Oivalluksia ihonhoidosta neljänkympin lähestyessä

madara-3

Kaupallinen yhteistyö Mádaran ja Asennemedian kanssa

Nyt kun nokka on taas kohti viileämpiä säitä ja sen myötä kuivempaa sisäilmaa, täytyy ihonhoitorutiini laittaa kuntoon. Viime vuosina iho on päässyt talvisin välillä aika kuivaksi, erityisesti poskien ja leuan alue on tuntunut karkealta. Kuivumista ei ainakaan helpota töissä siveltävä voimakas meikki ja sen työläs puhdistaminen. Iho-ongelmat ovat kuitenkin poikineet myös oivalluksia siitä, mitä olen tehnyt väärin ihonhoidossa ja mihin asioihin tulisi vuosien edetessä kiinnittää enemmän huomiota.

Vähennä kuorintaa tai kuori hellävaraisemmin

Kuorintavoiteissa suosikkejani olivat pitkään karkeat rakeita sisältävät voiteet, siis juuri ne mikrohelmelliset tuotteet, jotka nyt halutaan kieltää maailmanlaajuisesti haitallisten ympäristövaikutusten vuoksi. Koin, etten saanut ihoa riittävän heleäksi ilman rakeiden raapivaa efektiä, ja tulin varmasti kaltoinkohdelleeksi poskipäideni ohutta ihoa viikottaisilla kuorinnoillani. Sittemmin olen siirtynyt hellävaraisempiin, kemiallisiin kuorintoihin ja vähentänyt kuorintakertoja korkeintaan muutamaan kuukaudessa.

Päivitä ihonhoitotuotteet ja kosteuta kunnolla

Ylipäätään olen tajunnut, etteivät iholleni tällä vuosikymmenellä ilmestyneet kuivat alueet johdukaan kuorinnan tehottomuudesta vaan kunnon kosteutuksen puutteesta. Olin käyttänyt samoja kasvovoiteita parikymppisestä lähtien tajuamatta, etteivät ohuet geelimäiset koostumukset enää toimi. Edelleenkin pyrin valitsemaan mahdollisimman kevyitä ja nopeasti imeytyviä tuotteita, mutta olen hyväksynyt sen tosiseikan, että anti-age-tuotteet ovat käyneet ajankohtaisiksi. Päiväkäyttöön sain Mádaralta testiin Time Miracle-sarjan Age Defence -päivävoiteen ja Wrinkle Smoothing -silmänympärysvoiteen. Näiden koostumus on ihanan nopeasti imeytyvä – mutta kuitenkin riittävän kosteuttava – ja tuoksu kutsuvan raikas.
madara-8 madara-9

Kasvovesi on ystävä

Tunnustan, että aika pitkään pidin kasvovettä, no, vetenä. Vasta viime vuosina olen alkanut arvostaa sen osuutta kasvojen puhdistuksessa. Hyvä kasvovesi vie iholta pois viimeisetkin meikin ja puhdistustuotteen rippeet ja palauttaa ihon pH:n normaaliin tilaansa eli hieman happamaksi. Käytin pitkään hyvin hellävaraisia kasvovesiä, ja ehkä juuri siksi käsitykseni tuotteen tarpeellisuudesta on niin vaatimaton. Kun tulin kokeilleeksi voimakkaampaa, ripauksen alkoholia sisältävää kasvovettä, tajusin mistä oikeasti oli kyse! Iho kirkastui, suuret huokoset puhdistuivat. Mádaralta valitsin testiin tämän normaalille ja sekaiholle tarkoitetun tasapainottavan kasvoveden mutta taidan kokeilla vielä rasvoittuvalle iholle tarkoitettua kirkastavaa kasvovettä, jossa on tuo mainitsemani ripaus alkoholia. Kaapista voisi löytyä molempia laatuja, sillä jatkuvasti käytettynä alkoholi saattaa kuivattaa ihoa.

Ja nyt seuraa ilouutinen luonnonkosmetiikan ystäville. Mádaran verkkokaupassa on ensi tiistaina tuntuva alennusmyynti, jolloin kaikki tuotteet ovat 24 h ajan 40% alennuksessa (poislukien setit ja 12,5 ml kokoiset matkatuotteet). Ale siis alkaa 12.-13. syyskuuta välisenä yönä klo 00.00 ja päättyy 13. syyskuuta klo 24:00. Yli 70 € tilauksiin liitetään lisäksi lahjana SOS Hydra -kasvonaamio (arvo 34,40 €). Toimitus on yli 50 € tilauksissa ilmainen. Nyt on hyvä hetki täydentää varastoja tai tutustua uusiin tuotteisiin edulliseen hintaan, etenkin jos sinunkin ihonhoitorutiinisi kaipaa päivitykstä tälle vuosikymmenelle!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele