Kausivaloja puuttomalle pihalle

airam-ulkovalot-1

Kaupallinen yhteistyö Airamin kanssa

Olettehan ottaneet ilon irti päivästä, joka ainakin täällä etelässä oli tänään peräti minuutin pitempi kuin eilinen talvipäivänseisaus? Mitä, kuulenko vain vaimeata mutinaa?

Niin, eipä minuutti paljon lohduta kun on joka tapauksessa pimeää kuin mörön pyllyssä. Mutta valot lohduttavat. Märkä taajama tuntuu paljon kutsuvammalta, kun näen pihapuihin ja parvekekaiteisiin viritetyt tuikkuvalojen rivit. Toivoisin silti kyllä lunta! Valkea joulu jäi tänä vuonna tulematta etelään, mutta onneksi ehdin napata hangista ja valoista muutaman kuvan ennen kuin lauha sää vei kaiken.

Pihamme komein valoinstallaatio on tänä vuonna parvekkeen ja terassin rimoituksessa: siinä tuikkii kaksi Airamin Teno LED-valosarjaa. Alunperin olin ajatellut laittavani nämä viime kesänä istutettuihin omenapuihin, mutta tajusin viime tingassa, etteivät hennot vitsat vielä kestäisi sarjan tukevaa johtoa. Sen sijaan iäkkäämpi omenapuu saisi näistä komean valosateen ylleen, kasvua odotellessa…

Pihan korkeimmat istutukset ovat tällä hetkellä takapihan tuijat. Kätevin ja pensasta vähiten rasittava tapa ripotella valosade niiden ylle on latvasta vapaana roikkuvien valonauhojen sarja, kuten Airamin Rinkeli LED-latvasarja.

airam-ulkovalot-2 airam-ulkovalot-4

Haaveeni valaistusta puusta toteutui kuitenkin, sillä etupihalla seisoo Airamin kahden metrin korkuinen LED-puu. Tätä myydään itse asiassa kukkapuu-nimellä ja mukana tulee pieniä läpinäkyviä kukkia, joita voi kiinnittää valoihin. Minua miellyttää puu tässä yksinkertaisemmassa asussaan, mutta kukkiva puu saattaisi olla aika hauska esimerkiksi loppukesän juhlissa! Taaempana terassilla vilkkuu edellisvuonna ostamamme niinikään Airamin valmistama valopuu. Valokasvit ovat hyviä vaihtoehtoja tällaisille uusille pihoille, joiden istutukset ovat vielä kovin matalia. Airamin puussa on valmiina rei’itetty jalusta, jonka varassa se seisoo kyllä ilman tukeakin, mutta mies vielä pulttasi sen kiinni pihatöistä yli jääneeseen laattaan.

airam-ulkovalot-3 airam-ulkovalot-5 airam-ulkovalot-6

Vaikka LED-valojen tyypillinen paloaika on n. 10 000 h, kannattaa käyttöikää säästää sammuttamalla valot päiväksi (tai niiksi 5-6 tunniksi, jonka aurinko oletettavasti on horisontin yläpuolella, heh). Useimmissa Airamin ulkovalosarjoissa on onneksi reilusti ylimääräistä johtoa, jonka saa vedettyä rakennuksen vierelle asti. Valojen käyttö on kätevämpää, kun pistokkeet kytkee samaan ulko-olosuhteisiin sopivaan jatkojohtoon, joka toimii katkaisimella, tai käyttää ulkokäyttöön sopivaa ajastinta, joka sytyttää valot iltaisin.

Toivottavasti saataisiin pian kunnon lumipeite, vaikka tämän hetken ennusteiden mukaan sellaista on tänne etelään turha odottaa ainakaan ennen vuodenvaihdetta. Haluaisin kovasti napata pihasta pari kauniin talvista kuvaa valoineen päivineen. Onneksi kausivalojen aika jatkuu pitkälle talveen, ehkäpä lumipeitekin jossain vaiheessa ehättää mukaan talven iloihin.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 keskustelu

 1. 1.17.17
  Tupuna said:

  Upeat valot! Onko tuon 1000 LEdin valo keltainen, vai luonnollinen valkoinen, ei kuitenkaan se kylmä siniseen taittava sävy? Tosi vaikea löytää oikeansävyistä valoa. Olisi kätevä jos pakkauksissa olisi kerrottu numeroin minkä sävyisestä valkoisesta on kyse, itse etsin valkoista mikä ei ole keltainen, eikä sininen 😀 ISo kiitos jos ehdit vastaamaan.

  • 1.19.17
   lisbet said:

   Moi Tupuna! Tuon Teno-sarjan valot ovat melko keltaisia. Airamin mukaan väri on ”lämmin keltainen”. Kelvineinä väri olisi varmaankin jotain väliltä 2700-3000K? Olen kuullut muidenkin etsivän puhtaan valkoista – muttei sinertävää – valosarjaa, mutta taitavat olla kiven alla. Toisaalta minusta tämä peruskeltainen sopii hyvin kausivaloihin, väri ei ole häiritsevän lämmin.