Lapsikuvaajan ensiaskeleet

En aloittanut blogia valokuvaamisen takia vaan aloitin valokuvaamisen blogin takia. Toisin sanoen valokuvaus ei aiemmin kiehtonut ollenkaan ja vain satunnaisesti räpsin kuvia pokkarilla. Johonkin on jo tultu niistä ajoista. Lähiaikoina kuvauskalustoni toivon mukaan täydentyy laajakulmaisemmalla kiinteän polttovälin objektiivilla, mikä tulee mahdollistamaan paremmat sisustuskuvat – siis sellaiset joihin oikeasti mahtuu muutakin kuin pöydän kulma ja vähän ikkunankarmia. Rungoksi vaihtui alkuvuodesta pikkuveljeltä ikuisuuslainaan saatu Canonin EOS 550D, joskin erot vanhaan 1100D-malliini ovat hiuksenhienoja. Kaukaisissa kamerahaaveissa siintelee Canonin Mark II -sarjalainen. 550D:n ja 5D:n väliin mahtuisi kyllä monta käypää mallia, mutta kerran alkuun päästyäni en haluaisi enää tyytyä toiseksi parhaaseen. Ajatuksia?

Pojan kolmevuotiskuvat otin itse talomme takana olevalla niityllä. Kodin katto häämöttääkin kuvattavan vasemmalla puolella. Kärsimättömän pikkumiehen ikuistaminen vaati melkoista näppäryyttä ja luulen, että kuvaan jatkossakin mielummin kiltisti paikallaan pysyviä sohvatyynyjä ja keramiikkaesineitä. Vastavaloisuudesta voi olla monta mieltä, mutta halusin kuvaan ehdottomasti tuon sädekehän pikku pellavahapsiin. Tämä pikku enkeli tosin kutsuu itseään nykyään ”mestariksi”.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

10 keskustelu

 1. 6.4.13
  Vekarus said:

  Suloinen mestari!

 2. 6.5.13
  Ronja said:

  Canonillahan on se uusi mark III:a selvästi edullisempi täyden kennon kamera 6D. Käsittääkseni siinä on mark III:n olennaisimmat hyvät puolet mutta lisäksi se on pienempi ja edullisempi – se voisi siten olla täydellinen ratkaisu :). Itselläni on mark II mutta luulen, että olisin valinnut tuon 6D:n, jos se olisi ollut silloin markkinoilla. En tiedä saako mark II:ta enää mutta jos saa, niin on varmaan samoissa hinnoissa tuon 6D:n kanssa. Mieluiten tietty olisin valinnut mark III:n mutta se lienee vielä muutaman vuoden pikkuisen yli budjetin…

  Suloinen kuva :).

  • 6.6.13
   lisbet e. said:

   No niinpä näyttää – pitääpä tutustua lähemmin. Mulle mark iii olisi jo ylivarustelua ja kuten todettu, hiukkasen painaa se hintakin… Mutta täyskennoisen haluaisin seuraavasta.

 3. 6.5.13
  Ano vaan said:

  Voi mikä mestari 🙂
  Musta toi vastavalo on hyvä tässä 🙂

  Mun tyttö 2v kutsuu itteään kuninkaaksi… 😀

  • 6.6.13
   lisbet e. said:

   LOL, terkkuja kuninkaalle. t. mestarin äiti

 4. 6.6.13
  Hanilo said:

  Sulla on aina niin kauniita kuvia täällä, että voisi kuvitella sun kuvanneen pidempäänkin! 🙂

 5. 6.11.13
  mira said:

  Vastavalo <3
  Ja kyllä itseottamissa kuvissa on kuitenkin sitä jotain verrattuna ”studiokuviin”.
  Ihana blogi!
  mira

  • 6.16.13
   lisbet e. said:

   Kiva, että löysit tänne! Studiokuvissa on joskus niin kuoliaaksi säikähtäneitä taaperoita, että ihan sääliksi käy. Riippuu tietysti paljon kuvaajasta – jotkut ovat puolestaan tosi hyviä lasten kanssa. Parasta olisi varmaan, kun saisi ammattilaisen kotioloihin työskentelemään.