Lähiöäidin normiasu

Tässä vähän arkirealismia asupostauksen muodossa. En todellakaan kuljeskele suurinta osaa ajastani Tara Jarmonin kotelomekoissa, vaan ylläni on yleensä jotain rentoa, kuten t-paita ja farkut. Pojan kanssa yritetään ulkoilla paljon, sillä illat kerrostalokolmiossa ovat muuten aikamoista humppaa, ja ulos lähtiessä täytyy tietysti olla päällä jotain säänkestävää. Tämä normiasu oli yllä, kun lähdin tänään hakemaan lasta hoidosta.

Suosikkimerkkini ulkoiluvaatteissa on partioharrastuksen peruina Haglöfs. Ja miksei olisi, takit ovat teknisesti toimivia ja naisten mallit kauniisti leikattu. Tosin partiovuosina ei olisi tullut mieleenkään hankkia valkoista!

Hiihdän tuulipuvussani ihan tyytyväisenä pitkin ostareita, mistä tulee välillä kommenttia etenkin miehen suunnalta. Minulta uupuu sellainen siisti, yhtälailla ulkoiluun kuin kauppareissulle soveltuva takki, joka asettuisi tyylikkyysakselilla jonnekin trenssin ja kuoritakin välimaastoon. Blogimaailmasta olen oppinut, että sitä kutsutaan seututakiksi. Aika osuva nimitys, eikö?

Kivaa keskiviikkoiltaa sinne! Itselläni on loppuviikko vapaata ja aikaa keskittyä taas bloggailuunkin. Viikonloppuna pääsen myös seuraamaan suosikkiurheilulajiani Finlandia Trophyssä, jee!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

12 keskustelu

 1. 10.3.12
  Hekku said:

  Seututakki, nyt opin minäkin 🙂

  • 10.9.12
   lisbet said:

   Kyllä tämä on opettavainen harrastus:)

 2. 10.3.12
  Anonymous said:

  Itse hankin tänä syksynä lapsen kanssa ulkoiluun ihanan lämpimän ja vettäkin hieman hylkivän parkatakin, joka on mielestäni ”seutuiluun” ihan katu-uskottava asu.

  • 10.9.12
   lisbet said:

   Parka saattaisi olla hyvä idea, juuri sen tyyppistä tarkoitinkin.

 3. 10.4.12
  Netta said:

  Nerokasta, seututakki looginen nimi 🙂 sellaiselle naisilliselle parkahenkiselle takille olisi tilaus täälläkin syksyksi ja talveksi ihan omansa. En vielä ole löytänyt omaani, kun tuntuu että ’urheilumerkkien’ tyyli on hieman liian sporttinen ja mitoituskin usein pikkuisen pielessä. Vaatimuksina takille olisi lisäksi vedenpitävyys ja tarpeeksi pitkä helma, että koiralenkille voisi sujahtaa vähän kulahtaneimmissakin farkuissa ja alle mahtuisi kunnon neuletakki. Henri Lloydillä on ollut ihan varteenotettavia vaihtoehtoja tähän tarkoitukseen, sitten pitäisi vain perustella hieman arvokkaampi arkivaatehankinta tutulla CPU-kaavalla 😉

 4. 10.4.12
  Hanilo said:

  Seututakki, ihan uus juttu mulle. Olisin anonyymin tapaan tullut ehdottamaan jotain parkatakin tapaista, niitähän on nyt tänä syksynä näkynyt vähän joka kaupassa.

  • 10.9.12
   lisbet said:

   Niitä tosiaan olisi ainakin tarjolla. Pitääpä mennä sillä silmällä katselemaan.

 5. 10.4.12

  Hehee, ystäväni termi lähti elämään. Aika osuva tosiaan, eikö! Nyt kannattaa muuten hankkia jo vähän paksumpi seututakki, mun TH on jo vähän viileä. Peakilla on hyviä!

  • 10.9.12
   lisbet said:

   Jos sana lähtee leviämään kansalliseen käyttöön, voi ystäväsi olla ylpeä tekijänoikeuksistaan. Erittäin osuva nimitys!

 6. 10.8.12
  Anonymous said:

  Hei. Kivan näköiset farkut sulla jalassa tuossa ”seututakki” kuvassa. Kenen farkut ja mistä ostit ne? Kiinnostaisi…

  Kivan oloinen blogi – laitetaan siis kirjanmerkkeihin.

  • 10.9.12
   lisbet said:

   Kiitos, farkut ovat iankaikkisen vanhat Filippa K:n, joten ei valitettavasti löydy enää kaupoista.