Mobilepusero, huivipanta ja uusi tapa lukea blogeja

Auringonpaisteen, yli 10 asteen päivälämpötilojen ja muuttolintujen vanavedessä saapuu myös talviuniltaan heräilevä blogi. Toivottavasti jollain on ollut minua ikävä. Minulla ainakin on ollut ikävä teitä. Talvi on vierähtänyt koti-koulu-työpaikka-kolmiota milloin mihinkin suuntaan kiertäen, mutta aina välillä olen suonut lämpimän ajatuksen blogeille ja sosiaaliselle medialle ylipäätään. Olen oikeastaan miettinut niitä todella paljon, etenkin silloin, kun olen stressin keskellä kaivannut pakoa arjesta. Olen miettinut, millaisia blogeja ja some-tilejä tykkään seurata ja samalla pohtinut, millaista sisältöä lukijani haluaisivat nähdä, jos blogia ehtisin päivittää.

Olen myös kiinnittänyt tietoisesti huomiota siihen, mitä, missä ja milloin somessa seuraan. Instagramissa olen vähä vähältä tiputellut pois seurattavista tilejä, jotka eivät enää tunnu relevanteilta elämäntilanteeni suhteen. Facebookissa jätin blogit kokonaan pois tykkäyslistaltani. Tämä ei suinkaan ole protesti, päinvastoin. Kuten monia muitakin, minua ärsyttää Facebookin algoritmi ja tapa tarjoilla minulle vain valikoituja postauksia. Lisäksi ajauduin usein lukemaan postauksia Facebookin kautta vaikka kauppajonossa, eli käytännössä katsoin kuvat läpi ja silmäilin tekstiä sieltä täältä, ennen kuin tuli minun vuoroni asettaa maitopurkit hihnalle. Haluan mielummin lukea blogeja niin kuin vanhoina hyvinä aikoina (eli noin 6 vuotta sitten): ajan kanssa, isolta ruudulta, sisällöstä nauttien ja ehkä kommentinkin jättäen. Paras kanava tähän tuntuu edelleen olevan Bloglovin’. Siellä näen edelleen kaikkien seuraamieni blogien postaukset kronologisessa järjestyksessä. Whoa!

No mutta, mikä on vastaus alkuperäiseen kysymykseen? Mikä on minun mielestäni hyvää sisältöä somessa?

Samaistuttavaa ja relevanttia. Tämä on tärkein. Sisällön täytyy puhutella minua ja siinä pitää olla jotain sellaista, jota voin soveltaa omaan elämäntilanteeseeni. Minulla on oltava jotain yhteistä sisällöntuottajan kanssa.

(Aina samaistuttavuus ei ole kovin ilmiselvää. Miksi blogilistaltani löytyy esimerkiksi pari yhdysvaltalaista langanlaihaa perheenäitiä, jotka asuvat valtavissa kartanoissa eivätkä koskaan käytä samaa kolttua kahdesti? Ehkä joskus on viihdyttävää seurata myös sellaista, mikä on kaukana omasta elämästä. Toisaalta tietyt reunaehdot ovat meilläkin samat: elämä keskittyy tiiviisti perheen ja kodin ympärille. Seurattavistani tuskin löytyy yhtään 21-vuotiasta mallityttöä, joka lentää instaboyfriendinsa kanssa ympäri maailmaa kuvaamassa asuja toinen toistaan eksoottisemmissa kohteissa.)

Minun on tultava siitä hyvälle tuulelle. Haen somesta viihdettä ja hyvää fiilistä. Ärsyttävää sisältöä ei kannata kuluttaa. Sellainenkin sisältö saattaa ärsyttää, josta ei varsinaisesti ole mitään vikaa, kyllähän te tiedätte että joskus jokin vain tökkii. Silloin on parempi lopettaa seuraaminen, tämä on palvelus sekä itsellesi että sisällöntuottajalle.

