Työhuone laajakulmassa (ja Kirenan liukuovet)

IMG_4324

Vaikka vähän vierastankin myynti-ilmoitusfiilistä, joka kuviin tulee laajakulmaobjektiivilla, se on joskus tarpeen. Ykkösasia, jota lukijat sisustusblogeihin toivovat, ovat laajemmat kuvakulmat. Tässä siis blogihistorian ensimmäiset kuvat koko työhuoneesta. Se on kulkenut pitkän matkan muuttotavaroiden varastotilasta nykyiseen muotoonsa. Tällä viikolla huoneeseen asennettiin Kirenan Unique-liukuovet ja säilytysjärjestelmä jäi vihdoin piiloon. Ovien hankinnassa huomioitavia asioita olen pohtinut aiemmassa postauksessa.

Työhuone on talon kolmas makuuhuone, ja sen kalustamisessa on täytynyt ottaa moni asia huomioon. Ensinnäkin halusimme sinne rauhallisen työpisteen. Toisaalta sen täytyy tarvittaessa toimia vierashuoneena. Kolmanneksi siellä on oltava säilytystilaa suurille tavaroille, kirjoille, levyille, kansioille ja sekalaiselle varastosälälle. Neljänneksi on otettava huomioon se, että jo reilun vuoden päästä meillä asuu koululainen, joka ei ehkä enää voi jakaa huonetta pikkuveljen kanssa. Siinä vaiheessa työhuone pitää olla muunnettavissa pienen pojan omaksi huoneeksi.

Koska huone on pieni ja säilytysjärjestelmä lohkaisee siitä ison tilan, kalustus on niukkaa. Työpiste on Hayn Loop-pukkijaloilla oleva irrallinen pöytälevy ja helposti purettavissa vierassängyn tieltä. Parivuode ja työpiste eivät mahdu huoneeseen yhtä aikaa! Woodnotesin Avenue-matto oli alun perin meillä olohuoneessa, mutta sopii hyvin työhuoneen värimaailmaan ja mittasuhteisiin. Seinä oli musta jo valmiiksi, ja kun asensimme Artekin A330S-valaisimet nykyiseen paikkaansa työpöydän ylle, tulimme samalla määritelleeksi monta muutakin asiaa. Olisi ehkä kätevämpää, että työpiste olisi vastapäisellä seinällä, mutta siirtäminen olisi työlästä ja hienon mustan seinän idea menisi ihan hukkaan.

IMG_4333 IMG_4330

Kuten näkyy, peiliovi kahdentaa ikkunan, mutta pystyn ehkä elämään asian kanssa.

IMG_4337 IMG_4323 IMG_4327

Työhuoneen kuollut nurkka on vielä valkea ja avoin. Vierassänky – tosiaan, se on viimeinen isompi asia, joka huoneesta puuttuu. Tällä hetkellä meillä on jemmassa vanhat parisänkymme runkopatjat seinustalle pinottuna, mutta vein ne kuvauksen ajaksi pois. Kaapista löytyy myös ilmatäytteinen vierassänky, mutta sillä en halua enää vieraitamme kiusata. Toisaalta olen haluton hankkimaan työhuoneeseen vuodesohvaa, joka todennäköisesti kävisi tarpeettomaksi siinä vaiheessa, kun koululainen muuttaa sinne. Rajoitteena on myös ikkunan ja oven välisen seinän leveys, joka on vain 190 cm. Esimerkiksi sivustavedettävät laverit ovat pituudeltaan kaksimetrisiä, eivätkä tuolle seinustalle mahdu. Luulen, että nyt olen bongannut mahdollisen pitkäikäisemmän ratkaisun, palataan siihen myöhemmin.

IMG_4338

Viimeisenä vinkkinä tämä Clas Ohlsonilta ostettu ovistoppari, joka suojelee liukuovien peilipintaa oven kolahduksilta. Stoppari on oikeastaan paino, jossa on liukueste pohjassa, eli sen voi helposti nostaa pois siivouksen (tai blogikuvien ottamisen) ajaksi. Lisäksi ovenkahvassa on varmistuksena tavanomainen kumistoppari.

Mitäs tuumaatte työhuoneesta uusimmassa asussaan? Olisitko itse valinnut oviin peilipinnan vai jotain muuta?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 19.3.2016
  Ulla said:

  Aivan ihana työhuone!

