Go Back

Intialainen butter chicken

Voikana on täydellistä talviruokaa, ja sen voi jättää pataan hautumaan vähän pitemmäksikin aikaa, käydä tekemässä lumityöt ja palata sisälle syömään. 

Ainekset

  • 800 g broilerinfileetä
  • basmatiriisiä
  • naanleipää joko valmiina tai itse tehtynä
  • tuoretta korianteria
  • voita ja öljyä paistamiseen

Marinadi

  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 3-4 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 kanelitanko
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1-2 rkl taloussokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Tee näin

  • Pilko broilerinfileet reiluiksi paloiksi. Sekoita marinadi ja lisää siihen broilerinpalat niin että ne peittyvät kauttaaltaan. Anna marinoitua kylmässä ainakin tunti, mielummin pitempäänkin. Voit laittaa kanan marinoitumaan jo edellisenä iltana.
  • Silppua sipuli. Sulata voi padassa ja paista siinä sipulia keskilämmöllä noin 5 minutin ajan, niin että sipulisilpusta tulee läpikuultavaa. Älä ruskista. Lisää valkosipuli ja paista muutama minuutti. Lisää mausteet ja freesaa vielä hetki. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja sokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Nouki kanelitanko pois ja soseuta kastike sileäksi sauvasekoittimella.
  • Paista broilerinpaloja paistinpannulla voissa ja öljyssä muutaman minuutin ajan, niin että niihin tulee kullankeltainen pinta. Lisää broilerit pataan. Lisää kerma. Kiehauta ja jätä hautumaan pienelle lämmölle 15-30 minuutiksi, tai kunnes broileri on kypsää. Mausta halutessasi suolalla.
  • Keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa riisin, tuoreen korianterin ja naanleivän kanssa.