Go Back

Omenakakku

Mehevä ja helppo omenakakku, joka kohoaa sekä ruokasoodan että leivinjauheen voimalla. Omena, vanilja ja ripaus kanelia ovat täydellinen makuvaljakko!

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 175 g voita sulatettuna
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g kermaviiliä
  • 3-4 keskikokoista omenaa
  • kanelin ja sokerin sekoitusta leivitykseen
  • vaniljajäätelöä tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Tee näin

  • Voitele kakkuvuoka ja leivitä vuoka kevyesti kanelisokerilla. Viipaloi omenat 1-2 mm paksuisiksi siivuiksi.
  • Vaahdota kananmuna ja sokeri. Sulata voi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää taikinaan vuorotellen kuivat aineet ja voisulaa. Lisää lopuksi kermaviili.
  • Kaada taikina vuokaan. Asettele omenaviipaleet kakun päälle ruusukkeen muotoon ulkoreunalta aloittaen.
  • Paista 165-asteisessa kiertoilmauunissa noin tunnin ajan.
  • Tarjoa vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa