Enemmän ja vähemmän ikuisia

Kodinparannusviikot jatkuvat. Ainaisessa säilytystilan puutteessa hankin eteisen ja olkkarin väliselle käytävälle vielä kolmannenkin Ikean Malm-lipaston. Väriksi valitsin tällä kertaa mustaa lähentelevän tummanruskean, jonka toivon tuovan ryhtiä lipastoriviin. Sitä paitsi näytää paremmalta, kun nuo kaksi valkoista lipastoa eivät ole rinnakkain. Ne ovat nimittäin kellastuneet ajan saatossa ja eri ikäisinä ovat myös hieman eri värisiä.

Malm-lipastot kuuluvat paljon inhoamiini väliaikaisratkaisuihin. Mielummin olisin tuohonkin hankkinut sitä ihtiään, mutta budjetin ja alati aivoissa raksuttavan ”me lähdetään tästä kohta” -ajatuksen vuoksi koti muistuttaa aika ajoin Ikean katalogia. Varmasti Malmit saavat seurata mukanamme jatkossakin, mutta en jaksa uskoa näiden lastulevykehikoiden siirtyvän isältä pojalle

Valaisinostosten suhteen olen kuitenkin ollut pitkäikäisemmällä linjalla. Taustalla näkyy katossa (liian matalalla) roikkuva Artekin A330S, joita on tarkoitus tulla eteiskäytävälle kaksi. Pakkauksen teksti saattaa hyvinkin pitää paikkansa, eihän katossa roikkuva valaisin juuri edes kulu käytössä.

Uudesta lipastosta vielä sen verran, että suosikkijuttuni siinä on aukeava yläkansi, jonka alla on peili ja laskutilaa esimerkiksi koruille. Alapuolisissa laatikoissa voi säilyttää vaikka meikkejä. Vaikka tuossa yllä mollasinkin Ikeaa, niin pakko myöntää, että monia heidän ratkaisujaan ei voi olla rakastamatta!

keskustelu

 1. 28.9.2012
  Henna said:

  Aika kiva ratkaisu tuo erilaisten lipastojen yhdistely. Sinulla on selvästi silmää tällaisille asioille, itsellä ei olisi käynyt mielessäkään. Tykkään!

  • 30.9.2012
   lisbet said:

   Tämä asetelma on syntynyt kyllä vähän vahingossa mutta hyvä niin!

 2. 28.9.2012
  Lumo said:

  Ikealla on kyllä välillä hämmästyttävän fiksuja ratkaisuja, vaikkakaan ei ehkä tosiaan aivan ikuisia.

  • 30.9.2012
   lisbet said:

   Melkoisia neropatteja ovat kyllä siellä päässä.

 3. 28.9.2012
  Anu said:

  Hyvältä näyttää tumma ja vaaleat lipastot 🙂 Meille tuli juuri kaksi kappaletta niitä ihtiään, kuten kirjoitit. Toivotaan, että kestävät isältä-ehkä-joskus-tulevalle-pojalle 😉
  Mukavaa viikonloppua!

  • 30.9.2012
   lisbet said:

   Toivomme ja uskomme näin! Ainakin minä sain lapsuudenkodistani mukaan Muuramea:)

 4. 28.9.2012
  Moana said:

  Tuo isältä pojalle vertaus pitää kyllä paikkansa, meillekin on noita Ikean väliaikaisratkaisuja ostettu, ei tosin tuota Malm-sarjaa. Eskarilaisella taasen on huoneessaan minun vanha koulupöytäni sitä ihtiään. Artekin valaisin on kaunis!

  • 30.9.2012
   lisbet said:

   Se koulupöytä saattaa seurata mukana eskarilaisen ekaan opiskelijaboksiin:)

 5. 28.9.2012
  Netta said:

  Oioioi, tuo on juuri se Artekin valaisin joita olen kuvitellut olevan seuraavan kotini ruokapöydän yllä kolme kappaletta. Ja vautsi, onpa Ikea jälleen pistänyt innovaatioryhmänsä töihin 🙂

  • 30.9.2012
   lisbet said:

   Nämä valaisimet ovat varmasti parhaimmillaan ryhmässä!

 6. 28.9.2012
  Rouva M said:

  Samoja mietteitä Ikeasta. Meidänkin koti on vähän turhan täynnä Ikean tuotteita, mutta kun muutto siintää jo ei-niin-kaukaisessa tulevaisuudessa ei tähän kotiin raaski enää niin panostaa.

  Hyvännäköinen tuo teidän kaappirivistö kuitenkin on, ja ennen kaikkea käytännöllinen! 🙂

  • 30.9.2012
   lisbet said:

   Aivan, tuo Ikea on vaan liian helppo!

 7. 28.9.2012
  Rouva M said:

  Ai niin, valaisin on UPEA!

 8. 29.9.2012
  Nanna said:

  Joo, onhan noita Malmeja kertynyt meillekin. Ja nyt ne pyörii täällä tiellä rempan keskellä ja mietitään mihin ne laitetaan. Mutta on ne hyviä perusratkaisuja, aivan tyylikkäitäkin. Ja tosi kivasti olet yhdistänyt niitä teille rinnakkain. 🙂

  • 30.9.2012
   lisbet said:

   Ne vetävät kyllä tavaraa sisäänsä valtavat määrät. Toivottavasti hyvä paikka lipastoille löytyy.