Go Back

Samettinen kurpitsakeitto ilman kurpitsan kuorimista

Kurpitsan maku syvenee paahtamalla. Samalla vältytään hankalalta kuorimiselta ja pilkkomiselta. Samettisen sileä keitto ei sisällä kermaa tai juustoa.
Servings: 4

Ainekset

  • 1,5 kg hokkaidokurpitsaa kaksi keskikokoista kurpitsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
  • 1 rkl voita
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1/2 tl chilimaustetta
  • 8 dl vettä
  • ranskankermaa tarjoiluun
  • leipää tarjoiluun

Tee näin

  • Halkaise hokkaidokurpitsat ja koverra niistä lusikalla siemenet. Kaada kunkin kurpitsanpuolikkaan keskustaan 1/2 rkl oliiviöljyä. Ripottele niihin myös suola ja jauhettu mustapippuri. Hiero käsin oliiviöljy-mausteseos kurpitsan sisä- ja leikkuupinnalle.
  • Aseta kurpitsat leivinpaperilla peitetylle uuninpellille leikkauspinta alaspäin. Paahda 220-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
  • Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri. Kuullota niitä pannulla voissa keskilämmöllä niin että sipuli muuttuu läpikuultavaksi.
  • Kumoa kuullotettu sipuli-inkivääriseos tehosekoittimeen. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää chilimauste.
  • Kun kurpitsa on paahtunut, nosta pelti uunista ja anna jäähtyä hetki. Koverra lusikalla kurpitsojen sisus tehosekoittimeen. Lisää vesi ja soseuta seos sileäksi keitoksi.
  • Lämmitä keitto kattilassa tai mikroaaltouunissa ennen tarjoilua. Tarjoile ranskankermanokareen ja hyvän leivän tai focaccian kanssa.