Joulukoti 2015

IMG_2752 IMG_2755 IMG_2758 IMG_2761 IMG_2772

Näin vain alkaa tämäkin joulutaisto kääntyä voitoksi. Joulufiilikseen pääseminen otti aikansa – tähän iltaan tarkemmin sanoen. Nyt voi jo sanoa, että huomisesta tulee mukava päivä. (Mutta silti: pidän enemmän pääsiäisestä.)

Kodin jouluilmeessä on paljon edellisvuosilta tuttuja aineksia. Tähdet, hyasintit, kuusenkoristeet. Jopa piano siirrettiin toiselle puolelle huonetta, jotta kuusi saatiin vanhalle paikalleen. Kyseinen paikka on kaikista paras sen vuoksi, että siitä puuta voi ihailla sekä olohuoneesta että ruokapöydästä, ja sen valot näkyvät kauniisti ulos asti.

Ainoastaan pöytäliina on tuore hankinta. Tiedän jauhaneeni pöytäliinoista kyllästymiseen asti, mutta sellaisen hankkiminen oli tärkeä agendani tänä vuonna. Meillä ei nimittäin ole ollut yhtään sellaista liinaa, joka oikeasti sopisi neliönmuotoiseen ruokapöytään, eikä sellaisia oikein valmiina myydäkään. Olin päättänyt ommella liinan pellavasta, mutta Eurokankaassa törmäsin akryylipinnotettuihin pellavakerneihin. Miten kätevää! Tämä tosiaan näyttää viimeisen päälle silitetyltä pellavaliinalta, mutta se hylkii likaa ja pahimmat roiskeet voi pyyhkiä kostealla rätillä. Väreistä löytyy luonnonvärisen pellavan lisäksi valkaistua pellavaa eri kudonnonin. Sopivaa leveyttä ei tietysti ollut tästäkään kankaasta saatavilla, joten päädyin ostamaan liinan kahdessa osassa, jotka asetin pöytään osin päällekkäin. Kerniliina sopii myös laiskalle ompelijalle, sillä reunat eivät vaadi mitään erityistä huolittelua.

Nyt hetkeksi joulun viettoon ja välipäivinä sitten jotain ihan muuta. Rauhallista joulua teille kaikille!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

6 kommentti(a)

 1. 12.24.15
  Outi said:

  Kaunis ja ihanan iso joulukuusi! Rauhaisaa joulua.

  • 12.26.15
   lisbet said:

   Nojoo, olohuoneessa on tilaa etenkin pystysuunnassa joten meidän tapauksessamme kuusen koolla on merkitystä 🙂 Hyviä välipäiviä!

 2. 12.24.15
  by kaisla said:

  Kauniisti ja hillitysti puettu joulukoti! Ihanaa joulua teille!

  • 12.26.15
   lisbet said:

   Kiitos Kaisla, toivottavasti joulu on sujunut leppoisasti!

 3. 12.24.15

  Ihanaa joulua teille! 🙂