Hääpäivän perinne

Meillä on tänään hääpäivä. Vaikka aina emme ole sitä sen kummemmin ehtineet juhlistaa, on joka vuosi sentään haettu kakku. Sen kuuluu olla Kakkugallerian triplasuklaakakku, sama, jota häissämme tarjottiin. Tosin pari vuotta sitten Kakkugalleria uudisti reseptejään niin, että nykyään kyseisen kakun sisus on marmoroitu eikä kolmikerroksinen. Tänä vuonna kakun päällä on sitä paitsi koristeena muutama macaron-leivos aiempien marja-asetelmien sijaan. Tarkkaa tarkkaa!

Kakun päälle asetellaan samat Disney-figuurit, jotka Mikkiä fanittava sulhanen valitsi alkuperäisen hääkakun koristeeksi. Hmm, ne ovat nyt eri päin kuin juhlissa, haittaakse? Eikös Mikin kuulu vilkuilla puolisoonsa päin eikä flirttailla muualle?

Tänään on upea aurinkoinen päivä, juuri sellainen, josta haaveilin, kun hääpäivä asetettiin huhtikuulle. Juhlapäivänä kävikin niin, että oli koleaa ja tihkusateista. Merimaisema, jonka perusteella juhlapaikka oli valittu, peittyi näkyvistä sankan sumun sisään. Uskotteko, kun sanon, että se ei haitannut yhtään?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - meteorologi, lääketieteen kandidaatti, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

keskustele

19 keskustelu

 1. 4.4.12
  Lumo said:

  Tuota kakkua söin leivomuodossa pari päivää sitten, kun kävin ex-kollegan kanssa Design Foruminkahvilassa. Nam!

  Huhtikuun (tai itseasiassa minkä kuun tahansa) säät ovat oikullisia, ei voi tietää mitä säätä on tulossa… meilä huhtikuun puolivälissä oli hääpäivänä 10 C ja kaunis, aurinkoinen päivä.

  • 4.7.12
   lisbet said:

   Niin, Suomessa ei kyllä voi missään kuussa laskea ulkoilmahäiden varaan. Mukava kuulla, että teille sattui aurinkoinen päivä! Keväthäät ovat parhautta.

 2. 4.4.12
  Minna said:

  Hyvää ja onnellista hääpäivää teille :)!

  Oi, Kakkugallerian kakut ovat myös mun makuun, muutoin kakkuharrastajana tykkään leipoa itse. Mä sain tuon teidän hääkakun miniversion eli leivoksena jokin aika sitten appiukolta, se on sangen herkullinen!

  Hih, vallan hurmaavat kakkukoristefiguurit ;)!

  • 4.7.12
   lisbet said:

   Minna, kadehdin kaikkia leipomistaitoisia… kakun hakeminen on myös hyveen tekemistä välttämättömyydestä, sillä itse en juurikaan leivo!

 3. 4.4.12
  Veera said:

  Ihanaa,ihanaa hääpäivää teille!! <3

 4. 4.4.12
  Mervi said:

  Kiva perinne teillä. Onnellista hääpäivää!

 5. 4.4.12
  Anonymous said:

  Söin tota samaa kakkua Mattolaiturilla (Helsingin Kaivarissa), ja se oli NIIN hyvää! Tiedän mistä löydän itteni huomenna (ei ainakaan kakkugalleria?) 😉 ja hyvää hääpäivää!

  • 4.7.12
   lisbet said:

   En ole vielä päässyt Mattolaiturille, mutta tarkoitus olisi käydä, kun säät tästä lämpenevät… ja nyt kun vielä kerroit, että sieltä saa Kakkugallerian tuotteita?

 6. 4.4.12
  Ronja said:

  Meillä on kanssa ollut perinteenä ostaa hääpäiväksi kakku (juustokakku kuten meidän häissä, mutta ei samasta paikasta, tuo teidän perinne on vielä kivempi siinä mielessä :)) ja laittaa siihen hääkakkukoristeemme päälle. Näin aikoinaan sen verran vaivaa metsästäessäni häidemme vintage-kakkukoristeita, että päätin silloin, että niille on parasta tulla käyttöä myöhemminkin :D.

  • 4.7.12
   lisbet said:

   Häistä jäi niin paljon kertakäyttöistä tavaraa! Pitäisikö perinteeseen lisätä myös hääpuvun käyttö kerran vuodessa?

 7. 4.4.12
  Tickler said:

  Hyvää hääpäivää!

  Kakun koristeeni muistuttaa minua 15 vuoden takaisista häistä Usassa, jotka olivat Disneyn teemalla. Kaikki musiikki häissä oli Disneyn piirretyistä. Pöytäkoristeina jokaisessa pöydässä oli joku Disneyn pareista (Kaunotar ja Kulkuri, Iines ja Aku, Heluna ja Hessu jne.). Hääkuvissa kaasoilla oli Minnin korvat ja bestmaneillä Mikin korvat (5 kpl molempia). Hääkuvat otettu muuten leikkipuistossa… Ja häämatka tietenkin Disneylandiin. Too much, mutta niin Ameriikkaa.

  • 4.7.12
   lisbet said:

   Melkoinen Disney-overdose! Onneksi meillä jäi noihin figuureihin. Vaikka olisi kyllä kiva päästä osallistumaan tuollaisiin teemahäihin joskus.

 8. 4.5.12
  By J said:

  Ihanaa hääpäivää teille! Voi omaa tulevaa kovasti odotellessa, ”enää” yhdeksän kuukautta häähetkeen 🙂 Kakkugallerian kakut on ihania, ehkä sieltä otamme jotain omaankin kahvipöytäämme.

  • 4.7.12
   lisbet said:

   Nopeasti se aika menee, pian huomaat juhlivasi ekaa hääpäiväänne!

 9. 4.6.12
  M said:

  Onnea! Hauska perinne tuo ja niiden kanssa saakin olla tarkka. Kakkugallerian kakut ovat kyllä hyviä! Marmorisuklaa on myös suosikkini ja Fredan myymälän kakkubrunssi oiva tapa nauttia tuosta ja muista herkuista.

  • 4.7.12
   lisbet said:

   Mulle se kakkubrunssi olisi ihan liian vaarallinen paikka… eikös siellä ole all you can eat -periaate?

  • 4.7.12
   M said:

   Joo, sehän siinä on parasta, vaikkakin samalla hieman petollista 🙂