Buduaarin puolelta

Vaihteeksi uutta kuvakulmaa kodistamme: vilkaisu makuuhuoneeseen. Täällä ei ole tehty sen kummempia sisustuslikkeitä kuin maalattu tumma tehostetapettiseinä valkoiseksi ja kannettu runkopatjat sisään. Niin, pinnasänkykin on koottu hyvissä ajoin uutta matkustajaa varten, koska sille ei ole säilytystilaa muuallakaan.

Makuuhuone on nykystandardein melko tilava ja yhdelle seinustalle on upotettu muutaman neliön suuruinen, liukuovien taakse piiloutuva vaatekomero – tai melkein vaatehuone, jos kriteerinä pidetään sitä, että kaappiin mahtuu kävelemään sisään. Tällä hetkellä siellä on Elfan sisusteet ja kahden aikuisen vaatteet. Kuten arvata saattaa, minulla on suuria suunnitelmia vaatesäilytystä ajatellen. Ensinnäkin tila on liian pieni kahdelle, joten toisen on lähdettävä. Miehen kanssa on onneksi neuvoteltu sopuratkaisu, jossa hänen vaatteensa siirtyvät työhuoneen yhdelle seinustalle rakennettavaan liukuovikomeroon.

Mittailujeni mukaan myös nykyiset Elfan sisusteet voisi siirtää työhuoneeseen. Meillä on ollut Elfaa aiemman kodin vaatehuoneessa, mutta jos tila toden totta jää vain minun käyttööni, haluaisin sinne mieluusti jotain viimeistellympää ja naisellisempaa. Vilkaisu Pinterestin haaveilukansiooni kertoo varmasti parhaiten, mitä tarkoitan. Mielikuvitusta rajoittaa komeron 2,5 metrin leveys, hankala kotelointi toisessa ja lattialämmityksen jakotukki toisessa nurkassa sekä nuo liukuovet, joiden vuoksi esimerkiksi lipastojen sijoittaminen kaappiin on hankalaa. Suunnitelmia kuitenkin rustaillaan ja ennen pitkää niitä ilmestyy blogiinkin. Antaa palaa, jos teillä herää joitain ajatuksia tai ehdotuksia!

P.S. Ihan hengitystä en suosittele pidättämään vaatekomeron valmistumista odotellessa. Tämä on enemmänkin sellainen joululahja itselleni -tyylinen projekti.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

20 keskustelu

 1. 4.1.13
  Mikko said:

  Ihanan avara ja valoisa makkari! Ja hauska projekti! Ratkaisuja vain on niin paljon, kuten inspiraatiokuvista näkyy 🙂

  • 4.3.13
   lisbet e. said:

   Minunkin mielestäni kyse on paljon hauskemmasta projektista kuin esim. saunaremontista:)

 2. 4.1.13
  Riina said:

  Kaunista ja näyttää käytännöllisiltä vaatekaapit. Se huonopuoli tässä meidän talossa kyllä on, että ei ole juuri missään kokonaista seinää tyhjänä, että saisi kunnon vaatekaapit. Ikkunoita joka seinustalla, niin se rajoittaa melko paljon. Omat vaatekaapit ovat armottomasti liian pienet, pitää karsia vaatteita tai keksiä lisätilaa. Tosin olen kuopuksen huoneesta yhden kaapin ottanut käyttöön, kun pienellä ei niin paljon vielä vaatteita ole.

  • 4.3.13
   lisbet e. said:

   Aika sama juttu, vähänlaisesti sellaista seinäpintaa täällä, johon oikeasti saisi komerot. Minäkin olen paljon karsinut vaatteitani ja itse asiassa tuosta nykyisestä komerosta miehen vaatteet vie helposti ainakin kaksi kolmasosaa. Tilaa tulee olemaan siis todella ruhtinaallisesti minulle yksinään.

 3. 4.1.13
  Moana said:

  Tosi kaunis ja valoisa makkari teillä, ja ihania haaveilukuvia Pinterestissä!

