Huumoria ja väriä eteiseen

IMG_1170

Eteisemme – tai tarkemmin sanottuna tuulikaappi – on muutaman neliön kokoinen huone, joka on laatoitettu kiiltävällä, kauniilla ja epäkäytännöllisellä kivilaatalla. Varjelen sitä pääasiassa eteismaton alla, sillä laatta on kastuessaan superliukas ja luonnollisesti herkkä tahriintumaan. Meillä on periaatteessa myös kuraisempi sisäänkäynti kodinhoitohuoneen kautta, mutta sitä tulee käytettyä tosi harvoin. Näin talvella sinne asti ei aina tule tehtyä lumitöitäkään.

Talon rakennuttaneet ovat tietysti valinneet laatan omaa elämäntilannettaan ajatellen ja panostaneet eteisen näyttävyyteen. Ajatus on hyvä. Eteistä voi pitää kodin käyntikorttina: sen pitemmälle eivät monet kävijät ikinä tulekaan, joten mitä haluat, että eteinen kertoo sinusta? Itse haluaisin tuohon pieneen pliisuun huoneeseen huumoria ja väriä, ja siksi ajatuksena on tapetoida koko tila pienikuvioisella graafisella paperilla. Boråstapeter valmistaa Wallpapers by Scandinavian Designers -mallistoa, jossa on useita varteenotettavia vaihtoehtoja. Olen aiemmin kaavaillut jotain sarjan tapeteista yläkerran oleskelutilaan, mutta nyt tuntuu, että kuvioiden oikea paikka on täällä eteisessä.

Suosikkejani ovat edelleen Arne Jacobsenin suunnittelemat Trapeze– ja Ypsilon-kuviot (yllä ja alla) pastellinvihreässä sävyssä. Myös alimman kuvan Sven Markeliuksen suunnittelema Prisma saattaisi tulla kysymykseen. Harmaa-beige sävytys sointuisi kauniisti yhteen lattialaatan kanssa, mutta kaipaisin silti kuviota, jossa olisi isompi kontrasti.

IMG_1175

IMG_1179

Scandinavian Designers -mallistoon kokonaisuudessaan voit tutustua Boråstapeterin sivuilla. Suomessa jälleenmyyntiä hoitaa mm. Värisilmä-ketju. Onko sinulla jokin suosikkikuvio?

 

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

19 keskustelu

 1. 1.16.15
  Sinirinta said:

  Aika vilinä käy silmissä kun katselee noita kuvioita. Meillä ne eivät pääsisi edes eteiseen asti. 🙂
  Tuo Prisma ehkä pääsisi näytepalana sisälle.
  Tosin tuo kuvioaihe on aika yleinen taidemaailmassa…. Oletko ajatellut tilata esimerkiksi maalauksen, jossa olisi just oikea kontrasti ja tilaan tehty. Jokin informalistinen työ voisi toimia siinä. Tai konstruktivistinen työ..

  • 1.18.15
   lisbet e. said:

   Mun piti googlettaa ”informalistinen taide”. Ai että ihailemani Särestöniemikin edustaa sitä. Kyllä, olen miettinyt tilaamista ja muutamia taiteilijoita onkin jo mielessä. Mutta se tulisi varmaan olkkariin se teos. Vilisevää tapettia eteiseen, onneksi kenenkään ei tarvitse siellä tuijotella seinää pitkän aikaa 😀 Ei kyllä tulisi mieleenikään laittaa näitä esim. tv-seinälle.

 2. 1.16.15
  Muuttuvakotini Päivi S said:

  Hei. Ite tykkään alimmaisesta enemmän. Olen ollut aikaisemmin töissä sisustusneuvojana ja kyseiset kuosit tuttuja 🙂 Nämä tapetit tulevat edukseen isommalla pinnalla ja uskon, että teän eteiseen käy loistavasti. Kirjassa monet tapetit eivät tule niin hyvin esille ko vähän isommalla pinnalla. Monesti huomas sen, kun myymälässä tapetointiin seinän pätkä…myi paljon paremmin ko kirjasta vaan katsomalla.

  • 1.18.15
   lisbet e. said:

   Olisi kyllä hyvä nähdä valmis tapettiseinä tästä, mutta Vantaan värisilmän liikkeessä ei ollut tietenkään kuin kirja. Voin kuvitella, että tapetoitu seinä lisää myyntiä!

 3. 1.16.15

  Trapez on oma suosikkini ja nimenomaan tuossa vihertävässä sävyssä. Onneksi tytär on valinnut sen omaan huoneeseensa, joten jossain vaiheessa saan tapetin kotiin asti 🙂

  • 1.18.15
   lisbet e. said:

   Hyvä valinta tyttäreltä! Meillä taitaisivat juniorit vielä valita robotteja ja avaruusaluksia 😀

 4. 1.17.15
  JohannaL said:

  Kivoja nuo sinun valinnat. Meillä on eteisessä Ferm Livingin harlequin harmaana ja olen kyllä tykännyt siitä.