Ei liian täydellistä. Tarttumapintaa pitää olla, ja kohokohtien lisäksi kuulen mielelläni myös vaikeuksista ja heikkouksista, koska minullakin on vaikeuksia ja heikkouksia. Myös liiallinen tekninen ja laadullinen täydellisyys on alkanut tökkiä (tässä olen peruuttanut hieman aiemmista ajatuksistani). Suotavaa olisi, että sisällöt olisivat oikeasta elämästä, eivätkä vain sarja kauniiden kuvien vuoksi lavastettuja tilanteita.

Jos pitäisi mainita ihan nimeltä kolme viimeaikaista suosikkikanavaani, ne olisivat

 1. Perjantain parhaat -podcast – Noora & Noora -blogista tuttu postaussarja jatkuu äänimuodossa. Vaikka podcasteja on nykyään pilvin pimein, tämä on ainoa, jota säännöllisesti kuuntelen. Kaikki yllämainitut ehdot täyttyvät. Oma elämäni ei suinkaan mene yksi yhteen Noorien kanssa, mutta saan podcastista paljon kivoja vinkkejä ja Noorien keskinäistä kemiaa on hauska kuunnella.
 2. The Strive to Fit Youtube-kanava – Jamie on New Yorkissa asuva lääkäri, joka valmistui vuosi sitten ja on nyt resident eli erikoistuu Emergency Medicineen, joka suomalaisista erikoisaloista vastaa kai lähinnä akuuttilääketiedettä. Erikoistuminen on selvästi rankkaa aikaa, eikä videoita ilmesty enää yhtä säännöllisesti kuin ennen, mutta edelleen katson kaiken, mitä Jamie julkaisee. Ihailen Jamien järjestelmällisyyttä ja tehokkuutta ja toivon, että pystyisin itse opinnoissani samaan!
 3. Jaanan IG-tili – Tämä neljän lapsen äiti asuu samalla paikkakunnalla, josta olen itsekin kotoisin ja Jaana oli koulussa minua vuotta alemmalla luokalla. Elättelin pitkään ajatusta paluumuutosta vanhalle kotiseudulleni ja vaikka tuo haave onkin nyt haalistunut, on silti kiva bongailla stooreista tuttuja kulmia ja kuvitella hetki, millaista toisenlainen elämä voisi olla. Jaanan hyvä tyylisilmä houkuttelee tietysti myös seuraamaan.

Nyt minua kiinnostaisi tietää, miksi sinä olet täällä? Tulitko lukemaan kuulumisia vai klikkasitko tänne ensimmäistä kertaa? Onko meillä jotain yhteistä? Mikä kiinnostaa, mikä ärsyttää, mikä on hyödyllistä, mikä turhaa?

Asusta sen verran, että paitapuseron olen ostanut viime syksynä. Se on Gantin mallistosta ja ihastuin kaupassa sen laadukkaanoloiseen materiaaliin ja puhuttelevaan printtiin. Selvittelyjen kautta kävi ilmi, että kuosi on saanut inspiraationsa yhdysvaltalaisen Alexander Calderin mobileista. Aika hauska oivallus. Materiaali on paksua polyesterkreppiä, joka laskeutuu kauniisti ja – mikä parasta – on konepesun kestävää. Kyllä minusta hyvillä tekokuitumateriaaleilla on paikkansa myös ajattomassa ja pitkäikäisessä vaatekaapissa. (Tämä on tietysti jo myyty pois kaikkialta, mutta jos googletatte ”gant utility mobile”, saattaa joku verkkokauppa vielä löytyä.)

