Iltapäivätee ja raparperipiirakka

Tämän kesäisen päivän kruunasi kello viiden iltapäivätee ja raparperipiirakka, jotka nautittiin asianmukaisesti ulos katettuna. Kaivoin kaapista hetkeä juhlistamaan viime kesänä hankkimani Chamois’n paisleykuvioisen pöytäliinan; uusi piirakkavuoka on puolestaan Pillivuyt’lta. Olen pitänyt kovasti aiemmin hankkimistani Pillivuyt’n uunivuoista ja niiden kestävästä lasituksesta, joten päätin kartuttaa kokoelmaa merkin klassisella aaltoreunuksisella vuoalla, jota on valmistettu jo 200 vuoden ajan.

Piirakka katosi vauhdilla vesileikeissä kastuneen jälkikasvun suihin. Taaperokin pääsi sitä ensi kertaa maistamaan; alle 1-vuotiaillehan ei raparperia tule antaa sen sisältämän oksaalihapon vuoksi.

Piirakka syntyi Kinuskikissan helpolla ohjeella, jossa murotaikinapohja saa rakennetta kaurahiutaleista ja täyte syntyy valmiista vaniljakreemistä. Seuraksi tarjoiltiin tietysti kermavaahtoa.

Mitä te laitatte raparperista? Mieleen tulee lähinnä makeita herkkuja, mutta ilmeisesti raparperi taipuu myös suolaisiin ruokiin. Pekoni-raparperipiirakka, hmm…

Joko luit nämä?

10 Kommenttia

  1. Piirakka on ykkönen, mutta grillattuna pekoniin kääräisty raparperinpätkä on kyllä hyvä kakkonen. Joskus tehdään myös kiisseliä.

    1. Äkkiseltään todella eksoottisen kuuloinen herkku mutta varmaan se sitten toimii. Tuolla linkkaamassani artikkelissa vielä kehotettiin ripottelemaan sokeria pekonin väliin :O

  2. Tätä testasimme, kiitos vinkistä. Ja tuli herkullista. Pienestä kaupasta löytyi tuohon täytteeseen vaniljan sijaan sitruunan maku, mutta oli tosi hyvää niinkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *