Uusi kivetty terassi koeajolla

IMG_5289

Tässäpä vappunäkymiä terassilta. Kuinka sattuikaan, että juuri kuvien ottohetkellä oli pilvilauttaa, vaikka muuten päivä oli mitä säteilevin! Kannoin katetulla takaterassilla olleet kalusteet uudelle kiveykselle. En tiedä, onko tämä niille pysyvä sijoituspaikka, mutta ainakin näin aurinkoisena päivänä oli mukava istuskella lämmössä. Takaterassille aurinko paistaa vain aamuisin ja se on monesti makuuni hieman liian viileä (ja joinain helteisinä päivinä taas ihanan viileä).

IMG_5316 IMG_5299

Osa tuoreista laatoista on nostanut pintaansa kalkki- tai suolakerroksen. Kokeilin harjata sitä pois ja osittain onnistuinkin mutta osa oli tiukassa. Onko teillä kokemusta, miten tuosta kalkista (?) pääsee eroon vai nouseeko sitä pintaan vielä pitkään? Pitääkö vain ottaa juuriharja käteen ja käydä kaikki kivet läpi?

Ylemmässä kuvassa näkyy yksi tulevan kesän tehtävistä eli sokkelin käsittely. Kun puuterassi purettiin, harmaa betoni pääsi esiin ja se tuntuu vaativan jonkinlaista pinnoitetta. Löytyisikö tähän hyviä ehdotuksia? Yksi vaihtoehto on maalata se samalla tumman harmaalla kuin ikkunanpuitteet – pelkään kuitenkin, että vaikutelma on liian raskas. Talon väriseksi maalaminen taas tuntuu jotenkin hölmöltä, ja siihen mielikuvitukseni loppuukin. Nyt vinkkejä, help!

IMG_5288

Hayn Hee-tuolien käyttökokemuksia kysellään säännöllisin väliajoin. Minusta nämä tuolit ovat olleet loistohankinta. Ne ovat kestäneet sääolosuhteita hyvin (tosin katetulla terassilla), ja mahdolliset liat lähtevät emalipinnasta kevyesti pyyhkimällä. Tuolit on helppo pinota varastoon – muutaman olen ottanut talveksi sisälle käyttöön. Istumamukavuuskin on näissä hyvä, ainakin pehmusteen kanssa. Voin siis suositella. Hayltahan julkistettiin juuri myös uusi Palissade-pihakalustemallisto, josta löytyy mm. nojatuoleja ja kahdenistuttava sohva.

Edit: koska pöydästäkin tuli kyselyitä, malli on nimeltään Livorno ja ostettu Jyskistä. Runko on alumiinia ja pinta muovipohjaista artwood-puujäljitelmää. Samantapaisia pöytiä näyttää olevan tarjolla tänäkin kesänä.

Vähän pitää vielä siistiä maisemaa ennen laajempaa pihapäivitystä!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

20 keskustelu

 1. 5.2.16
  Marjo said:

  Olisikohan tässä vihdoin meidänkin terassille se oikea tyyli! Olen ollut hieman hukassa terassin kanssa (nyt tulossa jo kolmas kesä!), en ole oikein tiennyt mitä sinne haluan. Olen monesti ihaillut noita Hayn tuoleja, mutta mistä pöytä mahtaa olla?

  • 5.2.16
   lisbet said:

   Pöytä on ostettu muutama vuosi sitten Jyskin kesäalesta; voisin kuvitella että monella kalustetalolla on samantyyppinen valikoimissaan. Tässä yksilössä on metallirunko, ja pöytälevy on puukuvioinen komposiitti. Kiva ja helppohoitoinen, komposiitti on tosin vähän herkkä naarmuille. Toivottavasti löydät oikeat sävelet teidän terassille!

 2. 5.2.16
  Johanna T. said:

  Kenen valmistama/myymä tuo pöytä on ja mitä materiaalia? Meillä hakusessa musta, simppeli eikä liian hintava pöytä, mutta vielä ei vastaan ole kävellyt sopivaa 😊

 3. 5.2.16
  Johanna T. said:

  Anteeksi, olisi pitänyt lukea edellisen kommentoijan kysymys ja vastauksesi huolella 😂
  Kauniita kesäpäiviä sinne!

  • 5.3.16
   lisbet said:

   No problem, päivinpä tuon tiedon myös itse blogitekstiin, kun se näköjään herätti kiinnostusta. Samoin sinne ja onnea pöydän etsintään!

 4. 5.2.16

  Mites kivenkaltainen rouhepinta, joka sopii lähes kaikkiin sokkeleihin. Se elävöittää pinnan ja peittää betonissa olevat työjäljet. Lisäksi rosoinen kivirouhepinta on kestävämpi kuin maalattu ja vaatii vähemmän huoltoa. Rouhepinnoituksen teko vaatii huolellisuutta, mutta onnistuu kyllä myös harrastajaltakin. Värejä eri valmistajilla on kymmenittäin, kenties jokin sävy tuon tumman ja vaalean harmaan väliltä?
  http://www.e-weber.fi/julkisivut/tuotteet/valmispinnoitteet/webervetonit-sokkelipinnoite.html

  • 5.3.16
   lisbet said:

   Kiitos ideasta! Saattaisi onnistua ja tuo virheitä peittävä ominaisuus kuulostaa hyvältä. Aiemman puuterassin kiinnityksistä jäi betoniin metallitapit, jotka pitää kai rälläköidä irti ja peittää jollain.

