Helppo mutakakku sunnuntain iloksi

  • Sisältää mainoslinkkejä. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saatan ansaita ostoksesta komission. Tällä ei ole vaikutusta tuotteen hintaan.
Helpon mutakakun ainekset keittiön saarekkelle nostettuna: jauhopussi, kaakaopaketti, sokeripussi, voita ja kananmunia sekä piirakkavuoka.

Päätin hieman leipoa tämän harmaan päivän iloksi. Superhelppo mutakakku syntyy aineksista, jotka jo ehkä löytyvätkin keittiön kaapeista: kananmunista, sokerista, vehnäjauhoista, voista ja kaakaojauheesta. Tein itse asiassa tätä samaa jo aiemmin viikolla halloween-herkuksi, mutta koska vispikermaa ja kaakaojauhetta riitti, pyöräytin toisen satsin muun väen ollessa saunassa (päiväsaunasta tuntuu tulleen sunnuntaiperinteemme).

Mutakakku piirakkavuoassa keittiön saarekkeen päällä

Suklaata ei tähän reseptiin tarvita. Tietysti valmiin kakun voi vaikka kuorruttaa suklaalla, mutta omasta mielestäni tämä tuhti leivos ei sitä tarvitse. Mielummin laitan kakun päälle kermavaahtoa. Myös tuoreet marjat sopisivat erinomaisesti mutakakun kanssa, mutta sellaisia ei nyt ollut käsillä.

Mutakakku marmoritasolla valkoisessa piirakkavuoassa suoraan ylhäältä päin kuvattuna

Mutakakun voi tehdä irtopohjavuokaan tai piirakkavuokaan. Itse käytin tätä monesta postauksesta tuttua Pillivuyt’n vuokaa, josta minulla on halkaisijaltaan 27,5 cm:n kokoinen malli (mainoslinkki Nordic Nest).

Pala mutakakkua on nostettu lautaselle ja päälle on laitettu nokare kermavaahtoa

Paistoaikaa säätelemällä voi ratkaista, tuleeko kakusta mehevän valuva vai kiinteämpi piirakka. Alkuviikon versio oli juuri sellainen valuvampi, mutta nyt tein pienemmän annoksen taikinaa ja hieman kiinteämmän piiraan 30 minuutin paistoajalla. Kotituomaristo oli silti yksimielinen: valuvampi oli parempi, joten ehkä hieman lyhyempi paistoaika ensi kerralla.

Helppo mutakakku

Helppo mutakakku syntyy aineista, jotka ehkä jo löytyvätkin keittiön kaapeista. Paistoajalla säätelet, onko lopputulos valuva mutainen vai kiinteä piirakka.

Ainekset

  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 3,5 dl taloussokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 6 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • voita vuoan voiteluun
  • korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
  • tomusokeria koristeluun
  • 2 dl vispikermaa tarjoiluun

Tee näin

  • Voitele ja korppujauhota läpimitaltaan n. 25 cm vuoka.
  • Sulata voi ja laita se sivuun odottamaan.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri tasaiseksi seokseksi.
  • Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita jauhoseos kananmunan ja sokerin joukkoon. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina jauhotettuun vuokaan. Paista 150-asteisen uunin keskitasolla 25-35 minuuttia. Lyhemmällä paistoajalla mutakakun sisus jää juoksevaksi, pitemmällä paistoajalla saat kiinteän kakun.
  • Anna valmiin kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Ripottele mutakakun päälle siivilän läpi tomusokeria koristeeksi. Tarjoile vatkatun vispikerman kanssa.

Tämä viikko meni ihan hujauksessa. Oli paljon töitä ja lasten menoja. Olen myös aika kivasti saanut liikuntarutiinista kiinni, käynyt tekemässä lyhyen kuntosalitreenin kolmesti viikossa ja lähes jokaisena päivänä saanut täyteen 10 000 askeleen tavoitteeni. Hyvä näin kaiken mutakakun vastapainoksi. Uuteen viikkoon siis! Ajattelin viikon mittaan kirjoittaa ainakin kokemuksia syksyn kapselivaatekaapista, vinkata arkimeikistäni ja kenties ensimmäiset joulujututkin tulevat jo ajankohtaisiksi.

Joko luit nämä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating