Makuuhuoneen lempeä väritys

IMG_1839

Makuuhuoneessa on meneillään pieni makeover. Ketjureaktio sai alkunsa kesällä, kun päätimme vihdoinkin ostaa uuden sängyn – siitä lisää myöhemmin. Samalla innostuin toteuttamaan jo pitkään hautomani haaveen tummasävyisestä makuuhuoneesta. Merkittävin este maalausprojektin tiellä oli ollut sängyn taustaseinää verhonnut kohokuvioitu koristetapetti, jonka päälle olimme maalanneet valkoisella taloon muuttaessamme. Pelkäsimme, ettei tapettia enää pysyisi irrottamaan vaihtamatta myös seinän kipsilevyjä. Kannatti kuitenkin kokeilla: tapetti irtosi lopulta melko vaivattomasti repimällä päällimmäinen kerros pois ja liottamalla jäljelle jäänyt osa tapetinpoistoaineella. Pakkeloinnin ja hiomisen jälkeen seinä oli valmis maalattavaksi.

Mantteli on lempeä, väritön harmaa. Nukkumaan mennessä huone tuntuu lämpöiseltä pesältä.

Värisävyksi valitsin Tikkurilan Manttelin (M499). Loppukahinoissa oli mukana myös tummempi sävy Basaltti (N499) ja siniseen taittava Tyrsky (S500). Sinertävä sävy karsiutui kuitenkin nopeasti pois ja Basalttia pidin liian tummana. Näin jälkikäteen arvelen, että sekin olisi voinut mennä, mutta olen värivalintaan silti tyytyväinen! Mantteli on lempeä, väritön harmaa. Nukkumaan mennessä huone tuntuu lämpöiseltä pesältä.

IMG_1842

Alkuperäinen idea oli maalata koko huone, mutta projektin edetessä alkoi tuntua siltä, että haluan jättää ikkunaseinän valkoiseksi. Instagramissa tästä käytiinkin jo hyvää keskustelua. Vaikka huone on suomalaisittain melko tilava, 14-neliöinen, en halua että tila menee aivan tukkoon. Täytyy myös ajatella talvipuolta, jolloin koilliseen antavasta ikkunasta tulee päivänvaloa vain ripaus.

Viimeistelyä ja listoja vailla oleva makuuhuone ei pääse vielä kokonaisuudessaan kuviin. Kaikenlaista muutakin puuttuu: uuteen sänkyyn pitäisi kehitellä jonkilainen pääty ja helmalakana. Casa Stockmannin päiväpeitto pääsee vielä uudelle kierrokselle. Lisäksi haaveilen isoista Saana ja Olli -pieluksista petaukseen. Ikean valaisimet ja yöpöydät kanssasisustaja kantoi sisään kevättalvella pyytämättä ja yllätyksenä. Vaikka tunnustan saaneeni silloin aikamoisen kohtauksen, näyttävät ne nyt tummaa taustaa vasten ihan kivalta.

Mitäs tuumaatte?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.