Sesongin kukat

IMG_8106

Tässä meidän lähellämme ei ole oikein mitään kukkakauppaa, mutta nappaan silloin tällöin kukkia mukaan ruokakaupasta. Monissa marketeissa on nykyään aika mukava valikoima, toki sesongin mukaan vaihtuva. Tänään tarjolla oli vakioruusujen lisäksi kahta syyskesän suosikkia, liljoja ja ruukkuistutettuja pallokrysanteemeja. Ostin liljat juhlistaakseni viikonloppusiivouksen jäljiltä puhdasta kotia ja paluuta rutiineihin. Ajatus oli sijoittaa ne olohuoneen pöydälle, jossa ne voisivat kaveerata pinkin tyynyn kanssa, mutta eihän niitä tietenkään voinut siihen jättää uteliaiden pikku sormien armoille. Liljat päätyivät siis ruokapöydälle.

IMG_8121 IMG_8124 IMG_8153IMG_8156

Krysanteemit jäivät vielä terassille odottamaan loppusijoitusta ja katselemaan huomista autotallin lattiavalua. Pitäkää peukkuja!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

14 keskustelu

 1. 8.10.14

  Samaisia liljoja, tosin valkoisia, päätyi omaankin ostoskoriin tänään ruokakaupassa ja niin ikään tämän päivän siivouksen kunniaksi. Ihana palkita itsensä ja kotinsa tuoreilla leikkokukilla uurastuksen jälkeen! On ilahduttavaa, että ruokakaupat ovat panostaneet hiukan entistä paremmin leikkokukkavalikoimaan. Aina ei tule kuitenkaan asioitua kukkakauppojen läheisyydessä.

  • 8.16.14
   lisbet said:

   Kyllä, esim. Prismoissa on nykyään hyvät leikkokukkaosastot (tietysti houkuttelevasti heti sisääntulon ja lehtihyllyjen äärellä:) Suosisin kyllä mielelläni jotain pientä kukkayrittäjääkin, jos sellainen olisi tässä lähistöllä.

 2. 8.10.14

  Voi miten kauniita kuvia 🙂 Tykkään kyllä vaaleanpunaisesta just tommosena pienenä lisänä sisustuksessa.

  -Maria

  http://dejiss.blogspot.com

  • 8.16.14
   lisbet said:

   Kiitos! Mulla meni pitkään ennen tuota tyynyä, ennen kuin uskalsin tuoda mitään pinkkiä kotiin. Pienenä mulla nimittäin oli vaaleanpunaiseksi maalatut seinät huoneessa, omasta 10-vuotiaan toiveestani tietty… jäi vähän traumoja.

 3. 8.11.14
  -päivi- said:

  Ihania on tämänkin sesongin kukat.
  Täällä kans samanlaisia tunnelmia, minä ostin hiukan erilaisen ruukkukrysanteemin, isoilla valkoisilla kukilla eilen. Siivosin kyllä osittain eilen, mutta nyt tänä aamuna jo imuroitu ja wc:t pesty, joten kukat kivat ruokapöydällä.

  • 8.16.14
   lisbet said:

   Siivous ja kukat ovat kyllä paras mahdollinen sisustusteko!

 4. 8.11.14
  Marja said:

  Kauniita kukkakuvia! Valkoiset krysanteemisi ovat kuvissa niin kauniita, että voisi itsekin harkita syksyksi tuota väriä perinteisen lilan sijaan.

  • 8.16.14
   lisbet said:

   Mulla oli viime syksynäkin valkoisia, mutta niistä tuli lopulta punertavia, lähes violetteja. Kuinkahan näiden käy?

 5. 8.12.14
  Sanna said:

  Liljat ovat kyllä ihan mun lempparikukkia (heh, monen muun ohella) ja ostan niitä tähän aikaan aina, kun löydän sopuhintaan. Tänään kaupasta lähti matkaan freesioita, jotka myös ovat kauniita. Niin ja pari pallokrysanteemia 😉

  • 8.16.14
   lisbet said:

   ”Pikkuisen” kukkia ostit 😀 Se marketin kukkaosasto johtaa helposti heräteostoksiin!

 6. 8.13.14
  Marika said:

  Kiitos ihanasta kukkapostauksesta. Kesällä kolmannen lapseni synnyttyä on oma kukkaintoilu jäänyt kotona hieman huonolle tolalle. Mukava, kun voi sentään käydä fiilistelemässä näin blogisi kautta asioita samalla, kun istuu sohvalla syöttämässä pienintä.

  Olen löytänyt blogisi aivan vastikään ja täytyy sanoa, että olen todella vaikuttunut ja inspiroitunut. Kiitos paljon! Ihanaa, kun joku jaksaa niin aktiivisesti viihdyttää lukijoita ihanilla ja positiivisilla blogipäivityksillä 🙂

  • 8.16.14
   lisbet said:

   Kiva, että olet löytänyt tänne ja kiitos kauniista sanoista! Yritetään pitää virettä yllä 😀 Mukavaa äitiyslomaa!

 7. 8.14.14

  Meillä oli tänään värikäs kimppu olohuoneen pöydällä kuopuksen tullessa kotiin. Hän käveli olohuoneeseen, vilkaisi pöytää silmät aivan kirkastuen, puolijuoksi suoraan maljakolle ja tempaisi yhden kukan käteensä. Eli kyllä, maljakot pidetään vielä hetken ylempänä. Ruukkukasvit saavat olla rauhassa vaihtelevalla menestyksellä.. 😀

  Onko tuo kaunis mustavalkoinen raitajuttu (maljakko?) Amforan?

  – Karla
  http://kaikkimitahalusin.indiedays.com/

  • 8.16.14
   lisbet said:

   Katsoinkin kauniit kukkakuvat blogistasi. Taitavat nuo pienet tyypit rakastaa kukkia yhtä paljon kuin äitinsä!

   Joo, oikein arvattu, Amforanpa hyvinkin:D Se on tuikkukynttilänjalka, jota voi toisin päin käyttää myös maljakkona.

   http://www.amfora.fi/index.php?productid=112&lang=1