Pihatyöt edistyvät: vihdoinkin laattaa!

IMG_4800

Bloggaajana sitä on vähän liiankin tarkka siitä, ettei päästä blogiinsa kuin kauniita ja inspiroivia kuvia. Toisaalta kun kaiken pitää olla valmista ja stailattua, jäävät mielenkiintoisimmat tarinat helposti kertomatta. Nyt siis lupaamani pihapäivitys keväisen liejun keskeltä. Urakoitsija on tehnyt pitkää päivää  reilun viikon ajan ja työt ovat edenneet mukavalla vauhdilla. Pian ehkä juomme jo kahvit valmiilla terassilla! Istutukset ja nurmien uusiminen tarvittavilta osin jäävät kuitenkin vielä meidän kesäpuhteeksemme.

Osa ehkä muistaakin, että taloa ympäroi aiemmin suuri puinen terassi, jonka päätimme korvata kiveyksellä. Uudellakin terassilla on melkoisesti pinta-alaa, ja tähän nurkalle on tarkoitus rakentaa tulevaisuudessa moderni pergola. Laatta on Ruduksen roomalaista kiveä (väri musta, ilman profilointia). Samaa ladontaa tulee myös sisääntulokäytävälle ja yläpihalle autotallin eteen, jossa on pihan selvästi suurin kiveys. Roomalaisen ladonnan elävä kuvio sopii erityisen hyvin suurille pinnoille.

IMG_4782
IMG_4765
IMG_4763

Hai-saappaat saatu blogin kautta.

IMG_4742

Talon vastakkaiselle puolelle on valmistumassa sivukäytävä takaovelle, josta käytävä jatkuu vielä takaterassille (sen kohdalla puinen terassi jää paikoilleen). Tällä osalla on Ruduksen tummanharmaa kartanokivi. Myös reunakivi on Rudukselta. Pihasuunnittelijalta opin, ettei rakennusta kiertävää käytävää laiteta kiinni seinään, sillä jos käytävä on aivan seinän vieressä, kulkijan pitää ikään kuin väistää nurkkaa. Seinän ja laatoituksen väliin jätetään 20-30 cm levyinen kaitale, johon esimerkiksi meillä tulee mukulakiveä.

IMG_4748 IMG_4752

Tontin takanurkalla vietetään toivon mukaan vielä joskus mukavia hetkiä paljussa. Myös tältä osalta purettiin erillinen puinen terassi, ja palju ympäröidään laatoituksella.

IMG_4777

Viimeinen kuva on yläpihalta autotallin edestä, joka kaivettiin auki routaeristeiden asentamista varten. Työt etenevät talon ympäriltä kohti tietä, joten tämä osa pihasta tullaan laatoittamaan viimeisenä. Korkeuseroa ylä- ja alapihan välillä kurovat kivimuurit, joita voi kurkata tästä aiemmasta talvisesta postauksesta.

Pihatöistä löytyisi enemmänkin rupateltavaa, mutta säästän aiheet toisiin postauksiin. Mitäs tuumaatte tämänhetkisestä tilanteesta?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 10.4.2016
  Karkku said:

  Upea kokonaisuus syntymässä! Ja yhtenäinen. Millä maalisävyillä itse talonne ja harmaat osat on maalattu.

  • 12.4.2016
   lisbet said:

   Kiitos Karkku! Meni hetki tarkistaa asia, mutta värit ovat Tikkurilan kartalla 571X (vaalea) ja X498 (tumma).

 2. 11.4.2016
  Hanna said:

  Voi, meillä sama urakka tulossa kesällä! Suunnitelmat ja valinnat vielä ihan vaiheessa. Onko teillä siellä E-Suomessa maa jo niin sula, että laatoituksia voi tehdä ilman pelkoa laattojen painumisesta? Ruduksen sivujen selailua täällä jatkan…………

  • 11.4.2016
   lisbet said:

   Joo, täällä oli niin onneton talvi, ettei mitään routaa ehtinyt edes muodostua. Tsemppiä suunnitelmiin ja kesän urakkaan!

 3. 14.4.2016
  Sinirinta said:

  Hyvältä näyttää. Teittekö itse myös pohjatyöt? Käytittekö asennushiekkaa vai kivituhkaa alustuksena?

  • 14.4.2016
   lisbet said:

   Kiitti! Alapihan pohjatyöt terassin ja pihakäytävien osalta teimme itse viime syksynä mutta yläpihan tekee kokonaan urakoitsija. Murskeen päällä on (hienorakenteinen) kivituhka ja saumauksena on puhallushiekkaa.

 4. 23.4.2016
  Sari said:

  Vau! Näyttää hyvältä. 🙂