Nokkalan Majakka – uusi rantakahvila Espoossa

nokkalan-majakka-7

Hyviä välipäiviä! Vietimme joulun mieheni perheen seurassa kotona Vantaalla ja jatkoimme siitä vielä tapaninpäivänä kylpylään juhlistamaan anopin 60-vuotispäiviä. Eilen pääsin tapaamaan myös veljiäni, sillä olimme sopineet sisarusperheiden kesken lounastreffit Nokkalan Majakalle, joka on uusi rantakahvila Espoon Matinkylässä. Kirkas, leuto ja lähes keväinen ilma suosi Majakan avajaispäivää. Onpa ihanaa, että pääkaupunkiseudun rannat otetaan ihmisten käyttöön, sillä tälläkin tontilla merimaisemia olivat saaneet aiemmin ihailla vain talviteloilla olevat purjeveneet. Toisekseen arvostan sitä, että tällaisia palveluja rakennetaan muuallekin kuin ytimeen – tarvitsemme lisää lähiöravintoloita!

Kauniilla säällä oli varmasti osuutensa siinä, että majakalla oli avajaispäivänä vilinää, mutta vielä puolenpäivän aikaan sai napattua pöydän isommallekin seurueelle. Istuimme ravintolan lasitetulla ja lämmitetyllä terassilla, jossa tarkeni mukavasti ilman päällysvaatteitakin. Myös vaunuilla pääsee helposti sisään kuten näkyy (vaunuissa uinuu pieni veljenpoikani).

nokkalan-majakka-8

Lounaslistalta löytyy päivittäin kolme vaihtoehtoa. Vuohenjuustosalaatti oli hyvä valinta jouluruokien jatkoksi. Ainoastaan se jäi harmittamaan, ettei listalla ollut oikein mitään lapsille takuuvarmasti maistuvaa vaihtoehtoa. Kaikkien kolmivuotiaat kun nyt eivät syö haukikeittoa, tunnustan.

nokkalan-majakka-9

Majakan paras ominaisuus on sen kattoterassi, josta aukeaa upeat näkymät Espoon saaristoon. Ihan näinä päivinä kattoterassi ei välttämättä ole suosituin paikka, mutta voisin kuvitella, että jo pääsiäisen tai vapun aikoihin täällä käy vilinä.

Minulla oli tutustumiskierroksella erinomainen opas, nimittäin Majakan suunnitellut pikkuveljeni Jaakko. Projektin valmistumisen kunniaksi oli houkuteltava hänetkin kuvaan. Jos et vielä välipäivinä ehdi Nokkalaan, tästä linkistä pääset Jaakon askartelemalle virtuaalikierrokselle kahvilaan.

(Ja tästä pääset leikkimään Jaakon kissojen kanssa.)

Nokkalan Majakka
Nokkalanniemi 2, Espoo

keskustelu

 1. 29.12.2016
  Markku said:

  Mutta tuohan täytyy käydä kokeilemassa koko perheen voimin! Go, Jaakko!!
  Oliko ruokalistalla muuten gluteenittomia- ja kasvisruokia?

  • 7.1.2017
   lisbet said:

   Suosittelen! Lounaslista vaihtuu päivittäin (sen voi tarkistaa verkkosivuilta), mutta tuo salaattini ainakin oli gluteeniton ja kasvis. Sivukorvalla kuulin myös kehutavan paikan gluteenitonta leipää.