Hiusasusteena olevan huivin sain puolestaan valita pr-lahjana ruotsalaisen Hermine Holdin valikoimista. Merkkiä luotsaavan blogimoguli Isabella Lövengripin bisnesnenä on taas vainunnut trendin juuri oikeaan aikaan, sillä pinnit, klipsit, soljet ja pannat ovat nyt kovassa nousussa. Tuotteiden brändäys ja lanseeraus on tietenkin ollut viimeisen päälle hoidettu. Signature Silk Scarf saapui ylellisen näköiseen vihreään laatikkoon pakattuna, eikä itse voi kuin ihailla vierestä, kuinka näinkin yksinkertaiset ja kaikille tutut tuotteet saavat uuden elämän ”vahvoille ja itsenäisille naisille” uudelleenbrändättynä.

Tämä vahva ja itsenäinen nainen lähtee illaksi sääkarttojen ääreen. Hyvää pääsiäisen jatkoa sinne ruutujen taakse! Jäin vielä miettimään tuota suosikkikanavieni listaa, jolle ei päätynyt yhtään varsinaista blogia. Vanhat suosikit pitävät edelleen pintansa lukulistallani, mutta paino on sanalla vanhat. Viime vuosina blogipuolelta ei ole tarttunut mukaan uutta luettavaa. Jos teillä on mielessä blogisuosituksia, niitäkin saa vinkata kommenttilaatikkoon!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

24 keskustelu

 1. 4.21.19
  HR said:

  Luen blogiasi ja seuraan sinua Instassa, koska olen itsekin kahden pienen pojan äiti ja vaihdoin vuosi sitten opettajan uran kauppatieteen maisteriopintoihin, joten työn, perhe-elämän ja opiskeluiden yhdistäminen kiinnostaa. Mielessäni vaikutat lähes superihmiseltä – miten ehdit vielä kaiken lisäksi bloggaamaan, on käsittämätöntä ja ihailtavaa. Nautin erityisesti lapsiperhe- ja opiskelupostauksistasi! 🙂

  • 4.22.19
   lisbet said:

   Kiitos kommentista, ne ovat minulle arvokkaita! Aika monessa vastauksessa näkyvät toistuvat nämä samat yhdistävät tekijät ja kiinnostuksen kohteet. Superihmiseksi en kuitenkaan itseäni tunne (tästä aiheesta minun pitäisi joskus kirjoittaa enemmän), eikä tässä tosiaan esimerkiksi bloggailulle ole aikaa ollutkaan, edellinen postaus on syyskuulta :/ Mutta ihanaa, että te lukijat löydätte tienne tänne takaisin.

 2. 4.21.19
  LH said:

  Äärimmäisen kauniit kuvat, tyylitajusi, arkirealismi ja yhtenevä elämäntilanne eli koulun, työn ja perhe-elämän yhdistäminen. Siinä syyt miksi käyn tasaisin väliajoin tsekkaamassa onko blogi päivittynyt.

  Ihanaa, kun olet taas langoilla.

  • 4.22.19
   lisbet said:

   Siinä tapauksessa minun oli jo korkea aika julkaista postaus, ihan nolottaa. Kiva että olet täällä.

 3. 4.21.19
  E.H said:

  Kiitos😊 Tykkään edelleen lukea ihan blogeja, Noorat kuuluvat myös omiin suosikkeihin ( elän kyllä ihan eri elämänvaihetta ) kuin seuraamani henkilöt, sinä mukaan lukien. Olen aina pitänyt kaikesta mitä olet kirjoitellut ja nyt on mielenkiintoista seurata sinun opiskelua näin eläkkeellä olevana hoitajana. Oikein hyvää kevättä ja onnea tulevaan. Lukijasi😊

  • 4.22.19
   lisbet said:

   Minustakin blogit kyllä pitävät pintansa, vaikka kaikenlaista muutakin mediatarjontaa on niin valtavat määrät. Sitä voisi verrata aikakauslehden lukemiseen. Aurinkoista kevättä!

