Kaksi vuotta sitten

IMG_0778

Tulimme ensimmäiselle asuntonäytölle nykyiseen kotiimme lokakuun lopulla 2012. Jotkut ihmiset kuvailevat, kuinka he ovat ihastuneet ostamaansa asuntoon heti ensinäytöllä. Meille ei käynyt niin. Muistan ensimmäiseltä näytöltä pimeän syksyisen lähiön, jossa kaikilla kulkijoilla tuntui olevan koira ja heijastinliivit. Kuoppaisen tien varrella oli useita keskeneräisiä taloja. Tuleva kotimme oli kutakuinkin valmis, jos ei ottanut huomioon muhkuraista pihaa ja tallia odottavia perustuksia. En tiedä, satoiko, mutta ainakin oli kosteaa ja pimeää.

IMG_0770

Talo oli yllätyksekseni tyhjä, sillä ilmoituksen kuvissa koti oli ollut kalustettu. Usein suositellaan, että asunnot esiteltäisiin kalustettuina, mutta itse olen vähän toista mieltä. Liian runsas sisustus voi peittää kaupan kannalta tärkeitä asioita näkyvistä ja omistajien henkilökohtainen omaisuus hämmentää ostajaa. Tyhjä tila antaa tilaa mielikuvitukselle. Itse ainakin kannoin ruokapöydän ajatuksissani sisään jo ensinäytöllä. Myyntikuvissa kannattaa tietysti olla jotain kalustusta mittakaavan hahmottamisen vuoksi.

IMG_0774 IMG_0777

Talo oli tyyliltään sopiva, hyvällä sijainnilla ja ennen kaikkea hinta sopi budjettiimme. Silti kauppaa tehdessä kumpikaan meistä tuskin ajatteli, että tässä on pitkäaikainen kotimme. Aluksi oli jopa suunnitelma laittaa talo myyntiin heti kahden vuoden kuluttua – tällä hetkellä ajatus ei tulisi mieleenkään. Ensinäkään aika ei ole siihen kovin hyvä ja toisekseen kotia, pihaa ja autotallia laittaessa asioihin syntyy yllättävä kiintymyssuhde. Onneksemme koti on myös sellainen, jossa on mahdollista asua pitkään.

IMG_0804

Silloin loka-marrakuisen hämärinä iltoina en voinut arvatakaan, mikä ihana valo talon monista ikkunoista päivisin lankeaa ympäri vuoden. Voisi väittää, että kuvausvalon kannalta asun bloggaajan unelmakodissa. Pimeitä nurkkia on vain vähän ja valoa tulee paljon ja usealta suunnalta.

IMG_0768

Tähän marraskuisen pimeään lähiöönkin olen tutustunut ja kotiutunut. Minusta on mukava seurata alueen kehittymistä. Arvostan lyhyitä työmatkojamme ja olen innoissani lähiaikoina parantuvasta julkisesta liikenteestä. Jos päätyisimme tulevina vuosina asunnonvaihtoon tai ehkä jopa rakentamaan, asuisin mielelläni edelleen tällä alueella (tunnustan jatkuvasti katselevani lähiseudun tontteja sillä silmällä).

En ehkä olisi arvannut!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

12 keskustelu

 1. 11.8.14
  Sirkku said:

  Tyhjä tila viehättää aina uskomattomalla tavalla! Samoin isot ikkunat, tai pienetkin oikeassa paikassa, kunhan valoa tulvii sisälle. Kauniilta näyttää teidänkin kodissa paljastettuna. Kaipa se on niin kun tila on kaunis tyhjänä on sen sisustaminenkin helpompaa kun mitään ei ole tarvis piilotella. Samaa tyhjyyttä kaipailen omassa kodissa mm kaappeihin..
  Itse yllätyin positiivisella tavalla kun muutama vuosi sitten vaihdoimme asuinpaikkaa. Luulin etten voisi asua muualla kuin samassa tutussa paikassa. Muutto tänne ja nopea sopeutuminen oli sellainen elämä yllättää kokemus. Kannatti olla rohkea:)
  Rauhallista viikonloppua! T. Sirkku

