Kesäselfie ja harmaat hiukset

IMG_5875

IMG_5886

IMG_5979

Shortsisäät saapuivat tänäkin vuonna aikaisin. Vuosi sitten kärvistelin valtavan mahani ja tukisukkien kanssa ja manailin aikaisia helteitä – tänä vuonna yritän ottaa menetetyn takaisin. Viikonlopun asuna on siis ollut shotseja ja sandaaleja. Kuvassa on Zaran toppi, Ann Taylorin shortsit ja Ancient Greek -sandaalit, jotka ostin toiveikkaasti jo viime talvena. Diorin aurinkolasit ovat oikeasti miehen, mutta lainailen niitä aina kun silmä välttää. Ei ole uskonut, vaikka olen ystävällisesti kertonut hänelle, että ne ovat naisten malli.

Perjantaina kävin kampaajalla ja hiuksista otettiin taas useita senttejä. Samalla latvaa kevennettiin, jottei malli olisi niin jyrkän tasamittainen polkka. Hiuksia on ollut pakko lyhentää, sillä tämänkin raskauden jälkeen tukkaa on lähtenyt aivan valtavasti. Onneksi se myös näyttää kasvavan takaisin. Päänahassa on tuuhea kasvusto, joka on tällä hetkellä noin viiden sentin mittainen ja näyttää luonnossa hieman koomiselta.

Viimeisen vuoden aikana minulle on ilmaantunut myös toinen hiusongelma: harmaat hiukset. Aluksi niitä oli vain muutama yksittäinen otsalla, nyt en enää edes viitsi laskea. Värjäysväliä on ollut pakko tihentää, jotta salaisuuteni ei paljastuisi (mitä nyt kerron sen täällä). Kampaajat ovat väittäneet kauniisti, että tummalla yksittäiset harmaat vain erottuvat helpommin. Itse taas olen miettinyt, onko esimerkiksi stressaavalla elämänvaiheella ollut vaikutuksensa. Vai onko tämä normaali aikataulu? Onko muilla kolmevitosilla havaintoja harmaista?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

14 keskustelu

 1. 5.25.14
  annap said:

  Nyt on todellakin ollut kunnon shortsikelit, ihanaa!
  Harmaiden hiusten ilmestyminen tuntuu olevan aika yksilöllistä, ja tummahiuksisille ne tuntuvat ilmestyvän vaaleahiuksisia aikaisemmin. Tai tosiaan, tummahiuksisilla se pigmentin muuttuminen näkyy paljon helpommin kuin vaaleilla. Ehkä stressillä on jotain vaikutusta, mutta kyllä mulla on useita tummia ystäviä, joilla harmaantuminen on alkanut kolmekymppisenä, joillakin jopa vähän aikaisemmin. Eli saattaa olla ihan geeneissäkin tuo 🙂

  • 5.26.14
   lisbet said:

   Näinpä se taitaa olla. Haastattelin äitiäni aiheesta ja kyllä hänkin oli havainnut ensimmäiset harmaat jo kolmenkympin puolella. Kokonaan harmaantuminen kesti kuitenkin pitkään, ja hiusten värjäämisenkin hän aloitti kokonaan vasta lähempänä viittäkymppiä.

 2. 5.25.14
  Tiina said:

  No todellakin oli harmaita jo kolmevitosena! Ja nyt kolmeseiskana niitä on jo todella häiritsevän paljon 🙁 Ohimot ovat jo aika harmaat ilman värjä 🙁

  • 5.26.14
   lisbet said:

   Mullakin on vuodessa ilmaantunut niin paljon lisää, että huh huh. Toisaalta voisihan siitä tehdä statementin, lakata värjäämästä ja olla sellainen tyylikkäästi harmaantuva leidi.

   Hyvä idea, jos olisin kymmenen vuotta vanhempi.

 3. 5.25.14
  Liljankukka said:

  Ihanat sandaalit!

  Mulla on vuosi tohon kolmevitoseen ja ekat harmaat bongattu :O Aika järkkyä…mutta olen ihan varma, että tummilla ne vaan näkyy aikasemmin!

  • 5.26.14
   lisbet said:

   Pakko olla näin… blondeilla todellakin on hauskempaa!

 4. 5.25.14

  Mulla tulee huomenna mittariin 34, eikä ainakaan vielä harmaita näy. Toisaalta, minulla on vaaleampi oma väri kuin sinulla, ehkä tässä omassa värissä ei niin harmaa erotukaan? Minkälainen sinun oma värisi olisi?

  • 5.26.14
   lisbet said:

   Mulla taitaa olla luonnostaan aika sama väritys kuin sinulla. Eli tumma kyllä, mutta tykkään kiillottaa väriä ja parantaa hiusten kuntoa värjäämällä. Onneksi olkoon synttärinä! Toivotaan, että harmaat pysyy siellä vielä pitkään loitolla!

 5. 5.26.14

  Olen saman ikäinen kanssasi ja kyllä, harmaita löytyy jo todella paljon minultakin. Värjäysväli voi olla maksimissaan kuusi viikkoa ja joa antaisin hiusten kasvaa omaan väriin, näyttäisin ihan mummolta. Geeniperimä vaikuttanee eniten hiusten harmaantumiseen?

  • 5.26.14
   lisbet said:

   Joo, saman kuusi viikkoa olen havainnut täällä kriittiseksi rajaksi! Minäkin taidan kallistua geenien puolelle. Olisi tosin mielenkiintoista tietää, onko harmaantumisen stressiteoria ihan vain urbaani legenda vai onko sillä jotain tieteellistä perää.

 6. 5.27.14
  Lumo said:

  Hiukseni ovat tummentuneet ja harmaantuneet samaan tahtiin. Ensimmäiset harmaat huomasin vähän neljänkympin jälkeen, on niitä vähän tullut lisää, mutta ei sellaiseen tahtiin kuin pelkäsin.

  Ongelma sen sijaan on, että punapigmentti puskee nykyisin värjäyksessä läpi ja vaaleilla väreillä tulee kampaajallakin helposti todella keltaista kaikista vippaskonsteista huolimatta.

  Äitini on vakuuttunut, että hänen harmaantumisensa alkoi stressistä, mutta aloimme harmaantumaan kuta kuinkin saman ikäisinä. No, olen kyllä kohtalaisen kova stressaamaan…

  • 5.30.14
   lisbet said:

   Mielenkiintoista mitä sanoit punapigmentistä. Mulla kanssa kampaaja on sanonut, että nykyisin pitää laittaa tyveen paljon kylmempää sävyä kuin aiemmin. Muuten tulee punertava ja nopeasti haalistuva juuri.

 7. 5.27.14
  Susa said:

  Itsellä tuli ensimmäiset harmaat sortuvat jo parikympin alkumetreillä (stressistä). 30 täytettyä luovutin ja annoin tumman tukkani luonnollisesti tehdä hopeanvalkoiset ”raidat” joista olen ollut ylpeä. Onni siinä, että harmaus ei tule tyvikasvuna, ainoastaan yksittäisinä hiuksina pitkin pituutta. Vaaleilla se onni, että harmaat ei herkästi paista silmään.

  • 5.30.14
   lisbet said:

   Minäkin olen miettinyt että pitäisikö vain antaa mennä ja olla tyylikkäästi harmaantuva lady. Mutta pelkään että lopputulos olisi enemmänkin ”Lissu 40 v. Vantaalta” kuin ”Audrey Hepburn 60-vuotiaana”.