 5. 5.4.16
  soufii said:

  Mitähän painepesurilla sais aikaseks?

  • 5.5.16
   lisbet said:

   Varmaan hyvää jälkeä, jos olisi sellainen! Olen jotenkin vältellyt painepesurin hankintaa, kun ajattelen, että on hirveää haaskausta käyttää juomavettä painepesuun… tämä juomaveden haaskaamisen pelko istuu syvällä, vaikken muuten elä mitenkään poikkeuksellisen ekologisesti. Olen ollut enemmän sellainen ”juuriharja ja ämpäri vettä” -tyyppinen tyttö. Taitaapa vain olla, ettei ilman painepesuria voi nykyään omakotitaloa pyörittää 😀

   • 5.5.16
    soufii said:

    Hyvä periaate tuo, en oo tullu ajatelleeks sitä tuolta kantilta.. ☝️ Ja juuriharjalla ja ämpärillä saa paitsi siistiä jälkeä, myös kivan treenin 😜 Ainaki jos meinaa koko pihan käydä läpi 😀

 6. 5.4.16
  Emilia said:

  Hieno kiveys!
  Meillä on samat tuolit sisäkäytössä ja olen etsiskellyt niihin pehmusteita, mutta useimmat pehmusteista ovat omaan makuuni turhan paksuja. Mistä teidän pehmusteet on hankittu?

  • 5.5.16
   lisbet said:

   Pehmusteet ovat Anttilan Anno-sarjaa, varmaan aika normaalipaksuiset. Ehkä sellaisia ohuita tikkaamattomia pehmusteita löytyisi markettien sisustusosastoilta? Kuosit saattavat tietysti olla vähän kaikenlaisia…

 7. 5.8.16
  Marjukka said:

  Ihana kalustekokonaisuus! Musta väri sopii hyvin terassille, itsellänikin paljon mustaa sisustuksessa.Hyvää Äitienpäivää!

  • 5.16.16
   lisbet said:

   Kiitos, mukavaa alkanutta kesää!

 8. 5.9.16
  Hanna said:

  Panu Kaila on kirjoittanut, että sokkelin käsittely on turhaa ja jopa rakennukselle haitallista, sitä ei siis tule maalata tai rapata. Jos sokkelin haluaa jotenkin käsitellä, se tulisi jo tehdä valuvaiheessa värjäämällä betoni. Korkeintaan saisi maalata jollakin perinnemaalilla, joka hengittää ja rapistuu. En puhelimella saa muodostettua linkkiä, mutta Kaila kirjoittaa aiheesta Tamperelainen-lehdessä, löytyy hakusanoilla ”Panu Kaila sokkelin maalaus”. Minusta teidän kivijalka on ihan kivannäköinen käsittelemättömänä ja sopii hyvin terassikiviin. Terassikivien hikoilemisestakaan en vetäisi pulttia, minusta sekin on ihan kivannäköistä ja sitä vastaan taistelu voi olla aika uuvuttavaa.

  • 5.16.16
   lisbet said:

   Kiitos vinkistä, kävin lukemassa jutun! En ole asiantuntija, mutta tarkoittaakohan Kaila vähän vanhempien talojen sokkeleita, sellaisten joissa ilmanvaihto on painovoimaan perustuva? Tälläinen nykyaikainen energiatehokkaaksi rakennettu ja kauttaaltaan muovilla vuorattu pakettitalo kun ei pahemmin hengittele mistään kohdasta ja ilmanvaihto ja kosteuden poisto ovat puhtaasti koneellisia. Kiva kuitenkin kuulla mielipide, ettei sokkeli väriä kaipaa. Tavallaan minustakin tuo harmaa on ihan ok väri mutta pelkkä betoni on vähän keskeneräisen näköinen.

 9. 5.12.16
  Annu said:

  Käsitykseni mukaan tuo kalkki liittyy betonimassan seassa olevasta hiekan kalkkipitoisuudesta. Joidenkin valmistajien laatoissa sitä on enemmän kuin toisten. Ei taida lähteä oikein millään pois. Näin minulle kertoi meillä pihaa tehnyt kivimies, kun asiaa ihmettelin.

  • 5.16.16
   lisbet said:

   Ok, kiitos. Viime viikkoina kalkin määrä on selvästi pienentynyt, mutta ei ole kokonaan lähtenyt pois. Ehkä se ajan kanssa tasoittuu.

 10. 1.11.17
  Tiia Säynäjäaho said:

  Ihanan näköinen! Minkä kokoinen pöytä on? 🙂

  • 1.12.17
   lisbet said:

   Hei! Pöytä on 100 cm x 205 cm.