Asuntomessuilla palat loksahtavat kohdalleen

Kaupallinen yhteistyö Asennemedian ja Pohjolan Design-Talon kanssa

Heinäkuu olisi sisustusblogeissa hiljaista aikaa, elleivät asuntomessut saapuisi herättelemään lomakansaa ja riippukeinuihinsa nukahtaneita bloggaajia. Tänä vuonna messut palaavat ilokseni järvimaisemiin, kun Mikkelissä esitellään asumisen uusimpia ideoita 14.7.-13.8. Rakennusajatuksia pyörittelevänä messuvieraana minua eivät kuitenkaan kiinnosta eniten hulppeat rantakohteet. Haen ideoita sellaiseen taloon, jonka voisimme oikeasti toteuttaa. Varsinkin täällä pääkaupunkiseudulla rakennusala on rajallista ja tontit usein hankalan muotoisia. Onneksi messuilta löytyy myös pienille kaupunkitonteille sopivia kohteita ja niistä kiinnostavin on Design-Talon uuden Pala-järjestelmän pilottina toteutettu talo. Pala on designiltaan viimeistelty omakotitalo, joka mukautuu ja muuttaa muotoaan tontin tarpeiden mukaan. Yhteistyössä Design-Talon kanssa pääsen tänä kesänä jakamaan teille ennakkomaistiaisia ja omia huomioitani Mikkelin Pala-messutalosta.

20160907-DESIGNTALO_Habitare_FinalDelivery_2-8

Saatatte muistaa, että innostuin Pala-konseptista jo viime syksynä, jolloin se esiteltiin Habitaressa. Nokkelasti muunneltava ja laajennettava mutta kuitenkin arkkitehtuuriltaan moderni ja tyylikäs moduulijärjestelmä avasi silmät sille, mitä kaikkea valmistalomallistoilla on nykyään tarjottavana. Mutta mistä konsepti oikein lähti liikkeelle? Juttelin Pala-järjestelmän ja Mikkelin messutalon suunnitelleen arkkitehti Pekka Pakkasen kanssa. Palaa suunnitellessaan Pakkanen ei ollut ensimmäistä kertaa tekemisissä moduulirakentamisen kanssa. Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen on saanut alkunsa pohjoismaisen arkkitehtuurikutsukilpailun voitosta, tuolloin tehtävänä oli suunnitella monistettavista tilaelementeistä koostuva mallisto. Pakkasen mukaan tämänkaltaisten suunnittelutehtävien kiinnostavuus perustuu siihen, että niillä voidaan saada aikaan konstailematonta käyttöarkkitehtuuria ja laadukasta asumista kohtuukustannuksilla.

L-talo-update-3_iso

Mikkelin messutalon tontti on kooltaan 1035 m2 – näin pääkaupunkiseutulaisen mielestä jopa kohtalaisen tilava. Pakkanen sanoo, että järjestelmä olisi mahdollistanut rakentamisen huomattavasti pienemmällekin tontille. Messutontille Pala olisi voitu sovittaa usealla tavalla, mutta luontevimmin moduulit asettuivat L:n muotoon niin että kapea rakennusmassa rajaa pihaa kadusta ja piha-alue on yhtenäinen ja suojaisa. Talon päänäkymät avautuvat pihalle. Pakkanen valotti, että messutaloa on myös mahdollista laajentaa Pala-konseptin mukaisesti esimerkiksi lisäämällä makuuhuoneita olohuonepäädyn jatkoksi.

Entä mikä on arkkitehdin oma suosikkiasia Pala-talossa?

– Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat tuovat tiloihin luonnovaloa ja saavat aikaan tilajatkumon sisältä ulos. Maltillisen kokoiset sisätilat tuntuvat ratkaisun ansiosta kertaluokkaa mittaansa suuremmilta, linjaa Pakkanen.

[envira-gallery id=”5637″]

20160907-DESIGNTALO_Habitare_FinalDelivery_2-3

Uteliaisuus alkaa käydä sietämättömäksi, mutta onneksi pääsen pian tutustumaan messukohteeseen paikan päällä. Työmaalta tihkuneiden tietojen perusteella voin sanoa, että Pala tulee varmasti olemaan yksi messujen kuvatuimmista kohteista. Sisustussuunnittelija Mikko Toppala on loihtinut kohteen upean tummasävyiseen sisustuksen, jossa on sama skandinaavinen henki kuin tämän postauksen Habitare-kuvissa. Palataan sisustusjuttuihin kuitenkin myöhemmässä postauksessa.

Kuuluvatko asuntomessut teidän kesäohjelmaanne ja mitä odotat Mikkelistä eniten?

Kuvat: Design-Talo

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

5 keskustelu

 1. 6.2.17

  Ehdottomasti Asuntomessuille! Sieltä löytää aina joitain uusia vinkkejä, joita voi tallentaa kovalevylle ja kaivaa tarvittaessa esille 🙂
  http://westendmum.fi

  • 6.8.17
   lisbet said:

   Messut ovat tosiaan ehtymätön ideavarasto! Mun kovalevy alkaa tosin olla sen verran täynnä, että pitäisi olla useampi talo, jotta saisi kaikki ideat purettua… 😀

 2. 6.2.17
  Sandra said:

  Harmi, kuinka ennen niin kivasta blogista on tullut näin kaupallinen, että postaus toisensa perään on yhteistyötä täynnä.

  • 6.8.17
   lisbet said:

   Ymmärrän lukijan näkökulman! Minua harmittaa että yhteistöillä on tapana kasautua tietyille kuukausille. Valitse kuitenkin yhteistyöni huolella niin että ne olisivat sekä lukijoita että itseäni kiinnostavia.

 3. 6.11.17

  Saattaa jopa olla, että tänä vuonna messut jäävät väliin! 😀 On sen verran tullut messukiintiö nyt täyteen parin vuoden osalta, mutta jää nähtäväksi!