 4. 4.21.19
  Kaisa said:

  Hei,
  tulin lukemaan, koska blogiasi on ollut ikävä. Sinun tekemisistäsi huokuu laatu ja samalla kohtuullisuus ilman ylitsepursuavaa kaupallisuutta ja teennäisyyttä. Siksi tekstejäsi on mukava lukea ja kuvia katsella. Meitä yhdistää lisäksi tuleva ammattisi. Olen samaa mieltä, että blogipuolella ei ole juurikaan tullut uutta mielenkiintoista vastaan. Instassa pyrin seuraamaan sellaisia tilejä, joista saan joko inspiraatiota tai hyvää mieltä tai mieluummin molempia. Toki myös ystävien tilit kiinnostavat ihan kuulumisien vuoksi. Facessa ärsyttää nykyään lähes kaikki; algoritmit, jotka määrittävät mitä näen ja missä järjestyksessä sekä mainokset. Olen myös lopettanut monien tilien seuraamisen ja siirtänyt myös ison osan elämäntilanteista johtuen ei-ajankohtaisista kaveritileistä älä seuraa -tilaan. Eikä ole ikävä tullut. Luulen, että Face-app lähtee puhelimestani hyvin pian kokonaan. Mutta, kiva, että olet palannut blogisi pariin. Tämä ja Noora&Noora, nykyään podcastina, omat minun ehdottomat suosikkini. Ihanaa kevättä ja kesää <3

  • 5.8.19
   lisbet said:

   Pieni kevätsiivous taitaa olla paikallaan itse kunkin seurattavien listoissa. Facebookista tekisi mieli luopua kokonaan mutta käytännössä se ei ole mahdollista, kun se toimii kuitenkin tiedotuskanavana monessa asiassa. Kiitos Kaisa kommentista, ihanaa kevättä ja kesää sinnekin!

 5. 4.21.19
  Elisabeth said:

  Luen blogiasi kivan (hauskan) tekstin ja minimlistisen visun takia – ne puhuttelevat minua. Omaa blogia ainakin suosittelen: http://www.elisabethrundlof.com 🙂

  xxx
  E

  • 5.8.19
   lisbet said:

   Kiva että olet löytänyt tänne! Ihana blogi sinulla ja upea oma tyyli!

 6. 4.21.19
  Maru said:

  Hei, olen seurannut sinua jo jonkin aikaa ja kuvat asuistasi erityisesti kiinnostaa. Pidän todella paljon sinun pukeutumistyylistäsi ja haenkin vinkkejä omaan pukeutumiseen. Kiva kuulla taas sinusta! Mukavaa kesän odotusta.

  • 5.8.19
   lisbet said:

   Samoin sinne! Jännä ollut itsekin huomata, miten pukeutumisjutut ovat taas nousseet blogin aihepiireihin tauon jälkeen. Itse jotenkin ajattelen, että tapani pukeutua on liian tavanomainen inspiroidakseen ketään, mutta toisaalta – harva meistä tavoittelee erityisen erottuvaa tyyliä, kiva arkilookki riittää!

 7. 4.21.19
  AS said:

  Olen lukenut blogiasi vuosia. Ja viime aikoina seurannut Instaa. Meille on yhteistä tuleva ammattisi (ja minä puolestani olen ajatellut, että pitäisi perehtyä meteorologiaan, koska sääilmiöt kiinnostavat). Seuraan, koska tyylisi on selkeä ja yksinkertainen, olet visuaalinen olematta pinnallinen ja teidän koti on todella kaunis. Etsin eri tavoin inspiroivia blogi/insta/tubetilejä, en välttämättä samaistuttavia.

  Aika vähissä blogien seuraaminen nykyisin. Entisistä suosikeistani Noora & Noora jatkavat onneksi podcastissa, Rillan koti lopetti ja uusiksi suosikeiksi on löytynyt Si Moda ja Vihreä Talo, molemmat rakennusprojektiensa kautta.

  • 5.8.19
   lisbet said:

   Hauska tavata tulevia kollegoja näin virtuaalisesti ja tervetuloa myös meteorologian piiriin jos siltä alkaa tuntua 🙂 Rillaa minullakin on ikävä. Si Modan Kaisaa olen seurannut lähinnä Instagramissa mutta pitääpä kurkkia bloginkin puolelle välillä. Vihreä talo taas on tuttu vuosien takaa mutta tätä uutta rakennusprojektia en ollut huomannutkaan.

