Vinkkejä viherrakentamiseen Marketanpuistosta

IMG_5801

Pääkaupunkiseudun parhaat vinkit piharakentamiseen löytyvät Espoosta Kehä III:n varresta: Marketanpuisto on seitsemän hehtaarin laajuinen näyttelypuisto, jossa voi tutustua pihan kivirakentamiseen, kasveihin, valaistukseen ja muihin pihatarpeisiin kauniisti rakennetussa ympäristössä. Osaamistaan ja valikoimaansa esittelevät monet kivivalmistajat, taimitarhat, pihasuunnittelijat ja urakoitsijat. Suosittelen puistoa lämpimästi kaikille pihatöitä suunnitteleville tai puutarhanhoidosta kiinnostuneille! Me olemme hakeneet täältä vinkkejä useaan otteeseen, viimeisimpänä istutuksiin. Eilen laitoinkin ensimmäiset havut tilaukseen, ja niiden pitäisi saapua ensi viikon alussa. Istutushommia, jaiks! Onkohan meidän pihamme jonain päivänä yhtä rehevä ja vihreä kuin tämä paikka?

IMG_5807
IMG_5825 IMG_5828 IMG_5831 IMG_5834 IMG_5837 IMG_5874 IMG_5876 IMG_5882 IMG_5887 IMG_5892 IMG_5893 IMG_5902

Vaikka omaa pihaa ei olisikaan, Marketanpuisto on mukava päiväretkien kohde. Puistossa järjestetään myös tapahtumia; esimerkiksi tänään lauantaina 27.5.2016 puistossa vietetään puutarhapäivää, jossa on mahdollisuus saada ammattilaisilta suunnittelu- ja puutarhavinkkejä (tarkempi ohjelma tapahtuman kotisivuilla).

Mukavaa viikonloppua – me alammekin täällä kärrätä istutusmultaa altaaseen!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - meteorologi, lääketieteen kandidaatti, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

keskustele

4 keskustelu

 1. 5.28.16
  Poletti said:

  Jos pienet autoretket eivät haittaa, suosittelen kaikille kaakonkulmassa päin liikkuville Kotkan puistoja. Kotka on mielestäni edelläkävijä mitä tulee kaupunkipuistoihin. Kotkassa on useita puistoja kunnostettu ja rakennettu uudelleen. Sieltä saa hyviä ideoita kasvien yhdistelyyn. Enkä rajaisi käyntiä vain Sapokkaan vaan kävisin myös joki- ja fuksinpuistossa Katariinan meripuistoa unohtamatta, jossa voi vaikka grillata ja syödä eväät.

  • 5.30.16
   lisbet said:

   Kiitos vinkistä! Kuulisin mielelläni vastaavia eri puolilta maata. Voisin hyvinkin harrastaa tämäntyyppistä puutarhaturismia 😀

 2. 5.28.16
  Marjukka said:

  Kaunista katsottavaa! Hienosti kivimuurit ja laatat rajaavat istutuksia, luovat rakastamaani selkeyttä pihapiiriin.Mainio kesäpäivän retkikohde ihan kaikille.

  • 5.30.16
   lisbet said:

   Näinpä! Minäkin tykkään, että pihassa istutukset on selkeästi rajattu, helpompia huoltaa ja nurmikonleikkuukin helpottuu.