Joulupuu skandinaavisessa hengessä

Koska vietämme osan joulua tänäkin vuonna muissa maisemissa, päätimme tuoda kuusen sisään hyvissä ajoin. Vaikka meillä on vesisäiliöllinen kuusenjalka (tämä malli), yleensä joulureissusta palatessa kotona on odottanut kuivunut ja variseva ranka. Nyt kuusesta pääsee itsekin nauttimaan ja toiveita on, että kuusi kestäisi joulupyhien yli omin voimin. Puun vedenkulutus on nimittäin suurimmillaan näinä ensimmäisinä päivinä ja pienenee merkittävästi 4-5 päivän kuluttua sisälle tuomisesta.

Joulupuu on koristeltu viime vuoden tapaan skandinaavisen minimalismin hengessä: hopeapallojen lisäksi siinä on Sarjaton-lasipalloja ja Päivi-anopin keraamisia ruusukkeita.

Ei joulua ilman pientä raksaa. Meillä on tehty takuukorjauksena ikkunaseinän lisätiivistyksiä ja kuten näkyy, osa listoista on iloisesti pois paikoiltaan. No, eipä tuo joulun viettoa haittaa. Ikkunoiden listat ovat olleet muutenkin melkoinen murheenkryyni ja haaveilen, että saisimme ne vaihdettua kapeampiin ja vähemmän kellertäviin.

Tänä iltana otetaan toinenkin varaslähtö jouluun itsetehtyjen jouluruokien merkeissä. Huoh, kaikkien joulutouhujen jälkeen olen ansainnut lasin kinkkuviiniä!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

8 kommentti(a)

 1. 12.19.13

  Kauniilta näyttää! Olet lasisi ansainnut 🙂

 2. 12.19.13
  Alma said:

  Onpa nätti kuusi! Tasainen ja tuuhea.
  Oih, olisipa se tosiaan noin että kuusen vedenkulutus vähenee 4-5 päivän jälkeen – meidänkin kuusen elossapysymismahdollisuudet kasvat paljon.:)

 3. 12.19.13
  Anonymous said:

  Teillä on kaunis kuusi, ja ihanaa, ihan aito! 🙂 Meille tulee valkoinen muovikuusi, kunhan saan sen muuton jäljiltä tuolta varaston perukoilta esille.

  -jutta-

 4. 12.19.13
  Cherry said:

  Sama tyyny jo kävi meidän ovella, mutta minä onnellisesti olin nukkumassa (yövuorot) eikä postisetä siten saanut pakettia luovutettua. Huomenna jo varmasti saan tyynyn sohvalle aseteltua, on niin söpö!
  Ihanaa joulunaikaa Lisbet teille <3

 5. 12.20.13

  Kaunis kuusi yksinkertaisine koristeineen. Juuri tuollaisesta kuusesta haaveilen <3 Oikein ihanaa ja rauhallista joulua.

 6. 12.20.13
  Saara said:

  Tuo listojen värin nimi on ”listavalkoinen” ja se vähän kellertää. Voi olla todella haasteellista löytää erisävyistä listaa, jos ei itse maalaa tai maalauta.

  Ihana kuusi teillä 🙂

 7. 12.21.13
  Anonymous said:

  Ihana kuusi teillä, yksinkertaisen kaunis! 🙂 Meiltä löytyy valkoinen ja vihreä muovikuusi kotoa ja tänä vuonna laitan ehdottomasti vihreän kuusen… olen jo niin kyllästynyt valkoisiin muovikuusiin, kyllä sen kuusen täytyy olla vihreä, että tulee aitoa joulun tunnelmaa! 🙂 Toki maku kysymys sekin, mutta tänä vuonna meillä näin!

  Heli

 8. 12.22.13
  Johanna said:

  Ihana kuusi, sopivan pelkistetty koristelu. En löytänyt harmillisesti noita anoppisi tekemiä koristeita hänen nettikaupastaan. Onkohan niitä jossain vaiheessa tulossa myyntiin?