 5. 1.17.15
  S said:

  Tapetoimme kesällä työhuoneen (n.7m2) kolme seinää harmaalla Ypsilon 2734 tapetilla. Yksi seinä maalattiin mustaksi. Tuli oikein hyvä, vaikka aluksi mietityttikin, että mahtaako kuvio vilistää pahasti. Ei vilistä, harmaa on sopivan vaalea. Vihreä on jo voimakkaampi väri, joten se voi käydä silmiin.

  • 1.18.15
   lisbet e. said:

   Minäkin mietin hetken harmaata versiota, mutta kuten sanottu, kaipaan vähän kontrastia. Tässä tilassa ei kukaan onneksi oleskele pitkiä aikoja, joten ehkä vilistäminen ei muodostu ongelmaksi.

 6. 1.17.15
  Leila said:

  Trapeze on ihana! Omia suosikkejani ovat myös Ferm Livingin Herringbone ja Elitiksen Kandy Tears mustana.

  • 1.18.15
   lisbet e. said:

   Ferm Livingillä on kyllä monia ihania malleja. Herringbone on aika hurja! Elitis oli puolestaan minulle ihan tuntematon, mielenkiintoinen printti.

 7. 1.17.15
  Sanna said:

  Hei, nyt tarvitsisin pikaisesti apuasi. Onko woodnotesin mattosi kitti/harmaa niinkuin luin blogista? En löydä sen väristä mistään. On vain vaaleanharmaa/harmaa? Onko se se ? Vai onko tuo kitti lähtenyt valikoimista? Vai vaihtanut nimeä? Osaatko auttaa 😀 ?

  • 1.17.15
   lisbet e. said:

   Kyllä, meidän matossa on sekä kitin että harmaan sävyjä. Mun mielestä se nimikin oli aiemmin ”kitti-harmaa” mutta tällä hetkellä esim. Finnish Design Shopissa kyseinen matto on myynnissä nimellä harmaa-vaaleanharmaa Avenue.

 8. 1.18.15

  Minulla on kyseisen tapettimalliston Tallyho-tapettia makuuhuoneessa: http://mimosankotona.blogspot.fi/2014/09/mukava-makuuhuone.html
  Valitsin pari vuotta sitten vaaleimman kuosin, koska ajattelin sen sopivan hyvin erilaisiin sisustuksiin. Olen ollut valintaani tyytyväinen. Malliston muista tapeteista Trapez on myös suosikkini. Etenkin vihreänharmaa väri on tosi kaunis.

  Vaikka Cole&Sonin Woods-tapettia näkee sisustuksissa paljon, on se edelleen suosikkini kuviollisten tapettien joukossa. Se on vaan yksinkertaisesti aivan täydellinen tapetti: http://mimosankotona.blogspot.fi/2014/12/lampoa-lampaantaljasta.html
  Kyseistä tapettia saa myös uudistettuna versiona, jossa on hauskasti yhdistettynä päärynäkuvioita klassisen kuosin päälle. (Contemporary Restyled-mallisto: http://www.cole-and-son.com/int/find-wallpaper/collection/242)
  Woods-tapetti voisi sopia teidänkin eteistilaan todella hyvin joko klassisena tai uudelleen stailattuna…

  • 1.18.15
   lisbet e. said:

   Teidän makuuhuoneessa on kaunis pastellinen sävymaailma, tapetti sopii sinne hyvin. Kiitos Cole&Son-vinkistä! Woods on ihana malli, mutten ole varma, onko meillä sille soveltuvaa paikkaa. Tuollahan on vaikka mitä tapettiaarteita, täytyy katsella lähemmin. Yläkerran aulatilassa on on seinä, jonka olen ajatellut myös tapetoida.

 9. 1.24.15

  Tuo ensimmäisen tapettikirjan trapezze on oma suosikkini ja pitkään pohdin sitä meidän makuuhuoneeseen. Makkararin kohdalla kevät ja kukat veivät voiton, niinpä graafiset muodot jäivät odottamaan jotain toista kohdetta. Myös tuo alimmainen vaihtoehto näyttää hyvältä ja mun migreenisilmään kuosit ei hypi tai pompi. Mä sain melkoista sielunhoitoa, remontoijan tukea ja erinomaista tapetti opastusta Marickenilta. Tapettikirjojen määrä on huima, mutta ammattilainen osasi poimia valikoimasta juuri oikeat vaihtoehdot, joiden väliltä tein päätöksen. Suosittelen lämpimästi.