Perusteellista pukeutumista

vaatekaapin-kulmakivet-2

Tänään asupostauksessa ollaan perusvaatteiden äärellä. Aika usein omat vaateostokset pyörivät työkuvioiden ympärillä, joten välillä täytyy oikein muistuttaa itseään ostamaan sellaista hyvää perusvaatetta, jota voi käyttää vapaa-ajalla. Koostan arkiunivormuni lähes aina samalla kaavalla: pillifarkut (mieluiten mustat, ostan näitä sovittamatta Zarasta) sekä väljä, neutraalin värinen yläosa, esimerkiksi neule tai neuletakki, jonka alla on raitapaita. Univormuajattelu pelastaa vaatekriiseiltä ja säästää aikaa aamuisin.

Kuvien harmaa neule on perusvaatteiden kuningatar Filippa K:lta. Materiali on alpakan- ja lampaanvillan sekä polyamidin (35%) sekoitusta. Rypistin kyllä otsaani nähdessäni tuon keinokuitulisän tuoteselosteessa, mutta luotto Filippa K:n vaatteisiin ja erityisesti neuleisiin on niin kova, että ostin sen siitä huolimatta. Pelkästä polyamidista (eli toiselta nimeltään Nylonista) valmistettu neulepusero saa jo ajatuksenakin hien nousemaan pintaan, mutta tällaisessa löysässä ribbineuleessa polyamidi lisää villan kulutuksenkestävyyttä. Toisin sanoen keinokuitu estää neuletta reikiintymästä.

[envira-gallery id=”4912″]

vaatekaapin-kulmakivet-1

[envira-gallery id=”4914″]

Minua on valistettu siitä, ettei nahkalaukun ja -kenkien tarvitse enää olla samaa sävyä, mutta vanhat opit istuvat tiukassa. Lupaan yrittää murtautua tälle vuosituhannelle ja päivittää tyylini. Nilkkurit ovat Ten Pointsin malli Josette. Näissä konjakinruskeissa nahka-asusteissa on se hyvä puoli, että ne tuovat pikkuisen väriä mustiin ja harmaisiin perusvaatekokonaisuuksiin. Esimerkiksi talvisin päällystakit ovat usein aika monotonisen sävyisiä, siihen on kiva yhdistää vaaleampaa ruskeaa. Toinen kätevä ominaisuus on, että värinsä puolesta ne soveltuvat käytettäväksi ympäri vuoden. Musta on asusteissa tietysti aina varma ja monikäyttöinen väri, mutta esimerkiksi kesällä musta nahkalaukku saattaa näyttää vähän raskaalta.

Muistatteko muuten, kun ostin tämän Tory Burchin laukun ja manailin, että suosikkini eivät koskaan tule alennukseen. No nyt laukku on verkkokaupassa puoleen hintaan (mustat ja ruskeat tosin menivät jo). Minusta tämä on ollut tosi hyvä ostos. Kuvioitu nahka on pysynyt käytössä moitteettomana. Jos yhden asian muuttaisin, vaihtaisin laukun läppää sulkevan magneetin vähän heikompaan. Nyt se on niin tehokas, että läppää joutuu aina pikkuisen taittamaan laukkua avatessa, mistä voi pitemmän päälle tulla jälkiä.

vaatekaapin-kulmakivet-3

By Malene Birgerin villahuivi on jo yli kolmevuotias. Se on muuten edelleen siisti mutta reunoihin on tullut aika paljon langanvetoja, jotka tietysti näkyvät hyvin printtikuviossa. Minun tekisi mieli ostaa uusi tällainen, mutta sitä pitäisi varmaan käyttää ja säilyttää huolellisemmin. Seuraavaksi taitaa kuitenkin olla keväisempien juttujen vuoro, sillä tänäänhän on helmikuun ensimmäinen päivä – hyvä hetki siis ryhtyä miettimään seuraavaa sesonkia!

Mikä on sinun arkiunivormusi?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

5 keskustelu

 1. 2.1.17
  Leena Lehtonen said:

  Kiva asu. Totta on, että vaaleampi ruskea tuo väriä asuun ja on jo hieman keväisempi. Tykkään tyylitsäsi myös töissä. Kivoja puseroita…alaosa jää välillä pimentoon 🤗. Itselläni on hyvinkin kaltaisesi maku. Musta alaosa (farkut tai muut pillittäret) ja sään mukainen simppeli yläosa. Tänä talvenakaan ei paksuille neuleille ole ollut Turun seudulla juurikaan käyttöä. Kumisaappaille kylläkin. Paitiksia olisi kiva käyttää arkisin enemmän. En tiedä, miksi ne tahtovat jäädä kaappiin….

  • 2.2.17
   lisbet said:

   Totta, talvi on taas ollut todella leuto, liekö varsinaista talvea ollut lainkaan. Olen huomannut, että täällä etelässä moni ei taida enää edes omistaa esimerkiksi lämpöisiä talvikenkiä. Tennareissa voi kulkea läpi vuoden…

 2. 2.2.17
  Emma said:

  Tosi kiva asu! Ostin muuten just tänään elämäni ekat konjakin väriset nilkkurit ja tuskailin tota samaa laukkuongelmaa; nyt pitää löytää myös ruskea laukku 🙂

  Itse kuljen myös aina mustissa pillifarkuissa ja usein neuleessa. Voin onneksi pukeutua töissä aika samoihin vaatteisiin kuin vapaallakin, joten samat rennot asut valitsen päivästä toiseen! Paitiksista tykkään muiden päällä, mutta jostain syystä omat jäävät yleensä roikkumaan vaatekaappiin. Ehkä se on se silittämisen tuska… 🙂

  • 2.9.17
   lisbet said:

   Ihan sama juttu, en kyllä silitä arkisin mitään 😀 Toivottavasti sopiva ja mätsäävä laukku löytyy!

 3. 2.17.17
  EmJei said:

  Mä eksyin tänne ihan vahingossa, ja on aivan pakko todeta, että sulla on tosi selkeä, kiva ja selvästi tarkkaan harkittu tyyli niin sisustuksessa kuin pukeutumisessa. Wautsiwau! Täytyy jatkaa ja jatkaa ja jatkaa näiden postausten lukemista. 🙂 Kaikkein parasta lienee kirjoitustyylisi, joka sekin jatkaa samaa linjaa pukeutumisen ja sisustuksen kanssa: on niin mahtavaa lukea virheetöntä tekstiä, joka soljuu eteenpäin ja jossa on sisältöä! Hienoa!