  • 4.3.13
   lisbet e. said:

   Kiitos – sitä kokonaista omaa vaatehuonetta odotellessa!

 4. 4.1.13

  Ihanan näköistä! 🙂

 5. 4.1.13
  Sandy said:

  Saanko kysyä minkämerkkinen /mistä on hankittu tuo päiväpeite? Näyttäisi ainakin kuvissa puhtaan valkoiselta, kun taas suurin osaa mitä olen löytänyt on luonnonvaaleita?

  • 4.3.13
   lisbet e. said:

   Se on itse asiassa luonnossa helmenharmaa ja kääntöpuoli tumman harmaa. Malli on Casa Stockmannin mutten tiedä onko kyseistä peitettä enää myynnissä.

 6. 4.1.13
  Mapsi said:

  Huokauksia sai aikaan tuo nykyinenkin ratkaisunne! Hih, minäkin sain miehen ”savustettua” vaatehuoneesta ja nyt sain sen all by myself! Tänään katselin Sinkkuelämää-leffaa pyhäpäivän ratoksi ja vii sitä walk-in-closetia, se on kyllä niin täydellinen.
  No, ehkä sellaisen toteuttaminen on aika haasteellista. Ikeallakin on mielestäni aika toimivan näköisiä sisusratkaisuja vaatehuoneisiin!
  Eksyin tänne blogiisi jonkun blogin kautta ja jäänpä lukijaksesi! Tervetuloa vastavierailulle=)
  Mapsin-muotia.blogspot.fi

  • 4.3.13
   lisbet e. said:

   Vaatehuone Carrie-tyyliin olisi kyllä oikea unelma! Mutta mulla on niin vähän vaatteita, että vähempikin oikeasti riittää.

 7. 4.2.13
  Anonymous said:

  On kyllä mahtavan näköistä! Odotukset täytetty! Kuin myös työhuoneen puolella 🙂 Riikka N.

 8. 4.2.13
  Melina said:

  Yhdyn edellisiin – ihanan avaraa ja valoisaa! Meille tuo 2,5 m kaappia kyllä riittäisi hyvin; tällä hetkellä 3 m kaapissamme on kahden aikuisen vaatteet, koko perheen pyyhkeet ja liinavaatteet sekä minun käsilaukkuni.. Tulevaan kotiimme on kylläkin tulossa walk in closet. Huomasin muuten, että osa ideakuvistasi oli ihan samoja, joita itsekin olen katsellut.

  • 4.3.13
   lisbet e. said:

   Teidän kaappi on sitten varmasti hyvin suunniteltu. Tuohonkin kaappiin saisi mahtumaan enemmän tarkalla laskelmoinnilla, nyt siellä on lähinnä paljon rekkitilaa, muttei kuitenkaan paikkaa ripustaa esim. pitkiä vaatteita. Koreja on yhden Elfa-pinon verran, hyllytilaa lähinnä vain tuolla ylhäällä, sinne saa onneksi matkalaukut.

 9. 4.2.13
  LadyBlue said:

  Ihanaa kun on iso makkari! Tosiaan nykyisin makuuhuoneet ovat melko pieniä, kuten meilläkin.

  http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

  • 4.3.13
   lisbet e. said:

   Kaksi muuta makkaria ovatkin sitten aika niukkoja meillä. Hassua tämä postimerkin kokoisten makuuhuoneiden muoti. Esim. 80-luvun taloissa on hyvän kokoisia makuuhuoneita, niissä kelpasi lapsena leikkiä.

 10. 4.3.13
  By J said:

  Perfect! Tällaista avaraa ja ilmavaa haluan meille kun suunnitelmissa on uutta!

  • 4.4.13
   lisbet e. said:

   Ihanaa, kun olette päässeet suunnittelemaan! Tosin kyllä tuonne makuuhuoneen avaruuteen kelpaisi pari pehmoista mattoa ja jokin kiva yöpöytä…