Miltä luulet, että meillä tuoksuu?

Ihanteeni on pitkään ollut, että kotona ei tuoksu miltään. Tai jos tuoksuu, niin korkeintaan mopatulle lattialle, vastavaihdetuille lakanoille tai omenapiirakalle. Sisustaminen on kuitenkin muutakin kuin silmää miellyttävän elinympäristön luomista. Parhaimmillaan se ottaa huomioon kaikki aistit. Perjantai-ilta olohuoneessa on vielä mukavampi, kun taustalla soi lempimusiikki, maton pehmoinen nukka kutittelee varpaita ja kotona tuoksuu… niin, miltä?

On hauska ajatus, että kodilla olisi jokin alitajuisesti tunnistettava hyvä ominaistuoksu. Esimerkiksi vaatekaupat ovat hyödyntäneet mielikuvia luovia tuoksuja jo pitkään. Näistä asetelmista lähdin Indiedays Inspiration-bloggaajana Indiedaysin ja Gladen yhteistyökampanjaan kokeilemaan, millainen tuoksusisustus meidän kodillamme voisi olla.

Etsi yllä olevasta kuvasta ilmanraikastin!

Siellähän se kurkistelee keinutuolin ja ikkunan välissä. Glade Discreet on pistorasiaan kiinnitettävä sähköinen raikastin, johon on saatavissa kaksi eri tuoksuvaihtoehtoa. Hieman varovaisena asensin koteloon eksoottisten hedelmien mukaan nimetyn tuoksun, joka kuitenkin yllätti positiivisesti. Se ei ollut lainkaan hyökkäävä, vaan levisi mietona taustalle. Parhaiten tuoksun havaitsee kotiin saapuessa, ja siitä onkin näiden parin viikon aikana ehtinyt muodostua tervetulleeksi toivottava elementti. Tästä tuli suosikkituotteeni, eikä vähiten kotelon kauniin muotoilun vuoksi.

Toinen tapa levittää kotiin tasaista ja mietoa tuoksua ovat kynttilät. Gladen valikoimista löytyy kestosuosikkien lisäksi vuodenaikojen mukaan vaihtuvia tuoksuja. Mausteinen omenan ja kanelin aromi sopii hyvin syksyselle iltateelle sekä lähestyvään joulukauteen. Tunnustan, etten ole tainnut poltella tuoksukynttilöitä koskaan aiemmin. Seuraavaksi pitääkin kokeilla tuotepaketin mukana tullutta mustaherukkakynttilää.

Ominaistuoksuista puheenollen: mies piti eniten tästä Sense & Spray -laitteeseen asetetusta Clean Linen -tuoksusta. Meistä molemmista puhtaan pyykin tuoksu vaikutti tutulta… ja aivan, miehen vanhempien kodinhoitohuoneessa tuoksuu juuri tältä! Ilmankos äidin pyykit olivatkin miehen mieleen. Sense & Spray -raikastimessa on liiketunnistin ja se suihkauttaa tuoksua havaitessaan jonkun liikkuvan huoneessa.

Mikä näistä tuotteista voisi olla sinun suosikkisi? Indiedaysin kampanjasivulla voit perehtyä lisää tuoksusisustamisen saloihin ja osallistua Glade-tuotepakettien arvontaan.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

4 keskustelu

 1. 10.8.13
  Anonymous said:

  Puhtaan pyykin tuoksua ei voita mikään! Paitsi syksyllä kesän jälkeen mausteiset tuoksu kynttilät tuovat ihanaa lämpöä kotiin. Vaikeaa päättää mikä olisi paras, vuodenaikojen mukaan taidetaan tässäkin asiassa mennä! 🙂

  Heli

  • 10.11.13
   lisbet e. said:

   Kyllä syksyllä tosiaan alkaa kaivata tummempia sävyjä tuoksumaailmaankin. Ja toisaalta olisi vaikea kuvitella polttelevansa kanelintuoksuista kynttilää toukokuussa:D

 2. 10.11.13
  Anonymous said:

  Ihanat valkoiset seinälaatat! Mistäköhän ne ovat?