Ihanampia aamuja

IMG_8289

Aamuni ovat aika monenmoisia. On aamuja, jolloin herätyskello soi 03.45, pomppaan ylös, puen vaatteet, harjaan hampaat ja painelen ovesta ulos mahdollisimman vähin äänin. Töissä on onneksi tarjolla aamupalaa ja ammattitaitoinen maskeeraaja. Jonkin verran on myös niitä normaalien ihmisten aamuja, jolloin yritän lyhyessä ajassa saada kotona ruokituksi, puetuksi ja puunatuksi sekä itseni että jälkikasvun, kiikutan esikoisen päiväkotiin ja riennän pysäyttämään bussin ennen kuin se karauttaa pysäkiltä tiehensä. Jos taas olen menossa töihin vasta illaksi – kuten tänään – aamu saattaa olla hyvinkin väljä ja rento. Tästä aamusta teki erityisen leppoisan se, että IKEA tarjoili aamupalan kotiovelle uuden kuvastonsa lanseerauksen merkeissä.

Ikean kuvasto lienee Suomen luetuin sisustusjulkaisu. Tämän vuoden painopiste on makuu- ja kylpyhuoneissa. Lanseeraustilaisuuden webcastin mukaan nämä huoneet saattavat monesti olla kodin laiminlyödyimmät tilat. Nyökyttelin. Erityisesti makuuhuoneemme kaipaisi kohennusta, sillä nyt siellä ei ole varsinaista sisustusta, ainoastaan ne välttämättömät kalusteet, jotka sinne muuton yhteydessä on kannettu. Toivottavasti ensi talvena meillä on mahdollisuus panostaa uuteen sänkyyn ja kunnolliseen vaate- ja asustesäilytykseen molemmille. Kamalintahan aamuissa on kiire, jota pahentaa se, etteivät tavarat ole siellä missä niiden pitäisi olla.

IMG_8301 IMG_8305

Ihana aamu ei välttämättä merkitse kaikille PAX-kaapistoja tai GODMORGON-säilytyslokerikkoja. Joillekin se merkitsee rauhassa nautittua aamupalaa, toisille raikkaan aurinkoista ilmaa. Mitä se sinulle merkitsee? Ikea kutsuu jakamaan oman aamuhetkensä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ihanaaamu.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

4 keskustelu

 1. 8.14.14
  Tarja said:

  Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän arvostan järjestystä ja sitä, että kaikelle on oma paikkansa. Tämä tarkoittaa sitä, että tilaa pitää olla riittävästi kelvollisille säilytysratkaisuille. Unelmoin pukeutumishuoneesta, jossa kaikelle olisi järkevä paikka, ja jossa voisi vaikkapa silittää ja prässätä, piirtää silmänkuvat naamaan, ja jonne lapsilla ei olisi asiaa. Joskus lehdissä tai tv-ohjelmissa näkee näitä super-pukeutumistiloja ja silloin mietin että luopuisin takkahuoneesta ilomielin, jos saisin kunnolliset vaatesäilytys- ja pukeutumistilat. Nykyisin aamut ovat aika kaaottisia puurosouveineen, tavaroiden etsimisineen ym. Mutta ehkä vielä joskus…

  • 8.16.14
   lisbet said:

   Minäkin haaveilin pitkään pukeutumishuoneesta pitkine vaaterekkeineen mutta ajatusmaailmani on hieman muuttunut siitä. Nykyään ajattelen, että pidän mielummin vaatevarastoni niin kompaktina, että pieni (mutta hyvin organisoitu) tila riittää. Vaikka olisihan se silti ihanaa, että olisi oma huone, jossa meikata kaikessa rauhassa aamuisin! Ehkä sitten kun lapset muuttavat kotoa 😀

 2. 8.14.14

  Ihana, täydellinen aamu alkaisi pitkään köllöttelyllä sängyssä, kahvin tippuessa pannuun ja kiireettömyydellä. Maukas aamupala ja aurinkoinen ilma.
  Ehkäpä vielä jossain meren ääressä, mökin terassilla…

  Sun aikaiset aamut kyllä kuuostavat kieltämättä aika ”herkuilta”, mä en edes pääse klo:05.00 ylös. 😉

  • 8.16.14
   lisbet said:

   No, niissä aamuissa on se hyvä puoli, että työpäivä loppuu kympiltä… sitä lähtee kotiin, kun muut vasta aloittelevat päiväänsä:S