Arvosta sitä mitä…

IMG_1194
IMG_1190

Värillisiä lasimaljakoita on näkynyt paljon. Itsekin ehdin jo haaveilla sellaisesta: Muuton hennon roosan värisen Silent-vaasin ja Iittalan vihreän tai lohenpunaisen Ruutu-sarjan maljakon olisin ainakin kelpuuttanut kotiini. Sitten muistin kaapista jo löytyvän Iittalan mustikansinisen maljakon, jonka äitini laittoi minulle kotoa mukaan opiskelemaan muuttaessani. Leia-maljakko on 90-luvun tuotantoa ja Tiina Nordströmin suunnittelema. Tämä on kaiketi sitä pahamaineista ysärin lopun sinistä mutta tuntuu hyvin ajankohtaiselta.

Arvosta sitä, mitä sinulla jo on, oli siis tarinan opetus. Tai arvosta sitä mitä jollain toisella on mutta mistä hän haluaa eroon pilkkahintaan. Värillisiä lasimaljakoita ovat nettikirppikset pullollaan, aarteiden etsintään siis!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

12 kommentti(a)

 1. 1.18.15

  Tuo hento sininen väri ei ole ollenkaan paha, ei tule liian iso kauhu vaikka jossain vaiheessa sitä sinistä todella oli joka puolella. 🙂

  • 1.18.15
   lisbet e. said:

   Jes, muistan kyllä. Ystävälläni oli ihana sähkönsininen sohva. Mulla sininen kausi meni oranssia ja koboltinsinistä yhdistellessä, ah:D

 2. 1.18.15
  Marja said:

  Kaunis maljakko. Muuton Silent -vaadit on todella kauniita ja hiukan eri hintaisia, kuin Iittalan Ruutu-maljakot. Tällaiset ovat kuitenkin ikuisia hankintoja, mikäli eivät mene rikki. Meillä Iittalan maljakot saatu häälahjaksi, joten lisänä tunnearvo. Eikös tuollainen naisellinen maljakko kukkineen olisi hyvä äitienpäivälahjatoive?

  • 1.18.15
   lisbet e. said:

   Muutonhan sen maljakko tietysti oli eikä Hayn. Korjasin tekstiin. Hyvä idea, täytyypä vinkata:D Maljakko ei tosiaan ole pahan hintainen.

 3. 1.18.15

  Oi, ysärinsininen! Sitä oli tosiaan joka puolella. Minullakin on yksi savunsininen Iittala-maljakko, jonka nimeä en muista. Se on mainio tulppaanivaasi, pitääpä kaivaa se esille. Oma maljakoissa on todella kauniin muotoinen.

  • 1.18.15
   lisbet e. said:

   Voi kyllä. Itseltäni väriä löytyi etenkin Iittalan koboltinsinisistä Teema- ja Verna-laseista, joista olen vähin äänin hankkiutunut eroon. Savunsinistä näkee Iittalan tuotteissa nykyäänkin paljon, se sävy on kestänyt aikaa paremmin.

 4. 1.18.15
  Sanna said:

  hei, minun on nyt pakko kysyä että kumpi väri näistä teidän woodnotesin matoista on ? laitan tuon linkin tähän..ensinmäinen vai toinen 🙂 olen aivan hukassa näiden kanssa 🙂
  http://www.woodnotes.fi/fi/product_range/carpets/paper_yarn_with_sewn_edges/

  • 1.18.15
   Sanna said:

   elikkäs siis Stone-Light Grey vai Gray-Ligt Gray

   • 1.18.15
    lisbet e. said:

    Meidän matto on tuo

    1370230 AVENUE
    Grey-Light Grey

    Eli mustaa mukana.

    Hyvä kuva meidän matosta löytyy täältä:
    http://lisbet-e.indiedays.com/2013/05/20/woodnotes-avenue-matto/

    Kannattaa huomioida, että tuolla Woodnotesin sivuilla on värimalleissa näkyvillä vain osa mattoa. Kokonaisen maton kuviointi on erilainen ja mittasuhteet saattavat riippua maton koosta.

 5. 1.18.15

  Ihana muistutus. Täytyykin käydä ratsaamassa kirppareita! En nimittäin tällä hetkellä millään raaski ostaa ihailemiani Ruutu-maljakoita.

  Kaunis maljakko! Ysäriän alkaa olla uusi musta 🙂

  • 1.18.15
   lisbet e. said:

   Munkin mielestä Ruutujen hinta on aika suolainen Iittalan muuhun tuotantoon nähden… ehkä lasituotanto on pidetty kotimaassa ja jo siksi kalliimpaa, muuta selitystä en oikein keksi. Tai sitten imagoa on halutettu kohottaa hintalapun avulla. Hm.

 6. 2.1.15
  Hanna said:

  Ihana ysäri, upea väri!