Go Back

Kuusamon pasta

Kuusamon innoittamana porosta, leipäjuustosta ja puolukoista syntyi pasta, joka on helppo valmistaa mökkiolosuhteissakin. 4-5 nälkäiselle hiihtäjälle.

Ainekset

  • 500 g spagettia esim. Rummo
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 150 g kylmäsavupororouhetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • 200 g ranskankermaa
  • kasvisliemikuutio tai annos kasvisfondia esim. Knorr
  • 250 g leipäjuustoa
  • tuoretta timjamia
  • karpaloita tai puolukoita
  • mustapippuria
  • suolaa
  • öljyä paistamiseen

Tee näin

  • Kuutioi leipäjuusto ja valuta tarvittaessa. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  • Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää pororouhe ja pyörittele hetken aikaa. Lisää kasvisfondi tai liemikuutio, kerma ja ranskankerma. Kuumenna ja mausta mustapippurilla.
  • Keitä pasta suolatussa vedessä. Sekoita porokastike pastan joukkoon. Ripottele päälle leipäjuustokuutiot, hienonnettu timjami ja puolukat tai karpalot. Tarjoa heti.