 2. 19.3.2016

  Oi, miten kaunis työhuone. Tuo musta seinä tuo kyllä mahtavaa syvyyttä koko tilaan. Meillä on pikkuruisessa asunnossamme työpiste olohuoneessa ja jotakin kivaa piristystä siihennurkkaukseen pitäisi keksiä, joten ehkäpä maalaan jossakin vaiheessa työpöydän takana olevan seinän jollakin tummemmalla sävyllä.
  Kiitos myös tuosta ovistopparivinkistä! Eteiseen olenkin kaipaillu jotakin tuollaista ratkaisua peiliovia varjelemaan.

  • 20.3.2016
   lisbet said:

   Seine tuo kyllä hauskaa kontrastia. Se ei ollut meidän idea, vaan talon edellisten asukkaiden maalaama. Tykkään myös siitä, että maalipinta on aivan matta, lähes rosoinen. Sen ansiosta seinä ei kiillä yhtään.

 3. 19.3.2016
  Tarja said:

  Onpa raikas ja valoisa työtila! Oletko muuten harkinnut vierasvuoteeksi seinälle taitettavaa vuodesysteemiä? Suorastaan nerokas keksintö, lisäksi tyylikkäästi muotoiltu. Suomessa myy ainakin http://www.tilasa.fi, saattaa olla että löytyy muualtakin.

  • 20.3.2016
   lisbet said:

   Kiitos vinkistä, katsoin tuon esittelyvideon ja sinä oli niin nerokkaita ja tilaa säästäviä ideoita että ihan nauratti 😀 Vuodesysteemi näytti tosi toimivalta mutta on ehkä kuitenkin pikkaisen suurta tekoa tähän huoneeseen.

 4. 19.3.2016
  Päivi said:

  Hyvältä näyttää!
  Meillä pikkuruisessa työhuoneessa BoConceptin xtra-rahit. Niissä on kunnon vuodemekanismi, vieraat eivät joudu nukkumaan lattiatasossa ja kasattunakin siiistit. Toinen on jo muuttanut istuimeksi isomman lapsen makkariin, jossa näppärä hänenkin yövieraille. Suositus niille!

  • 19.3.2016

   Peukutus BoConseptin raheille. Olinkin kokonaan unohtanut ne. Meillä on vieras/tv-huoneessa BoConceptin Melo ja nuo rahitkin kävivät tuolloin ideana mielessä ja hypistelimmekin niitä Vepsäläisellä. Pitääkin laittaa nuo rahit muistilistalle uudestaan, kun varsinkin pienempiä yökyläilijöitä käy nykyään useammin. Tähän mennessä ovat nukkuneet pelkän petarin päällä tai vuodesohvalla vierashuoneessa.

   • 20.3.2016
    lisbet said:

    Melo on hieno sohva ja se oli alun perin tarkoitus hankkia meillekin.

  • 20.3.2016
   lisbet said:

   Olen joskus ehdottanut BoConceptin raheja miehelle, mutta siellä ei lämmetty. Bongaamani uusi idea on kyllä hyvin samantapainen. Ehkä niitä rahejakin voisi ehdottaa uudestaan…

 5. 19.3.2016
  Tuikku said:

  Ompa kaunis ja moderni ilme työhuoneessa. Peilit lisäävät tilan tuntua ja valoa! Meillä on osittain peiliä ja osittain heijastavaa mattalasia työhuoneen liukuovikaapit ja ollut hyvä ratkaisu. Peili avartaa ja jos ei ole niin nuuka putsailemaan sormenjälkiä ovista, niin helppohoitoisetkin 🙂

  • 20.3.2016
   lisbet said:

   Heheh, näissä on kyllä aina sormenjäljet reunassa, mutta en jaksa olla niitä koko ajan putsailemassa. Teillä on hienot ovet, ehkä mattalasi olisi sopinut tännekin.

 6. 19.3.2016
  by kaisla said:

  Näyttää hyvältä! Kiva nähdä näitä laajempiakin kuvakulmia, niistä saa ihan uudenlaista näkemystä tilasta ja sen käytöstä. Aurinkoisia päiviä!

  • 20.3.2016
   lisbet said:

   Kiitos, samoin sinne Kaisla!