 8. 4.21.19
  Sara said:

  Kyllä on ollut ikävä, ja oli ihana lukea pitkästä aikaa postauksesi.

  Haen aika lailla samoja asioita kuin sinäkin somesta. Pelkät asu- tai sisustuskuvat eivät riitä, vaan esimerkiksi blogini pitää olla muutakin tarttumapintaa. Toki bloggaajan täytyy pitää kiinni yksityisyydestään. IG taas on vähän erilainen kanava, josta odottaakin vähän keveämpää sisältöä.

  • 5.15.19
   lisbet said:

   Mulla ehkä suosikkikanavia yhdistää se, etteivät niiden tekijät tee somea työkseen, tai ole ammatiltaan influenssereita, kuten nykyään kai sanotaan. IG:ssä kyllä menee kepoinenkin sisältö, kuten sanoit 🙂

 9. 4.21.19
  Maria said:

  Olen lukenut blogiasi jo vuosia. Kauniit kuvat, hyvin kirjoitettu sisältö ja aitous ovat syitä, miksi palaan. Lisäksi kaikki koulutukseen liittyvä kiinnostaa – itse olen eri alalla, mutta yliopistomaailma on tuttua. Välillä haaveilen uusista opinnoista.
  Sisustukseen ja lapsiin liittyviä blogeja seuraan joitakin sekä muutamia matkailublogeja lisäksi. Modernisti kodikas on suosikkini, samoista syistä kuin sinunkin blogisi.
  Oikein hyvää kevättä!

  • 5.15.19
   lisbet said:

   Kiitos palautteesta, hyvä kuulla mikä saa lukijan palaamaan tänne! Kertun blogi on minunkin pitkäaikaisia suosikkejani.

 10. 4.22.19

  Minä löysin blogisi pariin aikanaan Homevialauran kautta. Lopulta Insta jäi aktiiviseen seurantaan, sillä on ollut kiva seurata lääkäriopintojesi etenemistä. Minä viimeistelen parhaillaan lähihoitajan tutkintoa, mutta jossain vaiheessa haluan edetä sairaanhoitajaksi.
  Minä valitsen blogilistalleni ehdottomasti visualisia blogeja. Toki blogissa pitää olla muutakin, mutta se visuaalisuus vetää kyllä pitkän korren.

  • 5.15.19
   lisbet said:

   Tsemppiä opintojen loppumetreille.

   Visuaalisuus on tärkeää, jotenkin siitä on vain päässyt tulemaan perusoletus. Kaikki blogit tuntuvat olevan niin hienoja ja hyvin kuvattuja nykyään.

 11. 4.22.19
  MS said:

  Olipa kiva lukea blogitekstiäsi pitkästä aikaa. En edes muista, milloin itse olen alkanut seuraamaan blogiasi.
  Itse seuraan säännöllisesti muutamia blogeja. Visuaalisuus, kauniit kuvat ja hyvin kirjoitettu teksti ovat ne asiat, jotka minuun uppoavat. Haen hyvää mieltä ja kauneutta arkeen, Lisäksi ”lääkäriys” kiinnostaa, melko harvan kollegan blogiin olen törmännyt.

  • 5.15.19
   lisbet said:

   Kiva että olet täällä! Instan kautta seurailen minäkin muutamaa lääkäriä tai sellaiseksi aikovaa, harva tietysti avoimesti kertoo ammattiaan somessa.

 12. 4.23.19
  Helen said:

  Hei! Blogit.fi -sivustolta klikkasin sivullesi. Otsikon mobilepusero kiinnitti huomiota ja piti katsoa mikä pusero tuo onkaan. Ja onhan se nätti! Ihanan raikas ensivaikutelma blogistasi muutenkin!