Alumiinia ja pellavaa

Oli jo aikakin täydentää kodin liinavaatevarastoa uusin kylpy- ja käsipyyhkein ja samalla pistää pois vanhoja pyyhkeitä sieltä kauhtuneimmasta päästä. Uudet ovat Lapuan kankureiden Avanto-malliston täyspellavaisia Lähde-pyyhkeitä. Uudistunutta saunaa varten hankin Kankureilta myös Polaris-laudeliinoja. Nyt kun saataisiin vielä ylälauteet paikoilleen ja päästäisiin toden teolla löylyttelemään! Nikkari on kuitenkin tällä hetkellä kiinni talon ulkotöissä ja lauteet saavat odotella syksyisempiä ilmoja…

Mitä muuten tehdä vanhoille pyyheliinoille? Jokunen vanha rätti lienee viisasta pitää jemmassa, mutta meillä ei edelleenkään ole yhtään ylimääräistä tilaa kaikkien varastointiin. UFFin ja vastaavien keräyslaatikoihin ei puhkikuluneita tekstiilejä voi tietenkään laittaa, mutta pääkaupunkiseudulla ei tietääkseni ole pysyvää lumpun vastaanottopistettäkään. Yllättävä ratkaisu löytyy H&M:ltä, joka on aloittanut käytetyn tekstiilin keräyksen liikkeissään ja tarjoilee vielä alennuskupongin kaupan päälle.

Löylykiulu ja -kauha ovat Saunian Pyörre-mallistoa. Alumiininen kiulu sopii saunaan hyvin, sillä samaa materiaalia löytyy mm. seinien valosyvennöksien listoista. Ensin ajattelin, että käsittelisin kiulun ja kauhan puuosat samalla vaalealla vahalla kuin lauteetkin, mutta oikeastaan puhdas puupinta näyttää kaiken vaaleuden keskellä aika mukavalta.

Olisipas ihana järjestää oikein kunnon saunailta: vastomista, spa-hoitoja ja päälle tietysti jääkylmää siideriä takaterassilla ihanassa heinäkuisessa illassa… ehkä ensi kesänä sitten. Nyt taidan valita oman sängyn.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 4.7.2013
  Iisa said:

  Kauniin harmonisia kuvia! 🙂 Joo, ensi kesään jää mullakin siiderin maistelut 😉

  • 5.7.2013
   lisbet e. said:

   Tai ehkä sitä yhden voi projektin tässä vaiheessa ottaa:D Toivottavasti siellä jaksetaan hyvin!

 2. 5.7.2013
  Anonymous said:

  Vanhoja pyyhkeitä yms. otetaan mielellään vastaan löytöeläintaloihin. Googlettamalla löytää parhaiten oman paikkakunnan löytöeläintalot. (:

  • 5.7.2013
   lisbet e. said:

   Kiitos loistavasta vinkistä! Täytyypä tarkistaa tämän seudun tilanne.

 3. 8.7.2013

  Me kerran vietiin tänne autollinen rompetta.

  http://www.hesy.fi/kulkukolli.htm

  siellä toimii myös kirpputori, eli ottavat vastaan vaikka mitä.
  Vanhoilla lakanoilla, pyyhkeillä, peitoilla ja tyynyillä kun ei ole mitään ”järkevää” tekemistä, tuolla kaikki menee suoraan käyttöön.
  Kiittivät vielä kauniisti kun pääsin yhdellä oven avauksella isosta tavaramäärästä eroon.