WC-remontin esikatselu

Eräänä perjantaina viime joulukuussa mieheni sanoi, että aikoo remontoida alakerran wc:n. Huokasin syvään. Meneillään olivat ne joulua edeltävät pimeät viikot, jotka monella tavoin koen vuoden vaikeimmiksi. Olin jo valmiiksi takamatkalla jouluvalmisteluiden suhteen, sillä olin sairastanut koronaa ja sen jälkeistä poskiontelotulehdusta joulukuun alkupuolen. Edellisenä päivänä olin ajanut Kuopioon ja takaisin ollakseni läsnä kummisetäni hautajaisissa. Ja nytkö sitten koko alakerta olisi remonttipölyn vallassa ja mieheni yötä päivää remonttihommissa kiinni lähiviikot?

Omasta mielestäni wc ei kaivannut perusteellista uudistusta, korkeintaan allaskalusteen vaihto olisi ollut tarpeen. Mutta tiesin myös, että kun mieheni on jotain päättänyt, hän yleensä sen myös toteuttaa. Ei minulla sinänsä ole mitään kodin ehostamista vastaan, mutta olen sellaista tyyppiä, joka haluaisi suunnitella ja budjetoida asiat huolellisesti etukäteen, kun taas mieheni menee tekeminen edellä ratkoen ongelmia ja haalien remonttikassaa matkan varrella.

Lopulta jouluremontin aloitus lykkääntyi onneksi välipäiville ja sitä tehtiin pitkin alkuvuotta. Kuvissa nähtävät pinnat ovat olleet valmiina jo useamman kuukauden, mutta allaskaluste, pesuallas ja peili puuttuvat vielä. Tästä postauksesta voi kurkata WC:n alkuperäistä asua.

Nyt toukokuun valossa talven uurastus näyttäytyy lempeämmin, ja odotan innolla, että saamme tilan valmiiksi. Seinälaataksi valikoitui – osaksi nopean saatavuuden perusteella – K-Raudan Cello Cementum värissä valkoinen (joka on siis pikemminkin greige). Pidän pinnasta muuten, mutta yksittäisen mallilaatan perusteella en osannut odottaa, että valmiissa pinnassa olisi noin vaihtelevaa kuviota, joissain laatoissa jopa valuvaa tekstuuria, joka ikäänkuin jäljittelee betoniseinään muodostuneita vesijälkiä. WC:n lattia on puolestaan samaa Laattapiste Collectionin Kap Verde -laattaa sävyssä tuhka, jota on muuallakin alakerrassa. Samalla päästiin eroon WC:n kynnyksestä, ja lattiamateriaalin jatkuminen yhtenäisenä eteisestä wc:hen onkin yksi suosikkiasioistani tässä remontissa.

Toinen suosikkiasia on seinäkiinnitteinen wc-istuin, joka on mielestäni sekä kauniimpi että helpompi pitää puhtaana kuin lattialla seisova istuin. WC on Idon mallistosta ja seinäasennuselementti painikkeineen Geberitiltä.

Katossa on alaslasku, jonka päällä on akustiikkarimapaneelia ja jonka taakse piiloutuu led-nauhoilla toteutettu epäsuora valaistus. Paneelissa on myös pari Led Storen spottia, samanlaisia, joita olemme vaihtaneet muuallekin kotiin halogeenivalaisimien tilalle. Katonrajassa olevista listoista eroon pääseminen kuuluu niin ikään remonttisuosikkeihini.

(WC-tason päällä oleva kehystetty teos on mieheni vanhemmiltaan lahjaksi saama Tuulikki Päällysahon kollaasityö. Mieheni oli itse eräänä päivänä nostanut sen tälle paikalle, ja kieltämättä se sopii hyvin tilan sävymaailmaan. En ehkä silti raaski jättää sitä wc-taiteen asemaan.)

Allaskaapin kanssa tuli hieman pulmaa, sillä tilaan istuu vain alle 40 cm:n syvyinen kaluste, emmekä olleet remontin edetessä ymmärtäneet, että niissä on vain niukasti valikoimaa. Etsimme puun/tammenväristä kalustetta, ja miehen erityistoiveena oli kaapin päälle asennettava malja-allas. Kun markkinoilta ei löytynyt sopivaa, mieheni päätyi tekemään kaapiston itse. Voin hänen puolestaan sanoa, että siitä tuli ihan pöyristyttävän hieno. 20 mm paksut tammilevyt sahautettiin puusepänliikkeessä ja laatikkomekanismit ostettiin Ikeasta. Kaapisto on käsitelty usealla kerroksella Osmo Colorin Kuusi-sävyn puuvahaa. Kaluste odotelee vielä autotallissa ensi viikolla saapuvaa allasta, jotta siihen voidaan tehdä tarvittavat poraukset, mutta tässä pari kuvaa yksityiskohdista, joista saatte käsityksen materiaalista ja väristä.

Altaaksi meille on tulossa Dansanin YOU/Luna Stadium. Hana on vielä hankkimatta ja se on yksi matkan varrella ilmaantuneita pulmia. Haluaisin tuollaisen kaarevan hanan, kuten yllä olevassa kollaasissa Grohen malli, mutta toistaiseksi en ole löytänyt riittävän korkeaa hanaa, jossa olisi myös bideesuihku. Peiliäkään ei ole vielä tilattu, mutta toiveissa on pyöreä peili, jossa on led-valaistus. Kollaasin Dansani Moon on varteenotettava vaihtoehto, mutta taidan vielä katsella, löytyisikö jotain vastaavaa hieman edullisempaan hintaan.

Jos teillä on vinkkejä sopivista hanoista tai peileistä, kuulen mielelläni. Seuraavat kuvat wc:stä tulevat, kun kaikki on valmista. Voi siis olla, että jouluremontti valmistuu juhannuksen tienoilla. Miltä teidän mielestänne näyttää nyt?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

8 kommentti(a)

 1. 5.17.24
  Nimetön said:

  Sano että sinun mies on rakennusalalla vai onko tämmöisiä tee se itse-miehiä olemassa? 😅

  • 5.18.24
   JJ said:

   Niin kaunis tuo seinälaatta, ihana värimaailma kaikkinensa!

   • 5.20.24
    lisbet said:

    Mietin että jäänkö kaipaamaan niitä valkoisia seinälaattoja, niilläkin oli puolensa. Mutta tässä on oma harmoninen tunnelmansa!

  • 5.20.24
   lisbet said:

   Nimetön: haha, joo ei ole rakennusalallla. Tee-se-itse-taidot ovat lapsuuden yrittäjäkodin ja kirjaimellisesti omin käsin rakennetun keramiikkayrityksen perua. Mutta kyllä minäkin aina välillä ihmettelen, miten se tuonkin osaa. Joskus kyllä toivon, että voitaisiin vaan hankkia jotain valmiiksi koottuna ja asennettuna 😀

 2. 5.18.24
  Laura said:

  Tosi nätti vessa, ja ihan teidän kotiin sopiva☺️

 3. 6.9.24
  Minna said:

  Kaunista ja harmonista, kuten teidän koti muuallakin. Taitava on miehesi. Kiitos, että jaat kuvia ja ajatuksiasi.

  • 6.10.24
   lisbet said:

   Kiitos, mieheni on kyllä hämmästyttävä moniosaaja. Kiva, että olet täällä!