Go Back

Helppo mutakakku

Helppo mutakakku syntyy aineista, jotka ehkä jo löytyvätkin keittiön kaapeista. Paistoajalla säätelet, onko lopputulos valuva mutainen vai kiinteä piirakka.

Ainekset

  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 3,5 dl taloussokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 6 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • voita vuoan voiteluun
  • korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
  • tomusokeria koristeluun
  • 2 dl vispikermaa tarjoiluun

Tee näin

  • Voitele ja korppujauhota läpimitaltaan n. 25 cm vuoka.
  • Sulata voi ja laita se sivuun odottamaan.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri tasaiseksi seokseksi.
  • Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita jauhoseos kananmunan ja sokerin joukkoon. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina jauhotettuun vuokaan. Paista 150-asteisen uunin keskitasolla 25-35 minuuttia. Lyhemmällä paistoajalla mutakakun sisus jää juoksevaksi, pitemmällä paistoajalla saat kiinteän kakun.
  • Anna valmiin kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Ripottele mutakakun päälle siivilän läpi tomusokeria koristeeksi. Tarjoile vatkatun vispikerman kanssa.