Buduaarin puolelta

Vaihteeksi uutta kuvakulmaa kodistamme: vilkaisu makuuhuoneeseen. Täällä ei ole tehty sen kummempia sisustuslikkeitä kuin maalattu tumma tehostetapettiseinä valkoiseksi ja kannettu runkopatjat sisään. Niin, pinnasänkykin on koottu hyvissä ajoin uutta matkustajaa varten, koska sille ei ole säilytystilaa muuallakaan.

Makuuhuone on nykystandardein melko tilava ja yhdelle seinustalle on upotettu muutaman neliön suuruinen, liukuovien taakse piiloutuva vaatekomero – tai melkein vaatehuone, jos kriteerinä pidetään sitä, että kaappiin mahtuu kävelemään sisään. Tällä hetkellä siellä on Elfan sisusteet ja kahden aikuisen vaatteet. Kuten arvata saattaa, minulla on suuria suunnitelmia vaatesäilytystä ajatellen. Ensinnäkin tila on liian pieni kahdelle, joten toisen on lähdettävä. Miehen kanssa on onneksi neuvoteltu sopuratkaisu, jossa hänen vaatteensa siirtyvät työhuoneen yhdelle seinustalle rakennettavaan liukuovikomeroon.

Mittailujeni mukaan myös nykyiset Elfan sisusteet voisi siirtää työhuoneeseen. Meillä on ollut Elfaa aiemman kodin vaatehuoneessa, mutta jos tila toden totta jää vain minun käyttööni, haluaisin sinne mieluusti jotain viimeistellympää ja naisellisempaa. Vilkaisu Pinterestin haaveilukansiooni kertoo varmasti parhaiten, mitä tarkoitan. Mielikuvitusta rajoittaa komeron 2,5 metrin leveys, hankala kotelointi toisessa ja lattialämmityksen jakotukki toisessa nurkassa sekä nuo liukuovet, joiden vuoksi esimerkiksi lipastojen sijoittaminen kaappiin on hankalaa. Suunnitelmia kuitenkin rustaillaan ja ennen pitkää niitä ilmestyy blogiinkin. Antaa palaa, jos teillä herää joitain ajatuksia tai ehdotuksia!

P.S. Ihan hengitystä en suosittele pidättämään vaatekomeron valmistumista odotellessa. Tämä on enemmänkin sellainen joululahja itselleni -tyylinen projekti.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 1.4.2013
  Mikko said:

  Ihanan avara ja valoisa makkari! Ja hauska projekti! Ratkaisuja vain on niin paljon, kuten inspiraatiokuvista näkyy 🙂

  • 3.4.2013
   lisbet e. said:

   Minunkin mielestäni kyse on paljon hauskemmasta projektista kuin esim. saunaremontista:)

 2. 1.4.2013
  Riina said:

  Kaunista ja näyttää käytännöllisiltä vaatekaapit. Se huonopuoli tässä meidän talossa kyllä on, että ei ole juuri missään kokonaista seinää tyhjänä, että saisi kunnon vaatekaapit. Ikkunoita joka seinustalla, niin se rajoittaa melko paljon. Omat vaatekaapit ovat armottomasti liian pienet, pitää karsia vaatteita tai keksiä lisätilaa. Tosin olen kuopuksen huoneesta yhden kaapin ottanut käyttöön, kun pienellä ei niin paljon vielä vaatteita ole.

  • 3.4.2013
   lisbet e. said:

   Aika sama juttu, vähänlaisesti sellaista seinäpintaa täällä, johon oikeasti saisi komerot. Minäkin olen paljon karsinut vaatteitani ja itse asiassa tuosta nykyisestä komerosta miehen vaatteet vie helposti ainakin kaksi kolmasosaa. Tilaa tulee olemaan siis todella ruhtinaallisesti minulle yksinään.

 3. 1.4.2013
  Moana said:

  Tosi kaunis ja valoisa makkari teillä, ja ihania haaveilukuvia Pinterestissä!

