Halkaise hokkaidokurpitsat ja koverra niistä lusikalla siemenet. Kaada kunkin kurpitsanpuolikkaan keskustaan 1/2 rkl oliiviöljyä. Ripottele niihin myös suola ja jauhettu mustapippuri. Hiero käsin oliiviöljy-mausteseos kurpitsan sisä- ja leikkuupinnalle.
Aseta kurpitsat leivinpaperilla peitetylle uuninpellille leikkauspinta alaspäin. Paahda 220-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri. Kuullota niitä pannulla voissa keskilämmöllä niin että sipuli muuttuu läpikuultavaksi.
Kumoa kuullotettu sipuli-inkivääriseos tehosekoittimeen. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää chilimauste.
Kun kurpitsa on paahtunut, nosta pelti uunista ja anna jäähtyä hetki. Koverra lusikalla kurpitsojen sisus tehosekoittimeen. Lisää vesi ja soseuta seos sileäksi keitoksi.
Lämmitä keitto kattilassa tai mikroaaltouunissa ennen tarjoilua. Tarjoile ranskankermanokareen ja hyvän leivän tai focaccian kanssa.