunaa meille ja löysin hienot kuvasi. Todella kaunis!
  Lisäksi olen ajatellut kokonaan lasista seinä/ovea saunan ja kylppärin väliin. Niinpä kysynkin vinkkiä, miten tämän toteutitte. Erillinen ovi ja seinä vai joku yhtenäinen moduli?

 11. 6.27.17
  Essi Rosenberg said:

  Hei!
  Meillä on parhaillaan meneillään saunaremontti, ja sinne on suunnitteilla juuri samankaltainen ”penkki” ylälauteiksi kuin teilläkin. Minua kiinnostaisi tietää, miten syvä tuo teidän penkkinne on? Joka paikassa lukee, että istuinsyvyyden tulisi olla min. 60 cm, mutta se kuulostaa turhan paljolta penkille. Ja sitten, mikäli penkkinne ei ole kovin syvä, niin kärsiikö istuinmukavuus?
  Näyttää niin todella kauniilta, mutta käyttömukavuuskin tietysti suunnittelussa painaa… 🙂