  • 11.10.14
   lisbet e. said:

   Mekin etsimme pitkään kotia vain vanhalta asuinalueeltamme, mutta vähitellen ensintä-alue laajeni ja laajeni… ja lopulta päädyttiin aivan tuntemattomaan paikkaan. On totta, että kotia kannattaa etsiä avoimin mielin. Tosin nyt kun on lapsia, muuttoa katselee eri silmin. Meillä on ehkä vielä jokunen vuosi suhteellisen vapaata, mutta kun esikoinen menee kouluun, tulevat kaverisuhteet sun muut kuvioihin…

 2. 11.8.14
  onnimanni said:

  Onko teillä korkeissa ikkunoissa jotkin verhot? Meillä on myös avointa korkeaa tilaa, ja auringon häikäisyn vuoksi harkitsemme sunscreen-kaihtimia ikkunoihin. Naapureiden tms. vuoksi niitä ei tarvittaisi, mutta häikäisy on todellinen ongelma varsinkin kesällä. Valkoiset pinnat vielä tietysti lisäävät efektiä. Olisi kiva kuulla kokemuksia.

  • 11.10.14
   lisbet e. said:

   Joo, kaikissa ikkunoissa on sälekaihtimet. Noiden korkealla olevien ikkunoiden kaihtimet on moottoroitu ja niitä voi ohjata kaukosäätimellä, tässä postauksessa olen kirjoittanut tarkemmin:
   http://lisbet-e.indiedays.com/2013/04/28/viikonlopun-saavutuksia/

   Kaihtimet ovat must meillä jo senkin vuoksi, että kesällä sisälle paistava aurinko nostaa lämpötilaa voimakkaasti. Sunscreenit olisivat myös ihanat mutta ilmeisesti aika paljon tyyriimmät.

 3. 11.8.14
  Unna said:

  Kiitos kivasta blogistasi! Seuraan sitä suht säännöllisesti mutta olen äärimmäisen huono kommentoimaan 🙂 Etsimme asuntoa myös pari vuotta sitten ja jäin miettimään, että taisimme katsoa asuntoa samoilta alueilta. Ei tarvitse julkisesti kertoa aluetta mutta onko se Pohjois- vai Etelä- osassa ko. kaupungissa? Kivalta kotinne näyttää joka tapauksessa, itse muutimme lopulta naapurikaupunkiin 🙂

  • 11.10.14
   lisbet e. said:

   Kiva kun luet blogia! Blogissa olen sanonut että länsipuolella asutaan 😀 Ehkäpä katselitte, muisteletko, että olisit katsonut jopa samaa taloa?

 4. 11.8.14
  annajasebastian said:

  Huh, miten ihana talo! Fiilaan ihan kympillä! Eksyin blogiisi ensimmäistä kertaa ja törmään tällaiseen talokauneuteen… Pakko selata taaksepäin! 🙂

  -Anna

 5. 11.8.14
  Tiina said:

  Minäkin haluan katsella myynnissä olevia kohteita tyhjinä! 🙂 Häiritsee suunnattomasti toisten ihmisten ”krääsä”, joka saattaa myös rumentaa taloa/asuntoa.

  • 11.10.14
   lisbet e. said:

   Kyllä, vähintään ylimääräiset rojut pitää siivota näkyviltä, jos aikoo kotinsa myydä!

 6. 11.10.14
  Lisa said:

  Ihana blogi ja niin kauniita kuvia, se on kyllä totta mitä vähemmän krääsää sitä paremmin asunto itsessään tulee esille.

  • 11.10.14
   lisbet e. said:

   Kiitos! Vähemmän krääsää, todellakin. Kun myimme edellistä kotia, veimme alkajaisiksi pari laatikkoa tavaroita kaverin luo varastoon…