Kahden sankarin huone

IMG_6275

Väljempää aikataulua ja kesäsateita on kiittäminen siitä, että sain ripustettua seinälle pupujulisteet, jotka ostin ennen joulua, kröhöm! Nyt siis kuvat huoneesta, jonka jakavat kuusivuotias isoveli ja kohta kolme vuotta täyttävä pikkuveli. Päädyimme viime syksynä hankkimaan kuopuksellekin oman Muuramen Jolla-lastensängyn, vaikka ensin pyöriteltiin ajatusta kerrossängystä. Sängyt täyttävät leijonasosan pienen makuuhuoneen pinta-alasta, mutta leikkien pääasiallinen paikka onkin yläaulassa.

Pimennysrullaverho on myös viimeaikainen lisäys. Valostuvien iltojen myötä vakuuttelu yöunille käymisestä kävi niin hankalaksi, että oli pakko ottaa järeät keinot käyttöön ja asentaa kotimme ihka ensimmäinen verho (jos sälekaihtimia ei lasketa). Se tepsi. Aamuihin sillä ei tosin ole ollut vaikutusta, vaan päivä alkaa tuttuun tapaan viimeistään seitsemältä.

IMG_6276
IMG_6286

Koottava Tyrannosaurus rex on tuliainen isovanhemmilta, mutta Coterie-blogin Riika vinkkasi pari päivää sitten, että dinoja saa myös Sinellistä.

IMG_6280 IMG_6283 IMG_6284

Olen erityisen tyytyväinen, että keksin sijoittaa kirjat vaatekaapin reunimmaiseen hyllyyn, jossa ne piiloituvat liukuoven taase mutta ovat kuitenkin helposti saatavilla. Konmari-tyyppinen järjestelyinto ei ole jälkeläisteni vahvuus, vaan kaikella, mikä huoneessa on avoimesti esillä, on taipumus päätyä ennen pitkää lattialle – kirjat mukaanlukien. Lelusäilytyksen suhteen meillä parhaaksi havaittu ratkaisu on kuvissa vilahtelevat avoimet korit, joihin irtaimisto korjataan päivän päätteeksi.

Lopuksi vielä ihana kesäinen kirjasuositus lapsiperheisiin: Mauri Kunnaksen Kesä Koiramäessä. Kirjan kautta pääsee raottamaan lapsille entisajan elämää, kesän merkkipäivämääriä ja vähän sää- ja luontotietämystäkin. Meidän kuusivuotias kiinnostui kirjasta kovasti, seikkailihan siinä myös hänen melko harvinainen kaimansa.

Kuvia lastenhuoneen aiemmasta järjestyksestä ja ohjeet tähtiseinän tekoon löytyvät lastenhuone-tunnisteella.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

1 keskustelu