Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Valmista murukuorrute. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri ja jääkaappikylmä voi paloiksi leikattuna. Nypi käsin murumaiseksi seokseksi ja nosta kuorrute jääkaappiin odottamaan.
Mittaa toiseen kulhoon muffineita varten sokeri, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita.
Lisää joukkoon noin kolmasosa pehmeästä voista. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla keskiteholla ja lisää voita vähän kerrallaan, kunnes taikinasta tulee tasaista tahnaa. Jotta muffineista tulisi mureita, vältä vatkaamasta liikaa.
Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita välissä. Lisää vaniljauute. Vatkaa alhaisella teholla vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
Lisää maito ja sekoita. Jos ainekset olivat huoneenlämpöisiä, tuloksena tulisi olla tasainen seos ilman kokkareita.
Sekoita mustikoiden joukkoon pari teelusikallista vehnäjauhoja. Sekoita mustikat taikinaan varovasti nostellen.
Jaa taikina 12 tulppaaninmuotoiseen muffinipellille aseteltuun muffinivuokaan. Ripottele murukuorrute kokonaisuudessaan muffinien päälle.
Paista uunin keskitasolla 25-30 min. Muffinit ovat valmiita, kun niihin työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua.