Asuntomessut 2012: kaksi suosikkiani

Messukuvia riittää useampaan postaukseen, mutta ajattelin aloittaa kahdella suosikkikohteellani. Toinen edustaa kivitalorakentamista ja toinen elementtirakenteista puutaloa. Molempia yhdistää yksitasoisuus ja likimain L:n muotoinen pohjaratkaisu, eräänlaisia puoliatriumtaloja siis.

Lammi-kivitalo Villa Hessessä oli mielestäni suunnilleen kaikki kohdallaan. Joskus nämä uudet jämerät kivitalot saattavat muuttua kolkoiksi kivilinnoiksi, joita eivät mitkään villahuovat sohvanselustalla pelasta. Pidin tavasta, jolla tähän taloon oli tuotu lämpöä jo julkisivuun. Punatiili sopii loistavasti mustavalkoisen, pelkistetyn ilmeen kaveriksi, ja mustaksi maalatut riukuaidat pehmentävät ja keventävät tunnelmaa, kun joka puolella ei ole pelkkää harkkomuuria.

Leveällä puutavaralla päällystetty, purjekattoinen terassi suurine lasiovineen on kerta kaikkiaan upea. Sisältä löytyy pinnoitettu betonilattia, joka osaltaan mahdollistaa sen, ettei tässä talossa ole listoja juuri missään.

Keittiön yleisvalaistus on toteutettu valokattona. Tuollaisia lasisia, alumiinikehyksisiä keittiö- ja kylpyhuonekalusteiden ovia näkyi messuilla monessa kohteessa. Luulin, että tämä kiiltäväpintaisten kalusteiden muoti oli jo hiipumaan päin, mutta ilmeisesti olin väärässä. En välittömästi rakasta ajatusta lasipintaisista ovista, mutta varmaan parin vuoden päästä, kun näitä näkee joka paikassa, ne ovat minustakin tosi ihania.

Pohjaratkaisu vaikuttaa toimivalta ja muuntelukelpoiselta. Lastenhuoneen voi jakaa myöhemmin kahteen osaan ja lopulta purkaa kokonaan pois, jolloin keittiöön ja olohuoneeseen aukeaa lisää tilaa.

Kosteissa tiloissa ei ole kikkailtu laattavalinnoilla ja valaistus on toteutettu kattoon upotettuna juovana. Itsekin valitsisin kylpyhuoneen pintamateriaaleiksi mahdollisimman eleettömät ratkaisut. Miksi ylipäätään kodin jokaisessa kosteassa tilassa pitäisi olla eri laatat, eikö yhtä hyvää voi käyttää joka paikassa? Kodinhoitohuoneesta aukeaa muuten suora linja walk-through-closetiin, päämakuuhuoneeseen ja talon toisessa päädyssä sijaitsevaan kylppäriin. Minun ei varmastikaan tarvitse kertoa teille, miten mahtava tuollainen vaatehuone olisi – hieman miinusta tulee kuitenkin puutteellisesta valaistuksesta,

Toinen suosikkikohteeni oli Kodikas-talojen Estelle. Tässä talossa pidin kovasti 70-luvulta lainatusta L-muotoisesta pohjasta. Joku toinen saattaisi kauhistella käytäviin kuluvia hukkaneliöitä. Sisäpihaa reunustaa kaunis pergola – hyvä idea jättää terassi kattamatta, jolloin valo pääsee vapaammin sisälle. Estelleä vastapäätä sijaitsi vielä yksi pohjaratkaisun perusteella etukäteen merkkaamani kohde, atriumpihainen Omatalo Ruusuvuori. Se kuitenkin osoittautui pettymykseksi toteutuksensa puolesta, minkä pistän osittain sirpaleisten ikkunapintojen piikkiin.

Sisustuksesta ei oikeastaan sen enempää kuin että tuo hiilenvärinen tiilitakka on ihana. Tässäpä toinen tapa tuoda lämpöä ja vaihtelua valkoisen kivitalon sisämateriaaleihin.

Seuraavissa postauksissa vielä lisää julkisivuja ja poimintoja sisustuksista.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

9 keskustelu

 1. 7.20.12
  Anonymous said:

  Hyvià pointteja: minunkin mielestàni on ihanaa kun kylpypyhuoneissa kàytetààn samoja laattoja. Meillà on 2 kylppàrià ja vessa. Vessassa ja toisessa kylppàrissà on samat laatat. Ja sitten taas keittiòn ja toisen kylppàrin laatat ovat samat. Ja kaikkien tilojen laatat ovat vàreiltààn làheisià ja aika basic, joten 10v. pààstà ei này, ettà ne on laitettu v. 2010.
  Tykkààn paljon enemmàn kun entisen kodin kahdesta tàysin eri tyyppisestà kylppàristà.
  T. Kristiina

  • 7.23.12
   lisbet said:

   Niinpä, kosteiden tilojen laatat ovat se paikka, joka harvemmin uusitaan ja joka nopeimmin alkaa näyttää aikakautensa tuotokselta. Tästä syystä vierastan nyt ah niin trendikkäitä tehoste- ym. laattoja.

 2. 7.20.12
  Tibs said:

  Toi laudoitettu terassi ja kaytavamallinen vaatehuone ovat upeita!

  • 7.23.12
   lisbet said:

   Kyllä, kelpaisi mullekin! Läpikäytävä vaatekaappi oikeiden tilojen väliin sijoitettuna on oikeastaan paljon funktionaalisempi kuin yksiovinen vaatehuone.

 3. 7.20.12
  Anonymous said:

  Miltä tuo pinnoitettu petonilattia näytti luonnossa? Kovasti tekisi mieli messuille, mutta aika ei ehkä anna myöten.

  • 7.23.12
   lisbet said:

   Kyllä se minun silmääni miellytti ja vaikutti yllättävän sileältä ja helppohoitoiselta. Varmaan mielipiteen jakava makuasia kuitenkin!

 4. 7.21.12

  Kivoja taloja. Onpas hienoa, kun teet tästä postauksen. En ole käynyt koskaan asuntomessuilla ja näistä näkee niin hyvin mikä kulloinkin on in. Mutta kuvittelenko vaan vai olivatko talot ihan vieri vieressä? Mitä sanoisit tonttien koosta? Mua aina hämmästyttää, kun Suomessakin on lääniä vaikka kuinka ja talot sitten pistetään yhteen klimppiin.

  • 7.23.12
   lisbet said:

   Alue oli rakennettu varsin tiuhaan ja tonttien rakennusoikeus selvästikin käytetty viimeiseen pisaraan. Itse pääkaupunkiseudulla asuvana olen tosin tottunut tähän tiiviiseen kaupunkirakentamiseen, joten se ei pistänyt silmään. Toisaalta Vuoreksessa on hyvin tilaa, olisihan sitä voinut väljemminkin kaavoittaa!