Go Back

Omenapiirakka omasta sadosta

Tämä omenasadosta nopeasti syntyvä piirakka valmistetaan korkeaan vuokaan. Omenien happamuutta tasoittaa karamellimainen kuorrute kaurahiutaleista ja fariinisokerista.

Ainekset

  • 6 pientä kotimaista omenaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 tl kardemummaa
  • 1,5 dl juoksevaa margariinia
  • 1 dl maitoa

Päälle

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ dl juoksevaa margariinia

Tarjoiluun

  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Tee näin

  • Vuoraa noin 20 cm x 30 cm korkeareunainen vuoka leivinpaperilla. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi.
  • Laita kiertoilmauuni lämpenemään 185 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vispaa maito ja juokseva margariini keskenään. Lisää kuivat aineet ja maito-margariiniseos vaahtoon vuorotelleen vähän kerrallaan. Sekoita nostelemalla, älä enää vatkaa.
  • Kaada taikina vuokaan. Pistele omenaviipaleet pystyasentoon tiiviisti piirakan päälle. Älä jätä tyhjiä kohtia.
  • Sekoita kaurahiutaleet, fariinisokeri, juokseva margariini ja kaneli keskenään. Ripottele seos omenien päälle.
  • Paista 185-asteisessa kiertoilmauunissa n. 40 minuuttia. Tarjoile lämpimänä kuohkeaksi vatkatun vaniljakastikkeen kanssa.