  • 3.4.2013
   lisbet e. said:

   Kiitos – sitä kokonaista omaa vaatehuonetta odotellessa!

 4. 1.4.2013

  Ihanan näköistä! 🙂

 5. 1.4.2013
  Sandy said:

  Saanko kysyä minkämerkkinen /mistä on hankittu tuo päiväpeite? Näyttäisi ainakin kuvissa puhtaan valkoiselta, kun taas suurin osaa mitä olen löytänyt on luonnonvaaleita?

  • 3.4.2013
   lisbet e. said:

   Se on itse asiassa luonnossa helmenharmaa ja kääntöpuoli tumman harmaa. Malli on Casa Stockmannin mutten tiedä onko kyseistä peitettä enää myynnissä.

 6. 1.4.2013
  Mapsi said:

  Huokauksia sai aikaan tuo nykyinenkin ratkaisunne! Hih, minäkin sain miehen ”savustettua” vaatehuoneesta ja nyt sain sen all by myself! Tänään katselin Sinkkuelämää-leffaa pyhäpäivän ratoksi ja vii sitä walk-in-closetia, se on kyllä niin täydellinen.
  No, ehkä sellaisen toteuttaminen on aika haasteellista. Ikeallakin on mielestäni aika toimivan näköisiä sisusratkaisuja vaatehuoneisiin!
  Eksyin tänne blogiisi jonkun blogin kautta ja jäänpä lukijaksesi! Tervetuloa vastavierailulle=)
  Mapsin-muotia.blogspot.fi

  • 3.4.2013
   lisbet e. said:

   Vaatehuone Carrie-tyyliin olisi kyllä oikea unelma! Mutta mulla on niin vähän vaatteita, että vähempikin oikeasti riittää.

 7. 2.4.2013
  Anonymous said:

  On kyllä mahtavan näköistä! Odotukset täytetty! Kuin myös työhuoneen puolella 🙂 Riikka N.

 8. 2.4.2013
  Melina said:

  Yhdyn edellisiin – ihanan avaraa ja valoisaa! Meille tuo 2,5 m kaappia kyllä riittäisi hyvin; tällä hetkellä 3 m kaapissamme on kahden aikuisen vaatteet, koko perheen pyyhkeet ja liinavaatteet sekä minun käsilaukkuni.. Tulevaan kotiimme on kylläkin tulossa walk in closet. Huomasin muuten, että osa ideakuvistasi oli ihan samoja, joita itsekin olen katsellut.

  • 3.4.2013
   lisbet e. said:

   Teidän kaappi on sitten varmasti hyvin suunniteltu. Tuohonkin kaappiin saisi mahtumaan enemmän tarkalla laskelmoinnilla, nyt siellä on lähinnä paljon rekkitilaa, muttei kuitenkaan paikkaa ripustaa esim. pitkiä vaatteita. Koreja on yhden Elfa-pinon verran, hyllytilaa lähinnä vain tuolla ylhäällä, sinne saa onneksi matkalaukut.

 9. 2.4.2013
  LadyBlue said:

  Ihanaa kun on iso makkari! Tosiaan nykyisin makuuhuoneet ovat melko pieniä, kuten meilläkin.

  http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

  • 3.4.2013
   lisbet e. said:

   Kaksi muuta makkaria ovatkin sitten aika niukkoja meillä. Hassua tämä postimerkin kokoisten makuuhuoneiden muoti. Esim. 80-luvun taloissa on hyvän kokoisia makuuhuoneita, niissä kelpasi lapsena leikkiä.

 10. 3.4.2013
  By J said:

  Perfect! Tällaista avaraa ja ilmavaa haluan meille kun suunnitelmissa on uutta!

  • 4.4.2013
   lisbet e. said:

   Ihanaa, kun olette päässeet suunnittelemaan! Tosin kyllä tuonne makuuhuoneen avaruuteen kelpaisi pari pehmoista mattoa ja jokin kiva yöpöytä…