Iltapäivätee ja raparperipiirakka

Tämän kesäisen päivän kruunasi kello viiden iltapäivätee ja raparperipiirakka, jotka nautittiin asianmukaisesti ulos katettuna. Kaivoin kaapista hetkeä juhlistamaan viime kesänä hankkimani Chamois’n paisleykuvioisen pöytäliinan; uusi piirakkavuoka on puolestaan Pillivuyt’lta. Olen pitänyt kovasti aiemmin hankkimistani Pillivuyt’n uunivuoista ja niiden kestävästä lasituksesta, joten päätin kartuttaa kokoelmaa merkin klassisella aaltoreunuksisella vuoalla, jota on valmistettu jo 200 vuoden ajan.

Piirakka katosi vauhdilla vesileikeissä kastuneen jälkikasvun suihin. Taaperokin pääsi sitä ensi kertaa maistamaan; alle 1-vuotiaillehan ei raparperia tule antaa sen sisältämän oksaalihapon vuoksi.

Piirakka syntyi Kinuskikissan helpolla ohjeella, jossa murotaikinapohja saa rakennetta kaurahiutaleista ja täyte syntyy valmiista vaniljakreemistä. Seuraksi tarjoiltiin tietysti kermavaahtoa.

Mitä te laitatte raparperista? Mieleen tulee lähinnä makeita herkkuja, mutta ilmeisesti raparperi taipuu myös suolaisiin ruokiin. Pekoni-raparperipiirakka, hmm…

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

10 kommentti(a)

 1. 5.23.24
  Nimetön said:

  Pakko tehdä huomenna

  • 5.24.24
   lisbet said:

   Vanilja- vai pekoniversiota? 😀

 2. 5.24.24
  Laura said:

  Piirakka on ykkönen, mutta grillattuna pekoniin kääräisty raparperinpätkä on kyllä hyvä kakkonen. Joskus tehdään myös kiisseliä.

  • 5.24.24
   lisbet said:

   Äkkiseltään todella eksoottisen kuuloinen herkku mutta varmaan se sitten toimii. Tuolla linkkaamassani artikkelissa vielä kehotettiin ripottelemaan sokeria pekonin väliin :O

 3. 5.25.24
  Nimetön said:

  Itse tehty raparperi-mansikkamehu on hyvää 🙂

  • 5.26.24
   lisbet said:

   Ja varmaan jos on paljon satoa omasta takaa, siihen saa hyvin menemään varret!

 4. 5.28.24
  Nimetön said:

  Tätä testasimme, kiitos vinkistä. Ja tuli herkullista. Pienestä kaupasta löytyi tuohon täytteeseen vaniljan sijaan sitruunan maku, mutta oli tosi hyvää niinkin.

  • 5.29.24
   lisbet said:

   Siitähän tuli hauska variaatio. Kiitokset Kinuskikissalle!

 5. 5.31.24
  Aurinko said:

  Sangria booli