Asuntomessut 2012: julkisivuja

Messupostausten päätteeksi vielä kuvia itse messualueelta ja talojen julkisivuista. Vuoreksessa ei juuri perinnetaloja nähty, vaan ilme oli pääasiassa graafinen ja pelkistetty. Värimaailma puolestaan oli lähinnä mustaa ja valkoista, jonka joukossa oli jonkin verran kellertäviä ja tiilenpunaisia sävyä. Musta puupinta, valkoinen rappaus ja näiden molempien yhdistelmä olivat suosittuja. Mustaa tai hiilenharmaata rappausta oli myös käytetty useammassa kohteessa.

Oikealla Jämerä-loftien (kohteet 30 ja 31) jylhää rivistöä.

On muuten mielenkiintoista vierailla asuntomessualueilla uudelleen vuosien päästä, kun taloissa on jo oikeasti asuttu (niitä on ehkä ehditty jo korjata ja remontoidakin) ja messualueen todellinen luonne asuinalueena tulee esiin. Voisin kuvitella, että Vuoreksen pientaloalue näyttää varsin hauskalta ensi vuosikymmenelläkin, sikäli kun talojen kunnosta pidetään huolta. Ilme oli monimuotoinen mutta yhtenäinen.

Aeroc-kivitalo Louhi (kohde 27), jossa oli erikoinen pyöristetty ikkunakulma.

Estelle (kohde 20)

Tämä hiilenharmaa Terca tiilitalo Mustikka (kohde 12) oli yksi suosikeistani, ainakin mitä ulkomuotoon tulee. Virkistävää nähdä välillä myös tiiliverhousta! Vastapäinen talo Mutteri oli peräti punatiiliverhoiltu kuin takaumana 80-luvulta. Onkohan tiilipinta pientalorakentamisen seuraava trendi?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

6 keskustelu

 1. 7.22.12
  Mervi said:

  Kiitokset kattavista messupostauksista. Näyttää sille, että meillä jää tänä vuonna messut käymättä ja siksikin oli mukava lueskella havaintojasi eri kohteista.

  • 7.23.12
   lisbet said:

   No mutta projektinne onkin jo siinä vaiheessa, että teillä olisi pikemminkin annettavaa messuille kuin toisin päin:)

 2. 7.23.12
  Mapsi said:

  Hei! Kiva blogi sinulla, liityin lukijksi ja tulen paremmalla ajalla kahlaamaan postauksiasi läpi!
  Me kävimme myös messuilla ja omassa blogissani yös poimintoja sieltä 🙂 http://mapsin-muotia.blogspot.fi

  • 7.23.12
   lisbet said:

   Hei Mapsi ja tervetuloa lueskelemaan! Pitääpä käydä vierailulla blogissasi…

 3. 7.23.12
  StyleC said:

  Mäkin kiinnitin huomiota erityisesti noihin tiiliverhoiluihin ja niistä tuohon Mustikkaan tykästyin kovasti, aivan upea väri! Tiiltä näkyi myös muutamissa sisustuksissa taas aika pitkästä aikaa- aika kivan näköistä vaihteeksi 🙂

  • 7.28.12
   lisbet said:

   Mäkin toivotan tiilen materiaalina tervetulleeksi takaisin, johan sitä rappausta on ehtinyt katsella:)