Go Back

Amerikkalaiset mustikkamuffinit

Suussasulavat amerikkalaistyyliset muffinit tehdään korkeisiin tulppaanivuokiin ja koristellaan makealla murukuorrutteella. Ohjeesta tulee 12 isoa muffinia.

Ainekset

Murukuorrute

  • 140 g puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 100 g suolaamatonta voita jääkaappikylmänä
  • 100 g taloussokeria

Muffinit

  • 225 g taloussokeria
  • 280 g puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 10 g leivinjauhetta
  • 250 g suolaamatonta voita huoneenlämpöiseksi pehmenneenä
  • 12 g vaniljauutetta
  • 4 isoa kananmunaa huoneenlämpöisinä
  • 120 g maitoa huoneenlämpöisenä
  • 300 g tuoreita pensasmustikoita

Tee näin

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Valmista murukuorrute. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri ja jääkaappikylmä voi paloiksi leikattuna. Nypi käsin murumaiseksi seokseksi ja nosta kuorrute jääkaappiin odottamaan.
  • Mittaa toiseen kulhoon muffineita varten sokeri, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita.
  • Lisää joukkoon noin kolmasosa pehmeästä voista. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla keskiteholla ja lisää voita vähän kerrallaan, kunnes taikinasta tulee tasaista tahnaa. Jotta muffineista tulisi mureita, vältä vatkaamasta liikaa.
  • Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita välissä. Lisää vaniljauute. Vatkaa alhaisella teholla vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
  • Lisää maito ja sekoita. Jos ainekset olivat huoneenlämpöisiä, tuloksena tulisi olla tasainen seos ilman kokkareita.
  • Sekoita mustikoiden joukkoon pari teelusikallista vehnäjauhoja. Sekoita mustikat taikinaan varovasti nostellen.
  • Jaa taikina 12 tulppaaninmuotoiseen muffinipellille aseteltuun muffinivuokaan. Ripottele murukuorrute kokonaisuudessaan muffinien päälle.
  • Paista uunin keskitasolla 25-30 min. Muffinit ovat valmiita, kun niihin työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
  • Anna jäähtyä ennen tarjoilua.