 7. 19.3.2016

  Pidän peilipinnasta työhuoneessa-varsinkin kun se jatkuu saumattomasti lattiasta kattoon. Luo illuusion kaksinkertaisesta tilasta. Jään myös odottamaan mielenkiinnolla, millaiseen lopputulokseen päädyitte sänkyvaihtoehtojen kanssa. Meillä pyöriteltiin ennen Muuramen parvisängyn hankkimista teetettyä parvea ja jonkinlaista kaappisänkyä.
  Hyvä idea muuten tuo ovistoppari-kiitos vinkistä!

  • 20.3.2016
   lisbet said:

   Jes, palailen asiaan vierasängyn suhteen. Pitää vielä kerran harkita tuo BoConceptin vaihtoehtokin.

 8. 20.3.2016
  Jaana said:

  Hyvältä näyttää! Ihana tasapainoinen kokonaisuus.

 9. 20.3.2016

  Peiliovet tuplaavat tilan, ja erityisen hauska on ikkunan – sekä valon – tuplaantuminen. Ja tuo musta seinä on kaunis, eikä pimeinnä huonetta liikaa, koska ikkunan valo heijastuu vielä peiliovista. Täydellistä!

  • 20.3.2016
   lisbet said:

   Peiliovet kyllä avartavat mutta yhtään ei passaa olla ylimääräistä rojua esillä, koska senkin määrän ovet kaksinkertaistavat ;D

 10. 20.3.2016

  Näyttääpä paljon suuremmalta koko huone peiliovien ansiosta! Meillä kans harkinnassa ollut tämä seinästä-seinään ja lattiasta-kattoon ovisysteemi jonka taakse saisi piilotettua puolen omaisuutta ja ehkä ompelukoneille oma pöytä menis sinne myös.. Peiliovia olen vierastanut mutta nämähän näyttävät hyvältä! Kiitos paljon inspiraatiosta! ❤

  • 20.3.2016
   lisbet said:

   Kiva jos tästä oli apua! Tuollainen seinän kokoinen rojukaappi nielaisee kyllä sisäänsä uskomattoman määrän tavaraa 😀

 11. 21.3.2016
  Anna-Mari said:

  Kerrassaan hienolta näyttää! Ja tämä kevät on jotenkin ihan erityistä aikaa – tuntuu, että kun valoa on enemmän, myös kaikki ympärillä näyttää kauniimmalta. 🙂

  • 21.3.2016
   lisbet said:

   Niin on, ihmeellinen vuodenaika. Tosin lisääntyvä valo on ainakin meillä paljastanut likaiset ikkunat ja kaikkialla leijailevan pölyn…

   • 22.3.2016
    Anna-Mari said:

    Tuokin on totta. Välillä olen suunnitellut laittavani aurinkolasit silmille myös sisällä, että en huomaisi noita mainitsemiasi seikkoja. 😀

 12. 24.3.2016
  Janni said:

  Hyvännäköinen työpöytä! Minkä merkkinen se on? 🙂

  • 24.3.2016
   lisbet said:

   Työpöydässä on Hayn Loop-pukkijalat ja Bauhausista ostettu värittömällä puuvahalla käsitelty pöytälevy 🙂

 13. 5.4.2016
  Mai said:

  Hienoja kuvia. Milä objektiivilla olet ottanut kuvat?

  • 10.4.2016
   lisbet said:

   Laajakuvissa käytin Sigman 10-20mm f/4-5.6 ex dc hsm -linssiä. Sopii hyvin sisustuskuviin jos on mahdollisuus kuvata jalustalta pitkällä valotusajalla. Muutama kuva on myös otettu Sigman 30-millisellä, jolla normaalisti kuvaan blogikuvat.

 14. 12.4.2016

  Näyttääpä ihanan valoisalta ja siistiltä! Kiitos myös ovistoppari vinkistä, beiben suuri huvi on ovenkahvan hakkaaminen makkarin lasioviin ja rajoittajamutsi miettii koiruuksia tämän estämiseksi. Ja innolla jään odottamaan noita vierasvuode vinkkejä, sama projekti edessä meilläkin.

  • 17.4.2016
   lisbet said:

   No hyvä jos tuli tarpeeseen, vaikka ihan kohtuutonta mutsilta estää noin mukavat huvit 😉