Makuuhuoneen lempeä väritys

IMG_1839

Makuuhuoneessa on meneillään pieni makeover. Ketjureaktio sai alkunsa kesällä, kun päätimme vihdoinkin ostaa uuden sängyn – siitä lisää myöhemmin. Samalla innostuin toteuttamaan jo pitkään hautomani haaveen tummasävyisestä makuuhuoneesta. Merkittävin este maalausprojektin tiellä oli ollut sängyn taustaseinää verhonnut kohokuvioitu koristetapetti, jonka päälle olimme maalanneet valkoisella taloon muuttaessamme. Pelkäsimme, ettei tapettia enää pysyisi irrottamaan vaihtamatta myös seinän kipsilevyjä. Kannatti kuitenkin kokeilla: tapetti irtosi lopulta melko vaivattomasti repimällä päällimmäinen kerros pois ja liottamalla jäljelle jäänyt osa tapetinpoistoaineella. Pakkeloinnin ja hiomisen jälkeen seinä oli valmis maalattavaksi.

Mantteli on lempeä, väritön harmaa. Nukkumaan mennessä huone tuntuu lämpöiseltä pesältä.

Värisävyksi valitsin Tikkurilan Manttelin (M499). Loppukahinoissa oli mukana myös tummempi sävy Basaltti (N499) ja siniseen taittava Tyrsky (S500). Sinertävä sävy karsiutui kuitenkin nopeasti pois ja Basalttia pidin liian tummana. Näin jälkikäteen arvelen, että sekin olisi voinut mennä, mutta olen värivalintaan silti tyytyväinen! Mantteli on lempeä, väritön harmaa. Nukkumaan mennessä huone tuntuu lämpöiseltä pesältä.

IMG_1842

Alkuperäinen idea oli maalata koko huone, mutta projektin edetessä alkoi tuntua siltä, että haluan jättää ikkunaseinän valkoiseksi. Instagramissa tästä käytiinkin jo hyvää keskustelua. Vaikka huone on suomalaisittain melko tilava, 14-neliöinen, en halua että tila menee aivan tukkoon. Täytyy myös ajatella talvipuolta, jolloin koilliseen antavasta ikkunasta tulee päivänvaloa vain ripaus.

Viimeistelyä ja listoja vailla oleva makuuhuone ei pääse vielä kokonaisuudessaan kuviin. Kaikenlaista muutakin puuttuu: uuteen sänkyyn pitäisi kehitellä jonkilainen pääty ja helmalakana. Casa Stockmannin päiväpeitto pääsee vielä uudelle kierrokselle. Lisäksi haaveilen isoista Saana ja Olli -pieluksista petaukseen. Ikean valaisimet ja yöpöydät kanssasisustaja kantoi sisään kevättalvella pyytämättä ja yllätyksenä. Vaikka tunnustan saaneeni silloin aikamoisen kohtauksen, näyttävät ne nyt tummaa taustaa vasten ihan kivalta.

Mitäs tuumaatte?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 17.9.2015
  Mari said:

  Jei, hyvään sävyyn päädyit! 🙂 Otas jossain vaiheessa kuva missä näkyy myös valkoista ikkunaseinää harmaan rinnalla. Se oli nätti se osoittamani esimerkkikuva, että olisi kiva ihastella teidän lopputulosta. 🙂 Ja kiva kun tulit takaisin blogimaailmaan! 🙂

  • 17.9.2015
   lisbet said:

   Jes, kokonaiskuvaa tulossa pian. Kiitos kovasti vinkeistä Instan puolella! Mieskin sanoi eilen, että yksi valkoinen seinä on ihan hyvä 🙂

   • 27.3.2022
    tellervo said:

    Onpa kuollut sävy, sininen olisi varmaan antanut ripauksen eloa ja syvyyttä ruumishuonetta muistuttavaan tilaan.

    • 30.3.2022
     lisbet said:

     Okka, kiitos elegantisti muotoillusta mielipiteestäsi!

 2. 17.9.2015
  Jutta said:

  Todella kaunis sävy! Täytyypä pistää nimi korvan taa seuraavaa taloprojektia varten! Kiitos 🙂

  • 17.9.2015
   lisbet said:

   Kiitos kommentista Jutta! Kiva, että löysit tänne blogiin takaisin.

  • 25.9.2015
   lisbet said:

   Samalta näyttää! Olipa kiva kun linkkasit tämän tuotteen. Olen näet elänyt siinä uskossa, ettei peitettä enää myydä. Voisin hyvin ostaa uuden samanlaisen tämän liki kymmenvuotiaan yksilön tilalle, olen tykännyt siitä paljon.

 3. 6.10.2015
  Sanna said:

  Näytti niin kivalta että pakko oli katsoa löytyykö vielä ja linkata omaan ostoskoriin☺️